Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Tynio napisał:

Nie będę jak kukuryku i opisze swój przypadek.

Przeciez ty jestes kukuryku.

Opublikowano

#OLED Team #Granie na konsoli takie tanie #LG B8

Miło mi oficjalnie dołączyć do grona oledowców. LG OLED B8 55’ dziś szczęśliwie dojechał. W sam raz na premiere Spider-Mana. Zapowiada sie intensywny weekend:obama:. Potem nowy Tomb Raider i RDR2. Nowe gry trzeba juz witac w lepszej jakosci.

qnMm01j_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&f

• Plusik 4
  • Lubię! 2
Opublikowano
Godzinę temu, Lukas_AT napisał:

#OLED Team #Granie na konsoli takie tanie #LG B8

Miło mi oficjalnie dołączyć do grona oledowców. LG OLED B8 55’ dziś szczęśliwie dojechał. W sam raz na premiere Spider-Mana. Zapowiada sie intensywny weekend:obama:. Potem nowy Tomb Raider i RDR2. Nowe gry trzeba juz witac w lepszej jakosci.

qnMm01j_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&f

Proszę, aby forumkowi experci wypowiedzieli się na temat tego tv, ponieważ też biorę go pod uwagę.

@Lukas_AT zmieściłeś się w 7 tysi?

Opublikowano

Majonez no chyba już wszystko zostało powiedziane na temat oledów.

Opublikowano

Panowie ja też planuje zakupić LG OLED55B8, natomiast pytanie skąd taki rozstrzał cenowy, oferta na morele to niecałe 6 tys, a taki neonet już prawie 8 tys. Czy z morele może być tak że przyjdzie jakiś powystawowy model, czy po prostu tak schodzą z marży i nie mam się co przejmować? 

Tak w ogóle to witam forumek po dłuższej nieobecności. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Manor napisał:

Panowie ja też planuje zakupić LG OLED55B8, natomiast pytanie skąd taki rozstrzał cenowy, oferta na morele to niecałe 6 tys, a taki neonet już prawie 8 tys. Czy z morele może być tak że przyjdzie jakiś powystawowy model, czy po prostu tak schodzą z marży i nie mam się co przejmować? 

Tak w ogóle to witam forumek po dłuższej nieobecności. 

To tak jak z grami. Idź do Media Markt i zobacz po ile mają Ratcheta albo Dark Souls 3.  Zrobią promocje to będzie za 5k.  A co do Morele to nie wiem, bo nigdy nic tam nie zamówiłem. Też miałem takie obawy, ale 

OLEDY maja folię na ekranie, oraz są tak zapakowane, że od razu zobaczysz czy był już używany. 

Edytowane przez chris85
Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.09.2018 o 12:52, MAJOCHEY_PL napisał:

zmieściłeś się w 7 tysi?

No wiec za kupnem mojego b8 stoi ciekawa historia. Otoz ja szukalem B7, ktorego w UK zostalo kilka sztuk. Najpierw szukalem na stronie Richer Sound, mieli 4 sztuki, ale nie mogli dostarczyc na moj adres. Znalazlem wiec oferte na Crampton and Moore za 1349 funa. Pytam goscia na czacie czy jest gwarancja na 5 lat, a gosc pisze, ze tak, ale ten model juz niestety wyprzedali. Pisze wiec ok, dziekuje, a on czekaj mozemy ci sprzedac nowszy model w tej samej cenie. „What the fuck” mysle, przeciez B8 kosztuje u nich 1799 (a w niektorych sklepach 1999). Gosc mnie zapewnil, ze to nowka sztuka, no i rzeczywiscie taka doszla, oryginalnie zapakowana, folia na ekranie, baterie do pilota, ktore daje LG. „Goodwill gesture” jak to okreslil. Nie wiem skad taka promocja, ale to tak jesli chodzi o rozstrzal cenowy.

Edytowane przez Lukas_AT
  • Plusik 5
Opublikowano
Cytat

David > Hi ,you are speaking with the Leeds Store 0113 2446607, how can I help?
Lukasz > hi, could please tell me if LG OLED B7 55' has a 5-year warranty?
David > they do come with a 5 year warranty
David > we've just actually sold out of these,
Lukasz > Can I have a bespoke delivery to Birmingham?
Lukasz > a, not good. thats fine then thank you
David > i can offer you the b8 for same price
David > as a goodwill gesture
Lukasz > The new model B8 for 1345 pound? :)
Lukasz > brand new?
David > yes brand new boxed
David > £1349

David > i would need to process it manually, if you buy it online it would be £1799

Lukasz > and the tv is not from display? The box has never been opened?

David > thats correct, boxed brand new
Lukasz > ok so what I have to do? :)

Jesli to LG nakazalo sklepom „wciskac” B/C8 to tak, zarowno sklep i LG maja moja lojalnosc. Na pewno u nich jeszcze cos kupie, akurat szukam sluchawek gamingowych.

Opublikowano
W dniu 4.09.2018 o 22:06, Tynio napisał:

Sory miałem wczoraj odpisać, ale już taki padnięty byłem wieczorem, że nie miałem siły a w pracy full roboty.

- za około 3-3,3k tak jak wcześniej napisali forumowicze "nie oczekuj cudów"

- w tej cenie możesz być spokojny o aktualne konsole czyli PS4/XBO (PS4Pro i XBX tu przydaje się HDR)

- To najlepsza by była matryca VA 

- Niestety czerń jak smoła odnosi cenę :( 

Zobacz i poczytaj o takich modelach 

Sony KD-49XE8099

Panasonic TX-49FX700E

Panasonic TX-50CX700E

Panasonic TX-50EX703E

Samsung UE50NU7472

Sony KD-49XE8005

Atos dobrze Ci napisał którymi markami można się interesować, a ja tylko to powtórzę.

Sony, Panasonic oraz Samsung, LG to te trochę powyżej Twojego pułapu.

Omijaj Philipsa bo jakość tych Tv jest średnia (a nawet słaba) 

Został wspomniany Sony Sony KD-49XF7596 jest to niższy model od 8005 czy 8099 i warto lepiej dodać te 300-500 zł 

W TV jakie wymieniłam są chyba panele IPS więc nie licz na efekt wow w HDR bo te matryce mają w okolicach 280-350 nitów 

HDR jest zauważalny jak jest ponad 400-450 nitów u mnie jest w okolicach 450-470 i widać to "gołym" okiem i można napisać że fajnie to wygląda i gry zyskują, ale do efektu wow jeszcze u mnie trochę brakuje. (ja Tv kupiłem za 3300 tyś, ale 43" a nie 49-50") 

Z roku na rok widzę, że sami producenci idą w takim kierunku że TV 32-40" są to słabe modele ze słabym obrazem.

42-50" średnie modele z niewiele lepszym obrazem (choć można znaleźć ze 2-3 modele które wybijają się na tle pozostałych)

Dopiero powyżej 50" są już powyżej średniej półki.

Za rok może dwa w przedziale 40-50" może być ciężko znaleźć dobry TV i taka rada jak faktycznie masz opcję dołożenia do tych 3 tyś ze 300-500 zł to poczytaj testy i poczekają jeszcze ze 2  miesiące a możesz upolować niezły TV w dobrej cenie (tylko trzeba poczekać jak producenci zaczną zapowiadać nowe modele a stare potanieją z 10-20%

To takie pytanko gdzie znajde dane na temat liczby nitów i rodzaju matrycy, w sklepie internetowym wchodząc w parametry telewizora nie widzę tego ... :/

Opublikowano
6 godzin temu, warblade5 napisał:

To takie pytanko gdzie znajde dane na temat liczby nitów i rodzaju matrycy, w sklepie internetowym wchodząc w parametry telewizora nie widzę tego ... :/

Co do samej wartości nitów to nie umiem Ci odpowiedzieć ja sam szukałem w testach TV.

A rodzaje matrycy można poszukać tu

https://www.displayspecifications.com/en

• Plusik 1
Opublikowano

14 godzin temu, chris85 napisał:

To tak jak z grami. Idź do Media Markt i zobacz po ile mają Ratcheta albo Dark Souls 3.  Zrobią promocje to będzie za 5k.  A co do Morele to nie wiem, bo nigdy nic tam nie zamówiłem. Też miałem takie obawy, ale 

OLEDY maja folię na ekranie, oraz są tak zapakowane, że od razu zobaczysz czy był już używany. 

Ponoć nie wszystkie egzemplarze maja folie na ekranie, niektóre maja ale w instrukcji jest napisane zeby jej nie ściągać, co innego ta z tylu:) 

Opublikowano

Z tego co znalazłem na tę chwilę w komentarzach na HDTVpolska, to niższa cena na stronach typu morele czy emag może wynikać z tego, że telewizor pochodzi z zagranicznej dystrybucji, a co za tym idzie, może być więcej zabawy z naprawami gwarancyjnymi u producenta (polskie lg będzie odsyłał użytkownika do danego kraju). Zastanawiam się w takim razie czy jeśli tv jest np. z Czech, to czy ma sterowanie głosem w polskim języku. 

Opublikowano

Tak, ma. To funkcja systemu który po prostu obsługuje język Polski. Jak robiłem testy bez problemu "rozumiał" po Angielsku i PL. 

Dzwoniłem do 2 sprzedawców z Allegro - jeden w tytule ma tylko P a drugi w ogóle nie ma końcówki modelu (PLA) i obaj sprzedawcy twierdzili że wynika to tylko z ograniczeń allegro (ilość znaków w tytule) i gwarantem jest LG Polska. Najlepiej dzwonić, pisać, pytać przed zakupem.

Opublikowano
3 godziny temu, Tomek P. napisał:

Powiedzcie mi czy ściana z cegły dziurawki utrzyma 55" tv c8? Z tynkiem jest 10cm

Z palcem w dupie. 2 uwagi - jak kolega wyżej napisał bez udaru i do tego koniecznie kołki to dziurwaki. Wieszałem na tym dawno temu sharpa 55cali w (pipi) wielki i cieżki był.