Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli wzgledem poprzednika poprawiona jasnosc oraz troszke mniejszy input lag. Porownujac do ceny (55" XF90 - cena max 4999zł/ 55" XG95 - cena 7999zł) to na chwile obecna w ogole sie nie opłaca zakup. Jak potanieje do 5k to można rozwazyc zakup jak ktos sie boi OLED'a.

Opublikowano

Czy to prawda, że w nowej generacji TVków będzie VRR działający jak g-sync na pecetach? W moim omenie g-sync działa genialnie, dropy fpsów są w ogóle niezauważalne.

Jeśli to tak będzie działać, to chyba warto poczekać na nową generację Oledów. Wiadomo kiedy premiera, jakieś testy?

@-gmeru-

Opublikowano

Jak masz zamiar grać/oglądać w 4K, to jednak nie ma co sie pakować w 43". Za niewiele wiecej można wyrwać te 49", które bedzie rozsądnym minimum.

Opublikowano

Czekam na propozycje więc - musi być niski input lag, dobre FHD i nie więcej niż 43 cale (nie potrzebuję większego telewizora, po prostu).

Opublikowano

No to LG nadal faworytem i na 99% się na niego zdecyduję :lapka: 

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Rozi napisał:

Czekam na propozycje więc - musi być niski input lag, dobre FHD i nie więcej niż 43 cale (nie potrzebuję większego telewizora, po prostu).

https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue43nu7472.bhtml

Jedyny, który ma poszerzony gamut kolorystyczny,  niski (o ile nie najniższy) Input Lag, widoczny HDR, porządną czerń i sam mam podłączonego Switcha, więc akurat FHD sprawuje się w nim bardzo dobrze (mam 50" wersje i jest wszystko cacy, więc 43" to pikuś).

No i kwestia tego. Wolisz matrycę IPS czy VA. VA ma znacznie lepszą czerń, gdzie IPS świeci się nocą jak psu jajka ale w nasłonecznionym pokoju będzie się lepiej sprawdzał (o ile grasz głównie za dnia). .

Edytowane przez chrno-x
Opublikowano
7 godzin temu, chris85 napisał:

Moja mama ma tego LG. No szału nie ma, tv w sam raz do oglądania Ukrytej Prawdy. 

Moja siostra też ma ten TV i podłączony pod niego dekoder HD i telewizja wyglada bardzo dobrze, nie wiem za to jak z gierkami się sprawuje. PRzeglądałem menu w tym TV i dla mnie było mało czytelne plus za dużo opcji tam nie było, ale tryb GRA jest. Teraz jakbym szukał taniego TV to właśnie jakiegoś Samsunga z tej serii NU, po porażce Philipsa i ich poyebanego oprogramowania.

Opublikowano (edytowane)

Mój Samsung NU71 ma z(pipi)aną interpolację w FHD i czerwone kolory to rozmazane  i rozpikselowane (pipi), także nie polecam dla tych, którzy mają amatora/slima, czyli np. @Roziemu. Obstawiam, że w wyższych modelach jak podane przez @chrno-x NU74 jest podobna sytuacja.

Tutaj przykład jak to wygląda:

KoIPWLR.jpg

GqpYgoO.jpg

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

Jeśli już musi być Samsung to jedynie od modelu nu8002 ;) Z biedatelewiozrów brałbym jedynie Sony . Ale wiadomo że najlepiej brać na 30 rat po 250 zł oleda i to też od Sony bo ta marka to jakość . Zaraz się zacznie ;)

Opublikowano (edytowane)

Moja cenna opinia o Sony Oled AF9 z serii Majstrów?

J E S Z C Z E  S I Ę  N I E  W Y P A L I Ł

W przyszłym miesiącu albo w maju lecę do Sony Centre przedłużać gwarancję o dodatkowe 3 lata. Wiadomix, że (tfutfu) wypaleń nie obejmie, ale przynajmniej reszta ewentualnych (tfutfu) problemów będzie załatwiona. Powidoków też, na razie nie zauważyłem.

A tak całkiem poważnie to jestem bardzo zadowolony. Czerń jest taka, że gały wypala. Każda nowa czy stara gierka, każdy serial czy anime dostają nowe życie dzięki temu kontrastowi, palecie kolorów i czerni. Inny świat po prostu. Brat miesiąc temu wziął sobie Sony XF90 55". Też jest świetny, jeżeli brać pod uwagę cena/jakość, ale no... tego... OLED przy nim go zjada.

Edytowane przez ireniqs
  • Plusik 2
Opublikowano
Przypadkiem tych matryc nie robi LG? 
Pewnie i robi tylko co z tego skoro sama matryca to nie wszystko porównajcie sobie B8 i najtańszego oleda Panasonica chyba Fz800 gdzie matryca od LG a jeśli chodzi o kolory to B8 nie ma startu do panasa.
Nie na marne od tego roku Panasonic będzie tylko brał czyste matryce od LG.