mushabelly 384 Opublikowano 8 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2018 Najgorzej jest wtedy jak 65 cali wydaje się małe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 068 Opublikowano 8 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2018 @Belusia3d a ten TV to Ty masz 55 czy 65"? Ciężko mi uwierzyć że te druga opcja może być mała Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 246 Opublikowano 8 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2018 55 wydaje mi się optymalne, ale siedzę półtora metra od tv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Belusia3d 6 Opublikowano 8 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2018 (edytowane) 55” wybierałem między Oledem 55” a LCD65 np SamsungiemNU , wiec była walka nowa technologia z lepszym obrazem vs rozmiar ekranu Za każdym razem gdy oglądam coś na tym TV , przekonuje mnie on tym , że to dobry wybór bo następuje ciągły opad szzczeny Jednak ten niedosyt i niepewność , że może 65LCD byłby fajniejszy pozostał :p Rozmiar ekranu tez przecież powoduje efekt wow Pierwszego dnia jak odebralem TV zaczynałem na 2,5m dzisiaj jestem już na 1,8 haha ;D wiem , że większość z was tez mogłaby wziąć większego LCD a mimo to wybraliście mniejszego Oleda Edytowane 8 listopada 2018 przez Belusia3d Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 8 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2018 @Belusia3d też to miałem niedosyt z tym że przez jakieś 2 godzinki. Kolejny TV będzie minimum 65 albo najlepiej 77. Ale to za 3-4 latka Może już będą mikro ledy w dobrych pieniądzach Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 8 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2018 (edytowane) 10 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: @Belusia3d a ten TV to Ty masz 55 czy 65"? Ciężko mi uwierzyć że te druga opcja może być mała Oj wydaje Ci sie. Ja siedzę równo 3m od 65" i sopkojnie wszedłby bez bólu 75" lub większy. Tzn też nie jest tak że jest źle ale wiem na pewno że nie ma czegoś takiego jak z duży tv. No chyba że oglądasz z 1 m no ale to nie Japonia. Edit - tak jak moldar napisał - mam tv fhd w sypialnii zaraz przed łóżkiem właśnie 55" i te 2m z kawałkiem jest idealnie. Edytowane 8 listopada 2018 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Belusia3d 6 Opublikowano 8 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2018 Ciekawi mnie czy sprzedawcy polecają Oledy tak od siebie czy maja za to płacone Przed zakupem byłem w wielu sklepach, i wszyscy polecali 55 OLED > 65LCD, no dobra jeden polecał qleda 65 ;p No nic za kilka lat jak się rynek nasyci nowa technologią się zmieni na Oledzika 65cali ( z jasnością 1k nitów ;D ) Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 8 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2018 Oczywiście że mają za to płacone. A co myślisz? Na obiektywizm w sklepnie raczej nie licz. Chociaż dzisiaj jakbym kupował to bym się mocno zastanawiał czy brać Q9, ZD9 czy OLEDA. Naprawdę czerń jest spoko w tych LCD a kompensacja ruchu + dobry HDR... no nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 8 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2018 (edytowane) Witam jako ze udalo sie puscic KS7000 w swiat daleko to pytanie brzmi. Czy LG B7 to dalej mesjasz gejmingu? czy lepiej jakies Sony Xe9000? Budzet tak do 4-5k Edytowane 8 listopada 2018 przez KOŁD Cytuj Odnośnik do komentarza
Smiti 313 Opublikowano 8 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2018 LG B7 to już nie kupisz nowego, chyba że jakiś leżak magazynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 W tygodniu był 55xf9005 za 5399 zł i gratis 5 lat gwarancji Sony Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Zrobilem research i teraz mysle o tym Samsungu NU80xx 55" albo jednak o LG B8 55". Nie mam pojecia co wziac. Ten Samsung wydaje mi sie lepszy do gry ze wzgledu na jakies dodatkowe bajery, jakies uplynnianie ruchu czy cos. Czytalem tez gdzies ze OLEDy nie wyrabiaja z ruchem i zaczynaja smuzyc? Kilka stron wczesniej tez jeden uzytkownik sie bardzo pozytywnie wypowiadal o tych Samsungach. Pojade w wekeend do sklepu poobczajac, ale pewnie nigdzie nie beda mieli podlaczonej konsoli pod tv. 65" nie zmieszcze. Nie wiem tez czy kupowac PS4 Pro (jak mam PS4) czy Xbox One X, zeby wycisnac jak najwiecej z nowych widoczkow, ale to juz inna dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 989 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Pierwsze słyszę o smużeniu i nie wyrabianiu z ruchem w OLED. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Wiesz jak jest. Im wiecej czytasz tym wiecej jakis absurdalnych historii mozna znalezc. Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Mam podobny dylemat ale z większymi rozmiarami. 65 OLED albo 82 Samsung. Teraz wszystko zależy od dobrej promocji. Co nie kupię będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 3 minuty temu, mushabelly napisał: Mam podobny dylemat ale z większymi rozmiarami. 65 OLED albo 82 Samsung. Teraz wszystko zależy od dobrej promocji. Co nie kupię będzie dobrze. Musha ile to już wybierasz telewizor? Będzie dwa lata? Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Będzie :). Ale już coraz bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza
L3nka_Sky 26 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Samsunga 55NU8052 posiadam i mogę szczerze polecić. Na PS4 Pro gry prezentują się znakomicie. Jednak nie jest to klasa OLEDa, pod kątem możliwości wyświetlania. Z tym że NU8052 kosztuje około 3.5k, a B8 około 5.5-6k. Dlatego nie powinno się ich porównywać, bo jak kogoś stać na B8 to wiadomo że warto dołożyć, jeśli szukamy czegoś że średniej półki cenowej to 8 seria Samsunga nie ma konkurencji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 1 godzinę temu, L3nka_Sky napisał: Samsunga 55NU8052 posiadam i mogę szczerze polecić. Na PS4 Pro gry prezentują się znakomicie. Jednak nie jest to klasa OLEDa, pod kątem możliwości wyświetlania. Z tym że NU8052 kosztuje około 3.5k, a B8 około 5.5-6k. Dlatego nie powinno się ich porównywać, bo jak kogoś stać na B8 to wiadomo że warto dołożyć, jeśli szukamy czegoś że średniej półki cenowej to 8 seria Samsunga nie ma konkurencji. Ja mam cały czas dylemat, kasę mam na B8 ale cały czas zastanawiam się, czy faktycznie skok jakościowy jest wart tych 2 - 2,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza
L3nka_Sky 26 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Weź pod uwagę że nie kupisz teraz TV na całe życie, max 5-6 lat i napewno zmienisz bo a) znudzi Ci się b) pojawi się coś co zmieni branżę Rtv etc. Ja idąc tym tokiem myślenia wziąłem NU8052 za dobrą kasę, kolejny TV będzie zdecydowanie lepszy. Może flagowe modele Oled od Sony będą w cenach B8 (marzenie :D) Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Nie czekalem dluzej jak tylko pojawily sie gierki w HDR. To zupelnie inna jakosc. Przy obecnych aktualizacjach Sony XE900E i ustawieniach, jakosc obrazu kosi, plus gierki na koksa czy exy na Ps4pro to samo piekno. 16 miesięcy od zakupu zlecialy jak z bicza i juz dawno pypcio zadowolony. Zwróciło się z nawiazką. Dlaczego nie Oled? No stalem przy tych dwoch tv w sklepie i niestety portfel musial zdecydować. O 4 kafle Oled liczył więcej. A kierownik odjał nawet 1K wiec juz bylo 5 tysi roznicy. A to juz duzo, to nie 500zl 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Albo jestem pijany albo tak ładnie opisałeś moment podjęcia decyzji kupna tv że jutro lecę do markietu po odbiornik, dodatkowo zamawiam ekipę od remnotu i będę się rozkoszował widokami w RDR2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 10 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2018 Ja polecam wszystkim którzy maja oleda i xboxa by przetestowali Forze. Ja odpaliłem grę z hdrem i byłem zadowolony, ale jakoś nie do końca pewien czy to jest to. Ale potem porównałem jak to wyglada bez hdru i ooooo kurrrwa różnica kolosalna, brak hdru = obraz jak przez mgle. HDR to jest podróż w jedna stronę, nie wrócisz nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 10 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2018 Potwierdzam i polecam jeszcze odpalic Gearsy 4 - etapy w nocy czy pod ziemia wygladaja jak robione specjalnie pod Oledowa czern Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 344 Opublikowano 10 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2018 No ja od dawna pisałem, że Forza 7 to najlepsza wypalarka Oleda, jeszcze w 4k wygląda po prostu kosmiczne. Szkoda, że Gearsy nie mają HDRa na Windowsie, nawet w multi musi to wyglądać przekozacko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi