Ins 5 689 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 2 minuty temu, II KoBik II napisał: Nie przemawia do mnie brak szczegółów czerni właśnie Do mnie też nie, dlatego u mnie widać wszystko tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Te blacks crush to chyba wina złej konfiguracji. 8 minut temu, II KoBik II napisał: na razie poczekam na rozwój tych żyjących robali w tv aż ta technologia będzie na tip top. Chyba się nie doczekasz, raczej szybciej wejdą microLEDy łączące smolistą czerń ze spawarką. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 No i serio po fajnym secie jaki można uzyskać w tym Soniaczu to czerń jest czarna. Najlepiej byłoby po prostu wam to pokazac i zobaczyć osobiście bo ta wyprana czerń w tym lcd to jakiś wymysł fanatyków oledow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Najlepiej to byłoby Ci pokazać dobrze ustawionego OLED'a i byś zobaczył dlaczego HDR w nim jest lepszy niż w twoim soniaku, nie mówiąc już o czerni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Ja tam mocno się nad tym XF90 zastanawiam, bo jednak ufam Sony, ale z drugiej no nie da się odzobaczyć tego jak żywy, rzeczywisty jest obraz w OLEDach. Jeszcze te 4,5k, a historia kredytowa aż kusi by wziąć raty w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 28 minut temu, Ins napisał: Najlepiej to byłoby Ci pokazać dobrze ustawionego OLED'a i byś zobaczył dlaczego HDR w nim jest lepszy niż w twoim soniaku, nie mówiąc już o czerni. Jaki masz model? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 B7 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Ale pier/dolicie, te gadki że "lepiej poczekać", oczywiście że lepiej poczekać bo będą nowsze modele a starsze będą tańsze ale ile można? jak ktoś ma prostaka albo koksa to oczywiście że OLED 4K powinien zawitać jak najszybciej, bo warto grać już teraz w takiej jakości a nie czekać na nową generację. Jaką rozdzielczość z resztą będą mieć next geny? na 99% będzie to 4K. Jeśli ktoś kupował TV Full HD w latach 2012-2013 pod koniec życia generacji PS3/X360 to ten sam telewizor mu służył przez lata dla PS4 i XONE. Tutaj będzie podobnie. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 No w tej chwili lepiej poczekać, lepsze momentu na czekanie nie będzie XD 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 No ale na co czekac? 4k bedzie raczej standardem wystarczajacym . Juz teraz dobrze zrobione szachownicowe 4k wyglada na tyle dobrze ze roznice widac na porownaniach w df. 8K przy wiekszosci rozmiarow obecnych tv tj. 54-65 cali przy sredniej odleglosci od tv jaką z reguly kazdy z nas oglada nie będzie miało więlszego sensu. Bajer fajny dla bogatych ludzi z duzymi salonami. I tak- zawsze tak mowiono co każdą generację twlewizorow ale im dalej w las tym mniej mimo wszystko mniejsze to ma znaczenie bo po prostu tego nie widać. IMO jesli kiedys 8k bedzie standardem to uuz chyba ostatecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 040 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Witam, kupiłem taki tv https://allegro.pl/oferta/telewizor-55-4k-samsung-ue55nu8002-4k-smarttv-7951015415?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Mam nadzieję, że nie ma jakiejś katastrofy, TV głównie do naziemnej i netflix/HBO. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Dobry wybór, ale jeszcze lepszy do gier. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Może ktoś wrzucić swoje ustawienia trybu gry dla Samsunga NU80XX? Na czas remontu znów przesiadłem się na monitor i nie ma nawet porównania. Monitor jakiś stary LG IPS 236.Na TV gdy obracam się i poruszam w Destiny2 to radar się nie tylko rozmywa ale też potrafi się dublować tak jakby robiło się jego echo. To te artefakty całe? To chyba wina motion plus i interpolacji. Na starym Philipsie FHD wszystko było jak na monitorze poza opóźnieniem.Rozumiem, że kolejne pół roku czeka mnie ręczna zabawa suwakami żeby zacząć się cieszyć nowym telewizorem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 129 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Zamów sobie kalibracje, ustawią wzorcowo i będzie malina. Ktoś w ogóle zamawiał profesjonalną kalibracje u gmera? Czy tylko kalibracja okiem kyokuszinmana? Edytowane 5 Maja 2019 przez Wooyek Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Na TV gdy obracam się i poruszam w Destiny2 to radar się nie tylko rozmywa ale też potrafi się dublować tak jakby robiło się jego echo. To te artefakty całe? To chyba wina motion plus i interpolacji. Na starym Philipsie FHD wszystko było jak na monitorze poza opóźnieniem. Samsung w trybie gra automatycznie ma ustawione upłynniacze na full i masz artefakty po prostu, w destiny to bardzo mocno widać. Masz redukcję drgań oraz redukcję rozmycia, w tym przypadku musisz wyłączyć redukcję drgań. Polecam się pobawić tymi suwakami, zwłaszcza w grach wyścigowych, driveclub dostaje drugie życie kiedy gra się z upłynniaczem, Forza 4 też mega. Nie jest to 60fps, ale gra się przyjemniej. O laga martwić się nie musisz, bo tylko 20 ms z upłynniaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Fakt płynność w trybie gry w destiny jest bardzo przyjemna dla oka. Gorzej z tymi artefaktami. Będę kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Samsungi na ten rok to są RU tak? Modele z zeszłego roku to NU? Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Ludki, jest tu jakiś posiadacz tivika LG model C8. Trochę się o nim naczytałem i mam silną chęć jechać go jutro kupić. Ktoś mnie powstrzyma złym słowem czy raczej zachęci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Wypala się Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Ale ja nie oglądam tvn24 Cytuj Odnośnik do komentarza
L3nka_Sky 26 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 1 godzinę temu, KOMARZYSKO napisał: Ludki, jest tu jakiś posiadacz tivika LG model C8. Trochę się o nim naczytałem i mam silną chęć jechać go jutro kupić. Ktoś mnie powstrzyma złym słowem czy raczej zachęci? Jedź i się nie zastanawiaj, przez weekend był do wyrwania w ME za około 4800 (55 cali), mega cena za mega TiVika Mam co prawda B8, ale różnica znikoma, a po poprzesiadce z NU8052 większość gier to zupełnie nowe doznanie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 4 godziny temu, KOMARZYSKO napisał: Ludki, jest tu jakiś posiadacz tivika LG model C8. Trochę się o nim naczytałem i mam silną chęć jechać go jutro kupić. Ktoś mnie powstrzyma złym słowem czy raczej zachęci? Używam od końcówki października zeszłego roku. No powiem tyle że do LCD nigdy już nie wrócę TV miał być 95% do gier. No i jest do wszystkiego, nie tylko do gier, app śmigają aż miło, nic nie przycina, nic nie zacina. Na początku pobawiłem się ustawieniami i nic od tego czasu nie zmieniam. Jak bym miał brać jakiś TV to właśnie ten. Szczególnie że jest/był za 4500. Ja dałem 6k - minus 200 zł zwrotu od LG. Serio, kupił bym go znowu. 4 godziny temu, Figuś napisał: Wypala się Ależ tak, gałka oczna Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 W dniu 3.05.2019 o 12:45, MaZZeo napisał: Jeśli ktoś kupował TV Full HD w latach 2012-2013 pod koniec życia generacji PS3/X360 to ten sam telewizor mu służył przez lata dla PS4 i XONE. Tutaj będzie podobnie. Mało tego, jak ktoś wyłożył jakieś niesamowite pieniądze na pierwsze odbiorniki 4K to teraz ma bardzo przestarzały sprzęt w porównaniu do tego, co dało się kupić od połowy generacji za kwoty będące ułamkiem. Na razie samo prawdziwe 4K umie osiągnąć jedna konsola będąca najmocniejszym middle-genem i to nie zawsze, a niewiele mocniejsze konsole mają dawać w 4K? Jak my dostaniemy sztywne, natywne 4K przez cały czas trwania generacji to będę zaskoczony, bo pewnie będzie dalej dynamiczna rozdzielczość i różne techniki rekonstruowania obrazu w zamian za więcej fajerwerków na ekranie. 8K to jakaśtam pieśń przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Czyli nie ma kompletnie sensu czekać, jeżeli to tylko kwestia wejscia hdmi 2.1 ktory da dynamiczne cos tam i pozwoli mi na ogladanie filmow 8k lol to spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 HDMI 2.1 daje możliwość gierek w 4K z HDR w 120 fpsach ale wątpię że konsole to wyciągną. Imo najfajniejsze w tym HDMI to eARC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi