mozi 1 977 Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 Podziwiam że chcę wam się toczyć jakieś wojenki... przecież to kawałek plastiku i opinia trolli. Na prawdę szkoda czasu. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 kto trolluje ten trolluje nie wrzucaj wszystkich do jednego worka Cytuj
wulfen 5 Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 (edytowane) 6 godzin temu, Ins napisał: Jak można umyślnie faworyzować korporację ? [...]? Od ponad roku czytam tutaj jakie to Sony nie jest świetne. Tu nie chodzi o faworyzowanie korporacji, po prostu ludzie są zachwyceni jaki obraz dają ich TV i tyle. Znaczek sony nie ma z tym nic wspólnego. Ja miałem panasa i samsunga a teraz xe93 i tak dobrej obróbki obrazu jak w tv sony jeszcze nie widziałem. W takim horizon zero dawn na ps4 pro i tv xe93, po odpowiednim ustawieniu obrazu mam jakość jak w natywnym 4k, a przecież gra renderuję tylko połowę pikseli 4k. Podchodziłem specjalnie do TV na odległość 30-40 cm i horizon(przy odpowiednim ustawieniu tv) ma taką szczegółowość obrazu jak the last of us w natywnym 4k! Żaden inny TV tak dobrze nie eksponuje detali. Nie ma też typowych obwódek od wyostrzenia jak w samsungu czy panasonicu. Po prostu wszystko robi się ostre bez artefaktów(albo ze znikomą ilością). Cytat No ale jak czytam, że ktoś pisze, że ma oledową czerń na na jakimś zabytku, a stucalowy ZD9 nie potrafi tego dogonić to ręce opadają. Nie wiem jak zabytkowe tv ale taki Xe93 przez większość czasu zapewnia niemal oledową czerń(w SDR) i jest to również potwierdzone w wielu recenzjach pisanych przez ekspertów, na przykład tutaj: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/sony-kd-55xe9305-test.html 6 godzin temu, Ins napisał: z sonowskich imbecyli Cytat Głupotę trzeba piętnować i wyśmiewać. Cytat mówić o debilach otwarcie Cytat Ah te debile. Cytat idiotów od Sony Cytat Jezu ten klap się stara Czy Ins potrafi dyskutować jak cywilizowany człowiek czy tylko pluć jadem i wylewać swoją frustrację jak nieokrzesany wieśniak? To jest forum dyskusyjne, a nie forum do wyżywania się bluzgając kogo popadnie. Na normalnym forum za takie coś już dawno powinieneś dostać bana. Edytowane 1 stycznia 2018 przez wulfen 7 1 Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 (edytowane) No ins faktycznie jedzie ostro:) a ale ja bym banował bardziej za takie teorie jak uzyskanie HDR z SDR ustawieniami, jak usunięcie aliasingu ustawieniami lub uwaga nowość - uzyskanie natywnego 4K w nietaywnym 4K, jak? ustawieniami! Przecież tu czasami zaglądają zupełni laicy szukający porady i jeszcze gotowi uwierzyć w takie brednie. ooo up aphormo już zaplusowane teraz jeszcze ziarno da sobie plusa jak konta zmieni xD Edytowane 1 stycznia 2018 przez balon 4 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 Najlepsze jest to, że te mityczne ustawienia wciąż są tajemnicą Ale efekty są oszałamiające, to jest pewne. Zgaduję, że wszystko ustawione tak, że lag sięga jakoś 80ms spokojnie 1 Cytuj
