Ins 5 692 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 (edytowane) Jakość obrazu jest dla mnie ważniejsza niż upłynniacz z artefaktami. Dodatkowo podświetlenie krawędziowe tfu. Ja rozumiem wybrać Q9FN zamiast OLEDa, ale tego średniaka miałby ktokolwiek brać zamiast oleda z powodu upłynniacza ? xD Edytowane 1 listopada 2018 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
Arm9_Team 22 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 Gdyby Q9FN był w bardziej ludzkiej cenie to oledy już w ogóle na śmietnik. A tymczasem Nu8... najlepszy tv do grania , nie licząc qledów ofkorz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 yhy oczywiście xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 1 godzinę temu, Kyo napisał: @Ins czy Twoim zdaniem te ustawienia które wrzuca ritings są ok.? Wiem że masz inny model ale np. to: https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8/settings będzie ok? Wszystkie ustawienia będą ok do momentu White Balance and Color Space bo to są już inwidualnie ustawienia dla danego tv, na twoim może to pogorszyć jakość obrazu Cytuj Odnośnik do komentarza
Belusia3d 6 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 (edytowane) Podczas użytkowania nie ma brandingu tak wiec olewam to, szkoda nerwów Zreszta podobni po kilku kompensacjach ten banding znacznie się poprawia. Poradzicie jak ustawić Tv żeby w miare komfortowo oglądać filmy w dni a nie wieczory , chciałem rano obejrzeć Hansa Solo, wrzuciłem ten tryb do jasnychbpomieszczeń z 100 podświetleniem i niestety jedyne co widziałem w ciemnych scenach to własne odbicie jak do tej pory to jedyna wada tego TV, muszę zainwestować chyba w rolety zaciemniające bo inaczej oglądanie ciemniejszych scen w filmach jest mało komfortowe. Zaciemnilem pokój i już jest bajeczka , efekt HDR w tym filmie robi mega robotę, wypala oczy ;D polecam ustawić kontrast dynamiczny na niski , zwiększy się jasność HDR Edytowane 1 listopada 2018 przez Belusia3d Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 W pokoju to tylko ciemnica i ledy za tivikiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 Pojawił się update do oledów z serii 7, który naprawia HDR w trybie PC. Można sobie ustawić tam tryb standard, który jest jaśniejszy od trybu gry (lag nadal 21ms) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 Czuję się rozyebay tym LG B8 xD tak jakbym przeszedł z CRT na HDTV Gry z HDRem to zupełnie inne wrażenia, wszelkie światełka iskry niesamowicie rozświetlają pokój, a FH4 jest pięknie kolorowe. Netflix też super aczkolwiek mam wrażenie że muszę pod niego przestawić opcje bo ciemne sceny są za ciemne, Ins pomożesz jakby co? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Belusia3d 6 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 A ja jestem właśnie u rodzinki i kuzyn sprawił sobie 65nu8002, nie powiem rozmiar robi wrażenie i na tym koniec ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 (edytowane) 38 minut temu, MaZZeo napisał: Ins pomożesz jakby co? Oczywiście Zainstalowałem nowy update do B7 i sprawdziłem tryb HDR Standard (PC). Faktycznie działa wsio jak trzeba i jest jasno jak cholera PS. Jak macie PS4 to sprawdźcie sobie demko Tetris Effect w HDR O_o Edytowane 1 listopada 2018 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 982 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 U mnie coś nie wyszukuje tej nowej wersji oprogramowania, dalej mam 04.70.85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 Póki co tylko update z pendrive'a. Plik jest brałem stąd => https://www.lg.com/pl/wsparcie/szukaj-produktu?pageCode=support-main&search=65b7 Zapewne niedługo będzie bezpośrednio na TV. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 Jaki film sobie zapuścić żeby mną pozamiatało? Myślałem o Blade Runner 2049 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 (edytowane) Na Netflixie sprawdź Altered Carbon, z filmów BR2049 bedzie tez lux chociaż spodziewałem sie więcej xD Planet Earth II, Blue Planet II oraz Life of Pi tez robi bardzo Matrix tez ponoc jest super w 4K ale nie miałem okazji jeszcze oglądać co do ustawień sprawdź ten filmik na YouTube od Ins Edytowane 1 listopada 2018 przez kubson Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 982 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 Jessica Jones na Netflix też daje mocno po gałach z HDR, też można sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 243 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 Altered Carbon faktycznie robi robotę, miałem ochotę ponownie go nawet obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 Chciałbym kupić sobie TV i zacząłem trochę się interesować tematem. Z tego co ustaliłem to LG OLED B8 to jest mistrzostwo. Tylko, że 6k za telewizor? Trochę kurde drogo. Myślałem o czymś od TCL - może jeden z tych dwóch modeli. https://www.ceneo.pl/56918949 https://www.ceneo.pl/55279033 Ma ktoś jakieś doświadczenia z TCL? Czytam w necie, że to dobre budżetowe TVki. Teraz siedzę na jakiś 42" od Sharpa sprzed 5 lat chyba. Nie znam się na tym, filmów nie oglądam, testów z jakimiś planszami robić nie zamierzam. Chcę kupić coś pod konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Belusia3d 6 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 (edytowane) 50 minut temu, estel napisał: Chciałbym kupić sobie TV i zacząłem trochę się interesować tematem. Z tego co ustaliłem to LG OLED B8 to jest mistrzostwo. Tylko, że 6k za telewizor? Trochę kurde drogo. Myślałem o czymś od TCL - może jeden z tych dwóch modeli. https://www.ceneo.pl/56918949 https://www.ceneo.pl/55279033 Ma ktoś jakieś doświadczenia z TCL? Czytam w necie, że to dobre budżetowe TVki. Teraz siedzę na jakiś 42" od Sharpa sprzed 5 lat chyba. Nie znam się na tym, filmów nie oglądam, testów z jakimiś planszami robić nie zamierzam. Chcę kupić coś pod konsole. Kupienie tego TLC za 2700 to totalna głupota, poczekaj na black friday i poluj na 55Nu8002 , może złapiesz w cenie 3k Telewizor jest sporo lepszy niż budżetowy TLC , ma ceniony uplynniacz i dobry HDR Chociaz od 3 k już coraz bliżej do sam wiesz czego xd Edytowane 1 listopada 2018 przez Belusia3d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 Tlc to tylko te na rynek USA , Cytuj Odnośnik do komentarza
Arm9_Team 22 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 @estel NU8002, NU8042, NU8072. Jeśli ponad budżet to czekaj na dalsze zniżki, a i tylko od wersji 55". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Belusia3d 6 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 Jeju kocham ten tv, mam pytanko na ile macie ustawione podświetlanie matrycy OLED jeśli np wieczorkiem oglądacie film lub gracie ? Zawsze 100? Nie ukrywam, ze zależy mi na jak najlepszym efekcie hdr i ten który jest przy 100 gniecie jaja jednak daje trochę po oczach, wczoraj tak mi wypaliło oczy ze przez godzinę zasnąć nie mogłem z wrażenia ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 1 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2018 (edytowane) Podświetlenie i kontrast w HDR zawsze na 100. W Sdr już nie. Edytowane 1 listopada 2018 przez Malibu Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2018 9 godzin temu, Belusia3d napisał: Jeju kocham ten tv, mam pytanko na ile macie ustawione podświetlanie matrycy OLED jeśli np wieczorkiem oglądacie film lub gracie ? Zawsze 100? Nie ukrywam, ze zależy mi na jak najlepszym efekcie hdr i ten który jest przy 100 gniecie jaja jednak daje trochę po oczach, wczoraj tak mi wypaliło oczy ze przez godzinę zasnąć nie mogłem z wrażenia ;D Ja jeśli dobrze pamiętam na 85 miałem, w SDR na 55. Niby OLED-y takie ciemne, ale wieczorem na dłuższe sesje było mi zbyt jasno czasami, więc zjechanie w HDR trochę zwiększało komfort. W SDR ten TV jest cholernie jasny jak dla mnie, więc praktycznie w połowi skali mam to ustawione. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 2 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2018 16 godzin temu, MaZZeo napisał: Jaki film sobie zapuścić żeby mną pozamiatało? Myślałem o Blade Runner 2049 BR 2049 w 4K HDR to jest yebaniutki benchmark najnowszy Tomb Raider też ma super efekt HDRu Cytuj Odnośnik do komentarza
Belusia3d 6 Opublikowano 2 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2018 (edytowane) Ja oglądałem już kilka filmów w HDR w tym Blade Runner(polecam) , i moim zdaniem jak do tej pory najlepszy efekt HDR widziałem w nowym Han Solo Gwiezdne Wojny Szczególnie akcja na kosmicznym pociągu jak strzelają laserami Wydaje mi się, że reżyserowie itp dopiero uczą się tej technologii, i z każdym nowym filmem będzie to coraz fajniej wyglądać Duża będzie różnica między posiadaniem wersji cyfrowej filmu UDH 4K z HDR zgranej na dysk twardy podłączony pod TV a posiadanie płyty z filmem i odtwarzacza Blue Ray ? Edytowane 2 listopada 2018 przez Belusia3d Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi