Ins 5 756 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 2 godziny temu, marbel007 napisał: A poza tym po co Ci nowy tv? Przy dziecku już nie pograsz. Może przez pierwsze 3-6 miesięcy. Potem zapomnij. 2h/tydzień jak nie masz znajomych/rodziny, a żona ma hobby, by wieczorem dać Ci luz No i dwie osoby teraz nastraszyłeś. Młody ma dopiero 2 tygodnie, a już teraz z czasem słabo. Dobrze, że wbiłem calaka w Sekiro zanim się urodził xD Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Wiem co piszę, mam dwójkę - 3,5 roku i 9 miesięcy. Jak pierwsze miało do 4 miesięcy to grałem i za dnia aż miło (jeszcze ekstra 2 tygodnie wolnego dostałem ) - spało w kołysce niedaleko tv a ja Rise of the TR przeszedłem. Teraz jedynie jakiś wieczór jak oboje pójdą spać się uda raz, może dwa w tygodniu. Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 6 godzin temu, _Be_ napisał: O matko ty tam coś widzisz w ogóle? Noooo tak średnio bym powiedział... Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 4 godziny temu, marbel007 napisał: Wiem co piszę, mam dwójkę - 3,5 roku i 9 miesięcy. Jak pierwsze miało do 4 miesięcy to grałem i za dnia aż miło (jeszcze ekstra 2 tygodnie wolnego dostałem ) - spało w kołysce niedaleko tv a ja Rise of the TR przeszedłem. Teraz jedynie jakiś wieczór jak oboje pójdą spać się uda raz, może dwa w tygodniu. Podziwiam. To nie dla mnie takie życie 1 Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) Właśnie odezwał się do mnie kolega pracujący w Neonecie. "Mam dla Ciebie 65 calowego B8 za 6450zł" Takie informacje lubię. Bardzo fajna opcja... Jak ktoś się zastanawia nad OLEDem to proponuję poczekać. Zaraz ta cena powinna być oficjalna i nie tylko w Neonecie. Za darmo mi przecież go nie odda i sam nie dopłaci do różnicy między aktualną ceną więc szykuje się promocja. Edytowane 26 kwietnia 2019 przez WisnieR 1 1 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 C9 w 55" ma się pojawić jakoś w sklepach za ok. miesiąc, cena coś koło 8-9k na wstępie, jak szybko to leci na pysk, żeby można było liczyć na bardziej ludzką cenę? czyli coś w stylu aktualnego C8 za 5,5k Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 To C8 za te 5,5 klocka teraz dopiero wskoczyło? Myślałem, że gdzieś pod koniec zeszłego roku już spadło. Spoko, do PS5 daleko, więc ciśnienia nie mam dramatycznego, będę obserwował ceny. Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) W dniu 23.04.2019 o 15:38, II KoBik II napisał: Komu to potrzebne? Tym samym którym potrzebne 4K. Lubią siedzieć z nosem przy ekranie. Przy 8K będzie trudniej, bo nie ma nawet 1 karty graficznej która by to pociągnęła, ludzie biorą i9-9900k + RTX 2080 TI nie dlatego, że brak im kasy, ale że nie mogą nic lepszego kupić, a gdy ktoś zaszaleje z Ryzen Threadripper 2990 WX to się mocno zdziwi. Przynajmniej przy monitorach siedzi się blisko (przy TV to bezsens). W dodatku wydajność rośnie powoli (nie to co kiedyś, więc karty 8K będą pewnie w 2022-23, Sony da DLSS i 30 fps i PS5 Pro w 2022 pociągnie oszukane 8K). W dniu 24.04.2019 o 12:10, WisnieR napisał: mam 40-calowego Philipsa i w starym mieszkaniu miałem w pokoju do niego 1.5 metra odległości. Od 2 lat stoi w salonie w nowym mieszkaniu gdzie odległość to dobre 4.5 metra. Prosta matematyka - potrzebujesz 3 * 40 = 120 cali (jeśli lubisz siedzieć tak absurdalnie blisko, przecież TV SD czyli 90% TV wygląda wtedy okropnie). Sprawdzałem doświadczalnie na różnych rozmiarach i to działa. Wyjaśnienia teorii masz na hdtvpolska (kalkulator): "Oko jest instrumentem analogowym, więc w uproszczeniu nie posiada rozdzielczości. Fizjologia tego narządu narzuca jednak pewne ograniczenia w rozróżnianiu detali. Z badań wynika, że zdrowy człowiek jest w stanie rozróżnić detale oddalone od siebie o minutę kątową. Co z tego wynika – z odpowiedniej odległości. Dalsze zwiększanie rozdzielczości przestaje przynosić korzyści, bowiem widz nie będzie w stanie dostrzec drobniejszych detali". Edytowane 26 kwietnia 2019 przez Arek_ 1 Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 7 godzin temu, WisnieR napisał: Właśnie odezwał się do mnie kolega pracujący w Neonecie. "Mam dla Ciebie 65 calowego B8 za 6450zł" Takie informacje lubię. Bardzo fajna opcja... Jak ktoś się zastanawia nad OLEDem to proponuję poczekać. Zaraz ta cena powinna być oficjalna i nie tylko w Neonecie. Za darmo mi przecież go nie odda i sam nie dopłaci do różnicy między aktualną ceną więc szykuje się promocja. Ta cena już była jakoś miesiąc temu w euro. Jednak był to pierwszy tv z promocji, który się im "skończył" na magazynie i nie zdążyłem kupić. Teraz ochłonąłem i wymienię tv dopiero po remoncie pod koniec roku, a wtedy już w B9 i C9 będę celował. Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Dziś już 65NU8072 w EuroRtvAgd za 4499zł. 500zł mniej. Te ceny się zmieniają z dnia na dzień. Idzie zwariować. Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Bzdura . 4500 jest co chwilę bo oni tam z tymi promocjami wyskakują co drugi tydzień . Wiem bo śledzę ceny od kilku miechów i poleciłem tego samsunga dwóm kumplom z roboty . Jeden brał 55 a drugi 65 cali Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Nie wytrzymałem i kupiłem. Jezu jakie bydle. Na zdjęciu nie widać ale jak się siedzi to czuję sie jak w kinie. Teraz tylko milion dni poświęcone na wszystkie ustawienia ekranu czy tego magicznego pilota. Fajnej bo od razu mi się pod UPC ustawił ale nie wiem jak zrobić żeby z pilota od Samsunga dało się wyłączyć dekoder UPC. PS4 jeszcze nie podłączałem ale i tak mam FATa więc HDR nie uświadcze. Czas kupić prosiaka. Na razie zmieniłem tylko pakiet Netflixa na z HD na 4K. 7 1 Cytuj
Figaro 8 219 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Mi się wydaje, że Fat obsługuje HDR... right? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 28 minut temu, WisnieR napisał: PS4 jeszcze nie podłączałem ale i tak mam FATa więc HDR nie uświadcze. Przecież jest obsługa HDR na każdej wersji konsoli to czemu niby nie doświadczysz? Efekt chyba nie jest taki jak na PRO, ale sprawdzić wypada jak masz odbiornik. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 @WisnieR To wziąłeś w końcu 65" Samsunga? Trudno ocenić po focie HDR jest w PS4 chyba każdym bo mój slim ma. God of War wygląda nieźle Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 65UN8072. O to sobie sprawdzę w wolnej chwili cały ten HDR. Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 2 godziny temu, WisnieR napisał: Nie wytrzymałem i kupiłem. Jezu jakie bydle. Na zdjęciu nie widać ale jak się siedzi to czuję sie jak w kinie. Teraz tylko milion dni poświęcone na wszystkie ustawienia ekranu czy tego magicznego pilota. Fajnej bo od razu mi się pod UPC ustawił ale nie wiem jak zrobić żeby z pilota od Samsunga dało się wyłączyć dekoder UPC. PS4 jeszcze nie podłączałem ale i tak mam FATa więc HDR nie uświadcze. Czas kupić prosiaka. Na razie zmieniłem tylko pakiet Netflixa na z HD na 4K. To koniecznie od razu odpalaj „nasza planeta”, cudeńko wizualne i nie tylko! 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Infiniti War też ma świetne efekty. Warto na nim testować HDR. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Ale bez 4k.Co smutne, telewizory 4k, 8k, a połowa filmów zwykły upscale z 2k. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 29 kwietnia 2019 Opublikowano 29 kwietnia 2019 Panowie, w OLEDzie B7 zrobiły mi się takie powidoki/wypalenia z TVN24. No nie ukrywam, że czasem leci. Wczoraj coś mi się tam wydawało a dziś włączyłem testowy sygnał na YT. Włączyłem odświeżanie pikseli i wydaje mi się, że pomogło... ale tak w 60%, bo dalej widać. W większości przypadków nie widać, ale wkurza mnie. Przed czyszczeniem jeszcze oglądałem nowy odcinek GoT ale streaming był słaby i miejscami było widać... Wcześniej tego nie widziałem, Tv prawie tydzień był wyłączony bo byłem na wyjeździe, ale to chyba nie miało znaczenia (?). Pamietam, że na początku w ub roku miałem zaraz po zakupie w czerwcu licznik czasu z LeMans24 ale zniknęło, chyba po czyszczeniu. Powidok po prostu. Chyba zablokuje TVN24 Czy takie coś może obejmować gwarancja?? Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 29 kwietnia 2019 Opublikowano 29 kwietnia 2019 (edytowane) Włącz sam opcję czyszczenia matrycy (co chyba trwa 4 godziny, no nie jestem pewny do końca), powinieneś znaleźć tam w menu gdzieś. Edytowane 29 kwietnia 2019 przez Faka Cytuj
MarJanOS 27 Opublikowano 29 kwietnia 2019 Opublikowano 29 kwietnia 2019 Nie wytrzymałem i kupiłem. Jezu jakie bydle. Na zdjęciu nie widać ale jak się siedzi to czuję sie jak w kinie. Teraz tylko milion dni poświęcone na wszystkie ustawienia ekranu czy tego magicznego pilota. Fajnej bo od razu mi się pod UPC ustawił ale nie wiem jak zrobić żeby z pilota od Samsunga dało się wyłączyć dekoder UPC. PS4 jeszcze nie podłączałem ale i tak mam FATa więc HDR nie uświadcze. Czas kupić prosiaka. Na razie zmieniłem tylko pakiet Netflixa na z HD na 4K. No prezentuje się bosko. Jednak te 10 cali różnicy robi robotę. Sam się zastanawiam LED Vs OLED i na chwilę obecną miałbym dylemat. 4.500 dać na oleda 55 czy jednak wiekszy tv kosztem jakości obrazu tj 65 Samsunga. Czekam na wrażenia z tv Wytapane z HTC U11 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 29 kwietnia 2019 Opublikowano 29 kwietnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, marbel007 napisał: Panowie, w OLEDzie B7 zrobiły mi się takie powidoki/wypalenia z TVN24. Poczekaj, bo zaraz Ci tu wszyscy właściciele OLEDów napiszą, że nie ma żadnych wypaleń i nie masz racji itd. A jednak są/zdarzają się. Edytowane 29 kwietnia 2019 przez _daras_ 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi