Absolem 1 036 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 (edytowane) 15 godzin temu, Moldar napisał: Yep, w tym przypadku samsunga nie polecam. Choć mnie problem nie dotyczy, nie oglądam tak filmów, to z tego co czytam, jest to spory problem. Ludzie ale co wy pierdo.licie? Od lat oglądam filmy z dysku usb na samsungu, jeszcze nigdy nie było tak że był problem z dźwiękiem czy zacinającym się obrazem. Duże pliki chodzą bez zadnego problemu, może zamiast z pendriveów kupcie sobie pożądany dysk do filmów bo to raczej wygląda na problem z odczytem z jakichś biedronkowych wynalazków. Ja rozumiem że większość tutaj to fanboje sony ale itości najpierw dwóch magików opowiada o hdr na tv który tego nie posiada a teraz jakieś problemy które występują chyba tylko u Was. Edytowane 1 grudnia 2018 przez Absolem Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 Nie chodzi o problem z odtwarzaniem bo dysk, bo pendrive. Jak masz film ze ścieżką audio w dts na penie to po prostu nie będziesz mieć dźwięku na tych samsungach. 1 Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 Z góry przepraszam za laickie pytanie. Czy przez Xboxa one x możemy puścić film na takim wykastrowanym Samsungu? Jak to jest jeśli podłączymy np Apple TV. Wtedy taki zewnętrzny sprzęt zapewni nam dźwięk? Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 58 minut temu, mushabelly napisał: Z góry przepraszam za laickie pytanie. Czy przez Xboxa one x możemy puścić film na takim wykastrowanym Samsungu? Jak to jest jeśli podłączymy np Apple TV. Wtedy taki zewnętrzny sprzęt zapewni nam dźwięk? Jest aplikacja która nieźle sobie radzi z filmami z dysku. Ale jak działa to nie wiem. Mam LG. Swoją drogą Samsung ma wykastrowane multimedia? Mój stary F6400 to wszystko odtwarzał i pytał o więcej xD Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 Wrzucam też tutaj tak dla informacji. Apka HBO GO dla telewizorów LG działa już również dla ludzi, którzy mają indywidualną subskrypcję. a nie przez jakiegoś operatora: 2 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 @Absolem odnośnie samsunga to ponoć dopiero od tego roku się zaczęły problemy z dźwiękiem DTS. Samsung od lat właśnie z tego słynął że "łykał" wszystko. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 3 grudnia 2018 Opublikowano 3 grudnia 2018 W dniu 1.12.2018 o 10:12, mushabelly napisał: Z góry przepraszam za laickie pytanie. Czy przez Xboxa one x możemy puścić film na takim wykastrowanym Samsungu? Jak to jest jeśli podłączymy np Apple TV. Wtedy taki zewnętrzny sprzęt zapewni nam dźwięk? Tak, z zewnętrznych urządzeń będzie działać, np z podłączonego PC. 2 Cytuj
Soniacz 1 Opublikowano 3 grudnia 2018 Opublikowano 3 grudnia 2018 Panowie dziś odbieram Oleda C8. Jakie polecacie ustawienia ? Chodzi mi głównie o zminimalizowanie ewentualnego wypalenia... Cytuj
Pawliko 6 Opublikowano 3 grudnia 2018 Opublikowano 3 grudnia 2018 Panowie, jaki polecacie telewizor do 2,5-3 tys. Rozmiar 50-55 cali, tylko do oglądania telewizji i filmów wiec input lag może mieć biliard grunt by kolory były żywe, ostrość przyzwoita, sport oglądany sporadycznie to tez nie mam wymagań co do matryc 120hz, wsytrcxy zwykła 50-60. Telewizor musi byś solidny z przyzwoitym pakietem smart. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Square 8 604 Opublikowano 3 grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 grudnia 2018 10 minut temu, Soniacz napisał: Panowie dziś odbieram Oleda C8. Jakie polecacie ustawienia ? Chodzi mi głównie o zminimalizowanie ewentualnego wypalenia... Postaw na szafce i nie odpalaj. 4 2 9 Cytuj
milupl 620 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 22 godziny temu, Soniacz napisał: Panowie dziś odbieram Oleda C8. Jakie polecacie ustawienia ? Chodzi mi głównie o zminimalizowanie ewentualnego wypalenia... Masz trzy funkcje w ustawieniach, aby zminimalizować ryzyko wypalenia - odświeżanie pikseli - przesunięcie ekranu - regulacja luminancji logo 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 Pod Xbox One X i PS4 PRO czyli 4K HDR jaki standard kabla HDMI trzeba mieć 1.4? Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 1.4 wystarczy, zwróć uwagę żeby miał też ARC. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 beka z tego wypalania ale ostatnio 2 razy zasnąłem pijany z włączonym telewizorem. i pierwsze co to patrzyłem po wstaniu to czy nic się nie wypaliło Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 17 minut temu, Słupek napisał: beka z tego wypalania ale ostatnio 2 razy zasnąłem pijany z włączonym telewizorem. i pierwsze co to patrzyłem po wstaniu to czy nic się nie wypaliło Ustaw żeby Ci się automatycznie wyłączał po paru godzinach i problem z głowy Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 już po tych akcjach to zrobiłem P Cytuj
Soniacz 1 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 4 godziny temu, milupl napisał: Masz trzy funkcje w ustawieniach, aby zminimalizować ryzyko wypalenia - odświeżanie pikseli - przesunięcie ekranu - regulacja luminancji logo Ok, dzięki :) Przy tym odświeżaniu nic nie mogę ustawić, tylko wystartować godzinne odświeżanie, tak ma być ? Ponadto ta kompensacja po 4h pracy działa z automatu ? Nic nie trzeba dodatkowo ustawiać, żeby się załączała ? Poza tym jakiego trybu używacie do oglądania TV ? Jadę na ECO, ale coś te kolory mi nie pasują... Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 Tv expert bright room, do filmów cinema lub technicolor, czasem expert bright room Cytuj
Soniacz 1 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 4 godziny temu, kubson napisał: Tv expert bright room, do filmów cinema lub technicolor, czasem expert bright room Ok, a w jaki sposób podbić nasycenie kolorów ? Poprzez "kolor" efekt jest mało zadowalający... Ponadto jak macie ustawiony "truemotion" ? Chodzi mi głownie o piłkę nożną i nc+. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 grudnia 2018 Opublikowano 5 grudnia 2018 Przede wszystkim to wyluzuj. Choćbyś zasnął na tydzień, to byś sobie nic nie wypalił przez taki czas. Dopóki nie będziesz grać w jedno i to samo przez setki godzin miesięcznie, to nie masz się co spinać. 1 Cytuj
Soniacz 1 Opublikowano 5 grudnia 2018 Opublikowano 5 grudnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, raven_raven napisał: Przede wszystkim to wyluzuj. Choćbyś zasnął na tydzień, to byś sobie nic nie wypalił przez taki czas. Dopóki nie będziesz grać w jedno i to samo przez setki godzin miesięcznie, to nie masz się co spinać. Nie no wiadomo, nie ma co się stresować W sumie mało gram, max.2h dziennie, reszta to nc+ i netflix. Ponawiam pytanko - w jaki sposób podbić nasycenie kolorów ? Poprzez "kolor" efekt jest mało zadowalający... Ponadto jak macie ustawiony "truemotion" ? Chodzi mi głownie o piłkę nożną i nc+. Przesiadłem się z szajsunga, a tam kolory były bardzo nasycone, aż za bardzo... BTW jak wygląda sprawa z tą kompensacją/odświeżaniem pikseli po 4h pracy ? Muszę coś ustawiać, żeby działała z automatu ? W menu jest ta opcja, ale tam mogę tylko wystartować godzinne odświeżanie... Edytowane 5 grudnia 2018 przez Soniacz Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 5 grudnia 2018 Opublikowano 5 grudnia 2018 To pozwól zrozumieć.. kupiłeś sobie nowy tv bez sprawdzenia tak podstawowych parametrów jak nasycenie kolorów względem starszego tv? Jak się zmienia sprzęt to chyba na lepszy? Cytuj
Soniacz 1 Opublikowano 5 grudnia 2018 Opublikowano 5 grudnia 2018 Ja się tylko pytam czy jest to możliwe Nie drąż tematu, bo szkoda czasu Oleda mam od 2 dni i nie zamieniłbym go na żadnego LCD. Wszystko pewnie kwestia ustawień, dlatego też pytam doświadczonych userów Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 grudnia 2018 Opublikowano 5 grudnia 2018 2 godziny temu, Soniacz napisał: BTW jak wygląda sprawa z tą kompensacją/odświeżaniem pikseli po 4h pracy ? Muszę coś ustawiać, żeby działała z automatu ? Samo się włączy - działa z automatu. Czytałem różne opinie że te godzinne co miesiąc albo dwa a nawet trzy się odpala. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 5 grudnia 2018 Opublikowano 5 grudnia 2018 W dniu 25.11.2018 o 22:01, MaZZeo napisał: Słuchajcie, mam "problem" z moim OLEDem, parę dni temu zauważyłem tzw stuck pixel. Dosłownie jeden pixel w kącie telewizora świeci permanentnie na czerwono. W zasadzie widać to tylko na czarnym ekranie i kiedy mam ryj w telewizorze, ale troche mnie to mierzi. Próbowałem tych dwóch rodzajów odświeżania pikseli i nie pomogło, jscreenfix również i nie wiem co robić. Na stronie LG jest omawiany ten problem i zalecają nawet użyć suszarki do włosów xD https://www.lg.com/us/support/product-help/CT10000018-20150765474191-pixel-outage-or-colored-dots-on-screen miał ktoś podobny problem z jakimkolwiek telewizorem/ekranem? przyjechał magik z LG i w pół godziny wymienił matrycę piksela czerwonego brak i obym już nie miał z tym problemu Co do wypaleń i odświeżania ekranu - serwisant z LG mi powiedział żeby robić to za każdym razem jak ekran miał statyczny obraz dłużej niż 2-3 godziny xD chyba przesada 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi