Opublikowano 4 sierpnia 20186 l 1 godzinę temu, easye napisał: LG TV Plus? Tak. Ikonka tv z webOS. Bardzo fajna apka.
Opublikowano 6 sierpnia 20186 l Fajna aplikacja, ale bitrate tez chyba można podejrzeć przyciskiem z pilota - według LG tym pod 9, gdzie jest info/0 i wlasnie pseudo info
Opublikowano 7 sierpnia 20186 l Czy jest różnica w jakości filmu odpalonego przez DLNA a odpalonego z dysku USB w telewizorze?
Opublikowano 8 sierpnia 20186 l Dzięki za pomoc. Widzę, że jak coś nie jest napisane w teście telewizora na hdtvpolska to już żaden specjalista tego nie wie
Opublikowano 8 sierpnia 20186 l 23 godziny temu, szejdj napisał: Czy jest różnica w jakości filmu odpalonego przez DLNA a odpalonego z dysku USB w telewizorze? Odpal raz przez DLNA a potem przez USB i zobacz
Opublikowano 8 sierpnia 20186 l A widzicie do czego to doszło- w muzyce jakość plików (od FLAC do DSD) pobiły jakość nośników fizycznych (i teraz audiofile, fani dźwięku analogowego- winyla- mnie zlinczują), a w filmach nadal króluje płyta czyli dziś- UHD EDIT: chociaż w sumie jak się zastanowić to płyta CD (FLAC) i SACD (Super Audio CD czyli DSD) to to samo co wspomniane pliki... Edytowane 8 sierpnia 20186 l przez _daras_
Opublikowano 8 sierpnia 20186 l Help. Kupiłem Qleda Q7, ale coś jest nie tak z gammą, może ktoś będzie umiał pomóc Próbowałem zarówno ps4 pro, xboxa one x, wbudowanego netflixa w tv, blurayów i wszędzie to występuje Czarne miejsca są szare bez kontrastu, gorzej niż w moim starym tv średniej klasy i monitorze ips. Obraz wygląda jakby ktoś nałożył szary filtr Próbowałem wszystkich ustawień zarówno w tv i konsoli i nic Wadliwy tv czy faktycznie coś w ustawieniach? nie wiem czy coś Tak się cieszyłem bo żadnego krwawienia z krawędzi, ghostingu, jedynie lekki blooming a tu taki klops Nie da się oglądać filmów.
Opublikowano 8 sierpnia 20186 l 7 godzin temu, szurubur napisał: Czy ktoś się orientuje czy LGb7 odczytuje bez problemu pliki mkv? Oczywiście, że tak.
Opublikowano 8 sierpnia 20186 l @wolfiepl Tu wszyscy mają Oleda LG więc nikt Ci nie pomoże A tak na serio - u mnie w LG (zupełnie co innego, ale przypadek może podobny) by czerń była smolista a nie szara trzeba w Ustawieniach Obrazu wybrać Pozim Czerni jako niski - jestem laikiem ale zmieniło to bardzo dużo. Kontrast, jasność czy podświetlenie nie dały takiego efektu jak ten poziom czerni. Może masz coś podobnego?
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l Mnie już zaczyna wku,rwiać żonglowanie tymi ustawieniami. Do tego taki tryb, do tego taki, do tego to, do tego. Ku,rwa mogłem wziać tv za 2k i mieć święty spokój. Smolista czerń w oledzie? No jest, aż za bardzo, że nie widać niektórych sekwencji w filmach i grach. Czerń powinna świecić.
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l To polecam przestać żonglować, ja jakoś po dwóch-trzech tygodniach od zakupu dojrzałem do tej decyzji.
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l 37 minut temu, szejdj napisał: Mnie już zaczyna wku,rwiać żonglowanie tymi ustawieniami. Do tego taki tryb, do tego taki, do tego to, do tego. Ku,rwa mogłem wziać tv za 2k i mieć święty spokój. Smolista czerń w oledzie? No jest, aż za bardzo, że nie widać niektórych sekwencji w filmach i grach. Czerń powinna świecić. Czorny tez musi miec widoczne szczegóły. Dlatego oled mi nie siedzi. Andek z kolei zapamietuje wszystkie ustawienia obrazu jakie mam pod koksa, pro, netflixa czy jutubka.
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l Jeśli czerń zlewa się Wam w jedną całość to nie skalibrowaliście TV, tyle.
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l 19 minut temu, raven_raven napisał: Niespodzianka: WebOS też. To szej ma jakis chiński bubel skoro nie pamieta mu ustawien?
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l 1 godzinę temu, szejdj napisał: Mnie już zaczyna wku,rwiać żonglowanie tymi ustawieniami. Do tego taki tryb, do tego taki, do tego to, do tego. Ku,rwa mogłem wziać tv za 2k i mieć święty spokój. Smolista czerń w oledzie? No jest, aż za bardzo, że nie widać niektórych sekwencji w filmach i grach. Czerń powinna świecić. Przecież wystarczy raz ustawić obraz pod dane źródło i zapominasz o wszystkich. Telewizor sam przełącza tryb na ten pod konsolę, netflixa czy film. Jeżeli nie widać szczegółów w ciemnych scenach to coś źle ustawiłeś. Edytowane 9 sierpnia 20186 l przez chris85
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l Jednak będę zwracał QLEDa, próbowałem wszystkie możliwe ustawienia, myśle że wadliwy model chyba wrócę do OLEDa, wcześniej miałem B7, ale zwróciłem gdyż nie mogłem się przyzwyczaić do zaniżonej jasności w trybie GRA. A poza trybem GRA już mi dawał we znaki input lag. Ewentualnie jakiś FALD. LG B8, Philips POS9002, Sony XE/XF90
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l Sony 65" ZD9 polecam, jedyne 12999zł Potaniał mega, przecież to kosztowało 20 tys 2 lata temu.
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l Bo Sony? wolfie chyba najrozsądniej bedzie wrócić do Oleda a jak nie to wymienić na nowego QLED i sprawdzic na drugim modelu bo wyglada na to ze tv masz wadliwy