Ins 5 750 Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 Banujcie mnie Stety albo niestety będę nazywał rzeczy po imieniu Nie interesuje mnie to, że kogoś boli obsrywanie korporacji.Tak więc albo wojownicy Sony nagle ogarną temat albo nadal będę ich wyzywał od skończonych idiotów. Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, balon napisał: Przecież tu czasami zaglądają zupełni laicy szukający porady i jeszcze gotowi uwierzyć w takie brednie. Laikiem może nie jestem, ale jestem jeszcze przed zakupem nowego TV i muszę przyznać, że ten temat mi zrobił siekę z mózgu tylko i jeszcze bardziej nie wiem ktory model wybrać. xD Edytowane 1 stycznia 2018 przez Lukas_AT Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 3 godziny temu, wulfen napisał: a ps4 pro i tv xe93, po odpowiednim ustawieniu obrazu mam jakość jak w natywnym 4k, a przecież gra renderuję tylko połowę pikseli 4k. Nastepny magik który przy odpowiednich ustawieniach ma 4k na sprzęcie który go nie obsługuje. Cytuj
wulfen 5 Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 (edytowane) 4 godziny temu, balon napisał: lub uwaga nowość - uzyskanie natywnego 4K w nietaywnym 4K, jak? ustawieniami! Tak, ustawieniami. Szachownicowe 4k w horizon zero dawn powoduje lekkie zmiękczenie względem natywnego 4k, jednak detale są jak w 4k. Można sobie poczytać artykuł na eurogamerze. http://www.eurogamer.pl/articles/2017-08-03-horizon-zero-dawn-jak-powstala-najladniejsza-gra-4k-na-ps4-pro Należy także wyjaśnić, że szachownicowe skalowanie w przypadku tego tytuł oznacza renderowanie połowy pikseli w pełnym 2160p, a następnie uzupełnianie „dziur” z wykorzystaniem informacji z poprzedniej klatki obrazu - proces reprojekcji. Całość zapewnia - według słów de Carpentiera - „natywny poziom detali”, nawet jeśli ostrość jest nieco niższa. [...] Co interesujące, nawet jeśli generujemy tylko 50 procent pikseli każdej klatki, to już po dwóch klatkach obrazu mamy odpowiedni poziom detali, nawet jeśli ostrość jest niższa od natywnego 4K - wyjaśnia inżynier. - Może są jakieś sposoby, by to osiągnąć, ale my koncentrowaliśmy się na detalach I tutaj z pomocą przychodzi odpowiedni TV, który te zmiękczenie usunie wydobywając wszystkie detale. Wiem co mówię, bo porównywałem. Bez polepszaczy faktycznie obraz jest nieco rozmyty z bliska, ale jak się włączy tworzenie realizmu robi się bardzo ostry obraz. Może jakbym ustawił 2 tv obok siebie z tą samą grą w szachownicowym i natywnym 4 k to z 30 cm coś tam by się różniło, ale bez takiego zestawienia wygląda jak natywne, tym bardziej jak się usiądzie dalej niż metr od TV. Jest duża różnica między typowym suwakiem ostrość a tworzeniem realizmu w dobrych TV sony. Później może zrobię fotki aparatem z bliska i pokażę jak wygląda obraz w TLoU z natywnym 4k bez polepszaczy w TV a jak w horizon zero dawn z szachownicowym 4k z włączonymi opcjami tworzenia realizmu. Edytowane 1 stycznia 2018 przez wulfen 1 Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 2 stycznia 2018 Opublikowano 2 stycznia 2018 Przynajmniej teraz już nie jestem sam i pojawiają się osoby z podobnym zdaniem co do tv Sony. Tyle wypocin już napisałem po forach na ten temat, ale wiem że warto było bo co do niektórych dotarło i teraz sami się przekonują, że nie (pipi)iłem bzdur co do jakości obrazu, plynności w tych tv. Powiem więcej na takim W829 gry z Ps2, Xboxa, GC puszczone po komponencie z moim settingiem wyglądają o niebo lepiej niż na tv crt czy nawet crt hd, którego też posiadam na chacie. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 stycznia 2018 Opublikowano 2 stycznia 2018 (edytowane) Coś czuję, że gdyby tobie dać zrytą kasetę vhs i tv sony to z odpowiednim, magicznym settingiem człowieka ziarno wyglądałoby to lepiej niż filmy uhd na innych telewizorach Edytowane 2 stycznia 2018 przez raven_raven 1 Cytuj
Mani 685 Opublikowano 2 stycznia 2018 Opublikowano 2 stycznia 2018 (edytowane) OKi panowie zmieniając temat .... co sądzicie o Philipsie 6262. Jest teraz na wyprzedażach, 4k, hdr. Wiadomo nie jest to niewiadomo co ale za podobną kase chyba nic lepszego się nie znajdzie. Dawać opinie bo wypłata niedługo. EDIT: Ok wyczytałem ze input LAG wynosi 125 ms. Raczej podziekował. Edytowane 2 stycznia 2018 przez Mani Cytuj
Pawliko 6 Opublikowano 2 stycznia 2018 Opublikowano 2 stycznia 2018 z philipsów to na hdtvpolska wczoraj ukazało się podsumowanie co warto kupić od tego producenta. 1 1 Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 2 stycznia 2018 Opublikowano 2 stycznia 2018 Phillips Daj Pan spokój 2 Cytuj
Sig 395 Opublikowano 2 stycznia 2018 Opublikowano 2 stycznia 2018 tylko ta stronka wystarczy https://www.rtings.com/tv Nawet za 2200 można mieć ekstra tv. Recenzje z kalibracją każdego modelu, spory zakres cenowy, rankingi itp. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 2 stycznia 2018 Opublikowano 2 stycznia 2018 Ja cały czas mysle nad tv i po przeanalizowaniu internetu to imo wyglada tak LGB7>Samsung mu8000>Samsung mu7000, a jak komuś nie przeszkadza input lag to Sony xe93/90 Cytuj
Shankor 1 606 Opublikowano 2 stycznia 2018 Opublikowano 2 stycznia 2018 (edytowane) @raven_raven Kruku, czy B7/C7 mają obsługę dlna? Bo na niektórych stronach sklepowych piszą, że nie. A to dla mnie istotna informacja. Będę atakował 55c7 Edytowane 2 stycznia 2018 przez Shankor Cytuj
pistaczek 44 Opublikowano 3 stycznia 2018 Opublikowano 3 stycznia 2018 Rzeczywiście w B7 HDR w trybie gry ma na moje oko o połowę mniejszą jasność niż w trybie standardowym. Znowu w trybie standardowym inputlag nie do zniesienia. Na dzień dzisiejszy HDR IMO jest mega słaby jeżeli chodzi o tryb gry i jeżeli ktoś planuje kupić tv w tym kierunku to odradzam, bo fajerwerków nie zobaczysz. Cała reszta na duży plus, nawet bardzo duży, tylko boli ten cholerny HDR zwłaszcza jak zobaczysz różnicę między standard, a gra. Granie w SDR to czysta przyjemność. 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 stycznia 2018 Opublikowano 3 stycznia 2018 W dniu 2.01.2018 o 17:31, Shankor napisał: @raven_raven Kruku, czy B7/C7 mają obsługę dlna? Bo na niektórych stronach sklepowych piszą, że nie. A to dla mnie istotna informacja. Będę atakował 55c7 lol nie miałem pojęcia o tym, że urządzenia w 2017 roku potrafią coś takiego xD Okazuje się, że tak, działa i to jest bardzo proste! Mając oba urządzenia podłączone w tej samej sieci uruchamiasz serwer i w aplikacji Photo & Video pojawi się nowa opcja, tj. właśnie Twój serwer. Na Windows 10 to było super proste, w Panelu Sterowania wyszukać "media", tam kliknąć włączenie strumieniowania mediów i domyślne ustawienia dzielą biblioteki (nie foldery, to ważne, a właśnie biblioteki) w sieci. Telewizor od razu to wykryje bez włączania czegokolwiek. Jest jeszcze Wi-Fi Direct z tego co widziałem w opcjach. W sumie to dzięki, koniec z przenoszeniem filmów na pendrive'a, a przynajmniej jak mam włączony PC to nie muszę się tym martwić. 