SG1-ZIELU 870 Opublikowano 4 sierpnia 2018 Opublikowano 4 sierpnia 2018 18 minut temu, easye napisał: LG TV Plus? tak Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 4 sierpnia 2018 Opublikowano 4 sierpnia 2018 1 godzinę temu, easye napisał: LG TV Plus? Tak. Ikonka tv z webOS. Bardzo fajna apka. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Fajna aplikacja, ale bitrate tez chyba można podejrzeć przyciskiem z pilota - według LG tym pod 9, gdzie jest info/0 i wlasnie pseudo info Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Czy jest różnica w jakości filmu odpalonego przez DLNA a odpalonego z dysku USB w telewizorze? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Dzięki za pomoc. Widzę, że jak coś nie jest napisane w teście telewizora na hdtvpolska to już żaden specjalista tego nie wie Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Pomógłbym ale nie oglądam filmów z dysku usb lub przez dnla Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 23 godziny temu, szejdj napisał: Czy jest różnica w jakości filmu odpalonego przez DLNA a odpalonego z dysku USB w telewizorze? Odpal raz przez DLNA a potem przez USB i zobacz Cytuj
szurubur 120 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Czy ktoś się orientuje czy LGb7 odczytuje bez problemu pliki mkv? Cytuj
RAJZON 0 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 TV 40-43 cale full hd LED do 1600zl kupie pod PS4? Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 (edytowane) A widzicie do czego to doszło- w muzyce jakość plików (od FLAC do DSD) pobiły jakość nośników fizycznych (i teraz audiofile, fani dźwięku analogowego- winyla- mnie zlinczują), a w filmach nadal króluje płyta czyli dziś- UHD EDIT: chociaż w sumie jak się zastanowić to płyta CD (FLAC) i SACD (Super Audio CD czyli DSD) to to samo co wspomniane pliki... Edytowane 8 sierpnia 2018 przez _daras_ Cytuj
wolfiepl 1 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Help. Kupiłem Qleda Q7, ale coś jest nie tak z gammą, może ktoś będzie umiał pomóc Próbowałem zarówno ps4 pro, xboxa one x, wbudowanego netflixa w tv, blurayów i wszędzie to występuje Czarne miejsca są szare bez kontrastu, gorzej niż w moim starym tv średniej klasy i monitorze ips. Obraz wygląda jakby ktoś nałożył szary filtr Próbowałem wszystkich ustawień zarówno w tv i konsoli i nic Wadliwy tv czy faktycznie coś w ustawieniach? nie wiem czy coś Tak się cieszyłem bo żadnego krwawienia z krawędzi, ghostingu, jedynie lekki blooming a tu taki klops Nie da się oglądać filmów. 1 Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 7 godzin temu, szurubur napisał: Czy ktoś się orientuje czy LGb7 odczytuje bez problemu pliki mkv? Oczywiście, że tak. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 @wolfiepl Tu wszyscy mają Oleda LG więc nikt Ci nie pomoże A tak na serio - u mnie w LG (zupełnie co innego, ale przypadek może podobny) by czerń była smolista a nie szara trzeba w Ustawieniach Obrazu wybrać Pozim Czerni jako niski - jestem laikiem ale zmieniło to bardzo dużo. Kontrast, jasność czy podświetlenie nie dały takiego efektu jak ten poziom czerni. Może masz coś podobnego? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Mnie już zaczyna wku,rwiać żonglowanie tymi ustawieniami. Do tego taki tryb, do tego taki, do tego to, do tego. Ku,rwa mogłem wziać tv za 2k i mieć święty spokój. Smolista czerń w oledzie? No jest, aż za bardzo, że nie widać niektórych sekwencji w filmach i grach. Czerń powinna świecić. 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 To polecam przestać żonglować, ja jakoś po dwóch-trzech tygodniach od zakupu dojrzałem do tej decyzji. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 37 minut temu, szejdj napisał: Mnie już zaczyna wku,rwiać żonglowanie tymi ustawieniami. Do tego taki tryb, do tego taki, do tego to, do tego. Ku,rwa mogłem wziać tv za 2k i mieć święty spokój. Smolista czerń w oledzie? No jest, aż za bardzo, że nie widać niektórych sekwencji w filmach i grach. Czerń powinna świecić. Czorny tez musi miec widoczne szczegóły. Dlatego oled mi nie siedzi. Andek z kolei zapamietuje wszystkie ustawienia obrazu jakie mam pod koksa, pro, netflixa czy jutubka. 2 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Niespodzianka: WebOS też. Cytuj
Paolo de Vesir 9 092 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Jeśli czerń zlewa się Wam w jedną całość to nie skalibrowaliście TV, tyle. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 19 minut temu, raven_raven napisał: Niespodzianka: WebOS też. To szej ma jakis chiński bubel skoro nie pamieta mu ustawien? Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, szejdj napisał: Mnie już zaczyna wku,rwiać żonglowanie tymi ustawieniami. Do tego taki tryb, do tego taki, do tego to, do tego. Ku,rwa mogłem wziać tv za 2k i mieć święty spokój. Smolista czerń w oledzie? No jest, aż za bardzo, że nie widać niektórych sekwencji w filmach i grach. Czerń powinna świecić. Przecież wystarczy raz ustawić obraz pod dane źródło i zapominasz o wszystkich. Telewizor sam przełącza tryb na ten pod konsolę, netflixa czy film. Jeżeli nie widać szczegółów w ciemnych scenach to coś źle ustawiłeś. Edytowane 9 sierpnia 2018 przez chris85 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Nie wiem, nie umiem, nie chce mi się, zarobiony jestem. Cytuj
wolfiepl 1 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Jednak będę zwracał QLEDa, próbowałem wszystkie możliwe ustawienia, myśle że wadliwy model chyba wrócę do OLEDa, wcześniej miałem B7, ale zwróciłem gdyż nie mogłem się przyzwyczaić do zaniżonej jasności w trybie GRA. A poza trybem GRA już mi dawał we znaki input lag. Ewentualnie jakiś FALD. LG B8, Philips POS9002, Sony XE/XF90 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Sony 65" ZD9 polecam, jedyne 12999zł Potaniał mega, przecież to kosztowało 20 tys 2 lata temu. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Bo Sony? wolfie chyba najrozsądniej bedzie wrócić do Oleda a jak nie to wymienić na nowego QLED i sprawdzic na drugim modelu bo wyglada na to ze tv masz wadliwy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi