Opublikowano 4 września 20177 l A oled nie świeci w jasnym pomieszczeniu. Coś za coś. Edytowane 4 września 20177 l przez mattaman
Opublikowano 5 września 20177 l Czy ktoś z forum ma w domu LG 55 EG910V i mógłby napisać jak on sprawdza się na dłuższą metę w grach ?
Opublikowano 5 września 20177 l Miałem go przez ponad miesiąc i tryb gry był w nim fatalny. Spory lag, beznadziejne kolory i mało opcji ustawień w trybie gry. Podobno wyszedł update, który poprawił laga ale nie wiem jak z obrazem. Do filmów w 1080p idealny natomiast.
Opublikowano 5 września 20177 l Panowie i Panie, krótka piłeczka...Zawęziłem swoje chciejstwa do dwóch modeli 55 cali: Sony XE9005 versus Samsung UE55MU8002TXXH? Sony kilka ładnych stówek droższy. Ci od Szajsunga dodają 4 lata gwary. Sonowcy ni chu chu póki co. Zatem który pod kątem gry na prosiaku i KoX-ie?
Opublikowano 5 września 20177 l Ja na twoim miejscu zaczekałbym jeszcze do premiery xox. Cena sonego powinna jeszcze przez ten czas solidnie polecieć.
Opublikowano 5 września 20177 l Ja na twoim miejscu zaczekałbym jeszcze do premiery xox. Cena sonego powinna jeszcze przez ten czas solidnie polecieć. Pewnie masz rację, ale ja nie bede czekać! Chcę TV już teraz! :P Z resztą...zawsze tak jest, że czekać owszem można, a wręcz trzeba, ale czasem jest tak, że wchodzą nowe modele, a te starsze jakoś dziwnym trafem wyparowują ze sklepów
Opublikowano 5 września 20177 l Bez przesady. Wyprzedaże się dopiero zaczną. No ale jak masz nadmiar gotówki to rób jak uważasz.
Opublikowano 6 września 20177 l Panowie jak to jest z tym XE90 i FALDem ? Chodzi mi przede wszystkim o clouding - czytałem opinie, że matryca jest idealnie podświetlona, zaś na rtings widziałem foto z niedoświetlonymi rogami, zupełnie jak w XD80 - jak to jest w końcu ?Ponadto mam pytanie o banding/DSE ? Jak to wygląda w XE90 ? Czy FALD zupełnie niweluje ryzyko ?
Opublikowano 6 września 20177 l Na rtings nie ma testu naszego KS9500, w USA KS9500 to odpowiednik naszego KS9000, odpowiednik FALDa KS9500 w USA to KS9800. Tutaj masz dokładną rozpiskę. http://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&id=1460114926 Edytowane 6 września 20177 l przez hennepin
Opublikowano 6 września 20177 l Kwestia gustu jesli chodzi o zakrzywiony ekran. Ja preferuję klasyka. Ale generalnie to tez zacny tv.
Opublikowano 6 września 20177 l Gra ktoś z was może na 75 calowym ( albo i większym ) tv? Baaardzo luźno się nad jakimś zastanawiam. Generalnie nie mam dużych wymagań. Nierówne podświetlenie, nienajlepsza czerń, nawet jakiś przepalony pojedynczy piksel mi nie straszne.
Opublikowano 6 września 20177 l Mushabelly jeśli znajdziesz coś ciekawego za rozsądne pieniądze wrzuć tutaj, też myśle o czymś dużym ;) na allegro nieraz można trafić KS8000 w 78" po cenie ok 10k pln, ale te nieszczęsne rozklejające się obudowy
Opublikowano 6 września 20177 l Też myślałem nad 75 calami i gdyby mu7000 był za 10k to bym brał, a że stoi po 12 i nie chciałem wydawać majątku na tv to wybrałem 65mu8000 i po przesiadce z 55h6400 na prosiaku gry z patchem wyglądają mega dobrze ( a byłem zadowolony z tego jak wyglądają na poprzednim tv) :D
Opublikowano 7 września 20177 l Panowie z powodu, że syn rozwalił mi nawet nie rocznego KS7000 to co obecnie mogę kupić tak hmmm do 5 tys zł? ok 55 cali dość dobry HDR szeroki gamut 120 hz do sportu. Co teraz jest na topie w tym przedziale bo od kiedy kupiłem szajsa w listopadzie w tamtym roku wypalałem z obiegu?
Opublikowano 7 września 20177 l Hehe to karma za nasze spory. Ty ftopoleś z Pansem, ja mam to co mam z Szajsem. Ale żebyś wiedział za taki hajs to był ideał, a jeszcze trafiłem model bez martwych pixeli i odklejania ehhh. No dobra to może jakieś konkrety bo wy chyba dalej mocno śledzicie rynek TV?
Opublikowano 7 września 20177 l Panowie z powodu, że syn rozwalił mi nawet nie rocznego KS7000 to co obecnie mogę kupić tak hmmm do 5 tys zł? ok 55 cali dość dobry HDR szeroki gamut 120 hz do sportu. Co teraz jest na topie w tym przedziale bo od kiedy kupiłem szajsa w listopadzie w tamtym roku wypalałem z obiegu? Brat niedawno kupił Sony KD-55XE8505, i szczerze mówiąc, to całkiem niezły telewizor. Gry na PS4 wyglądają bardzo dobrze, matryca ma 120Hz, więc do oglądania sportu jak najbardziej się nada, szeroki gamut, i rozsądna jakość HDR.
Opublikowano 8 września 20177 l Drugiego takiego telewizora jak Samsung KS 7000 nie znajdziesz! ;) mi wczoraj nie wiem czy sie udalo ale stalem sie posiadaczem 55ks7500 (zakrzywiony model) i znajomy w sklepie dorzucil jeszcze jakis glosniczek za tysiaka ktorego chyba mam zamiar opylic...wczesniej mialem jakiegos starego samsunga wiec licze ze troszke mi szczeka opadnie jak podlacze do niego Horizona :P Edytowane 8 września 20177 l przez Szymek_PL_
Opublikowano 8 września 20177 l Panowie z powodu, że syn rozwalił mi nawet nie rocznego KS7000 to co obecnie mogę kupić tak hmmm do 5 tys zł? ok 55 cali dość dobry HDR szeroki gamut 120 hz do sportu. Co teraz jest na topie w tym przedziale bo od kiedy kupiłem szajsa w listopadzie w tamtym roku wypalałem z obiegu? Brat niedawno kupił Sony KD-55XE8505, i szczerze mówiąc, to całkiem niezły telewizor. Gry na PS4 wyglądają bardzo dobrze, matryca ma 120Hz, więc do oglądania sportu jak najbardziej się nada, szeroki gamut, i rozsądna jakość HDR. No i przynajmniej matryca VA, a nie IPS jak jego poprzednik XD8505. Edytowane 8 września 20177 l przez _daras_
Opublikowano 8 września 20177 l a jaki to ma "realny" hdr? z 500 nitów będzie? edit: dobra widzę. Tylko 389, a np wg tego testu mój cukiereczek KS7000 550:( http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/sony-kd-55xe8505-test.html ps KS9500 tylko z zakrzywionym ekranem są? Edytowane 8 września 20177 l przez balon