17 minut temu, pistaczek napisał: Rzeczywiście w B7 HDR w trybie gry ma na moje oko o połowę mniejszą jasność niż w trybie standardowym. Znowu w trybie standardowym inputlag nie do zniesienia. Na dzień dzisiejszy HDR IMO jest mega słaby jeżeli chodzi o tryb gry i jeżeli ktoś planuje kupić tv w tym kierunku to odradzam, bo fajerwerków nie zobaczysz. Cała reszta na duży plus, nawet bardzo duży, tylko boli ten cholerny HDR zwłaszcza jak zobaczysz różnicę między standard, a gra. Granie w SDR to czysta przyjemność. Nom, problem istnieje. Chociaż przyznam, że swoje gorycze wylewałem po włączeniu Forzy Horizon 3 na którą najbardziej się napalałem, a po porównaniu z taką Forzą Motorsport 7 na przykład lub Destiny 2 z updatem do HDR uważam, że FH3 ma tą implementację HDR zje,baną co w połączeniu z ciemniejszym trybem gry dało nadwyraz nieciekawe doświadczenie. Nie wiem, może wtedy jeszcze się uczyli jak ten tryb się implementuje? W FM7 jak się odpowiednio wysoko ustawi jasność w ustawieniach gry, a później włączy się dynamiczny kontrast na chociaż niski w ustawieniach TV to obraz wygląda OK. Jest ciemniejszy niż standard, zdecydowanie, ale tamten aż po oczach napier,dala. Ten w trybie gry jest wystarczający by nie oślepiać, ale też nie jest niewystarczająco jasny. Mogłoby być lepiej, to bez bicia jednak przyznaję, bo zbyt łatwo zobaczyć jak to może się jarzyć w trybie standard. 1 Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 4 stycznia 2018 Opublikowano 4 stycznia 2018 Szykujcie się na nowe oledziki od LG : http://filmozercy.com/wpis/lg-ujawnia-szczegoly-modeli-oled-na-2018-rok Cytuj
pistaczek 44 Opublikowano 4 stycznia 2018 Opublikowano 4 stycznia 2018 Ktoś coś poleci do filmów i nc+ w 55'' do 3000-3500zł? Ważne żeby miał dobre kąty widzenia. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 W dniu 2.01.2018 o 08:45, Mani napisał: OKi panowie zmieniając temat .... co sądzicie o Philipsie 6262. Jest teraz na wyprzedażach, 4k, hdr. Wiadomo nie jest to niewiadomo co ale za podobną kase chyba nic lepszego się nie znajdzie. Dawać opinie bo wypłata niedługo. EDIT: Ok wyczytałem ze input LAG wynosi 125 ms. Raczej podziekował. Kupiłem dla Ambilight i Netflixa. Dokładnie model 43PUS6262/12. Aktualnie podpięty X360 wraz z Kinectem dla dzieciaków. Z ciekawości podłączyłem XO S i odpaliłem Wiedźmina, Muszę przyznać, że ślicznie to wygląda, do tego efekt Ambilight w trybie gry i doznania wizualne, że hej. Co do input laga ciężko mi stwierdzić, jako że bawiłem się dosłownie 10 minut, aczkolwiek opóźnień reakcji na sterowanie nie zauważyłem. 1 Cytuj
Ins 5 750 Opublikowano 8 stycznia 2018 Opublikowano 8 stycznia 2018 (edytowane) Przynajmniej jeden QLED Samsunga na 2018 będzie FALD'em:http://www.avsforum.com/samsung-qled-tvs-ces-2018/ Na CES 2018 Samsung pokazał również 146 calowy Micro LED, czyli idealna czerń plus wysoka jasność. Ciekawe kiedy tv takiego typu będą w sprzedaży i jakie mają kąty widzenia. EDIT: Model Q9S będzie mieć rozdzielczość 8K, input lag na poziomie 15ms i teraz uwaga, 10 000 stref wygaszania i 4000 nitów O_o Niestety chyba tylko powyżej 80" więc cena będzie z kosmosu. Edytowane 8 stycznia 2018 przez Ins Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi