Opublikowano 24 czerwca 20195 l Ogolnie jak tak popatrzeć na nasze forum, ludzi którzy tutaj piszą po/blisko 2 latach korzystania, policzyć moich znajomych, to póki co wychodzi. na to, ze te matryce wytrzymują maks 2 lata. Ok nie widać tego podczas normalnego korzystania, ale jak na sprzęt premium, biorąc pod uwagę jeszcze banding trochę (pipi)owa statystyka. Niektórzy przecież płacili za te telewizory 10-15 tys zł, ba nowe modele wciąż kosztują koło dychy... Patrząc przez pryzmat czasu, ile ta matryca jest w stanie wytrzymać bez wad powinny kosztować własnie tyle ile na ostatnich promocjach - 3900 zł i stać obok piwa w lidlu. Edytowane 24 czerwca 20195 l przez easye
Opublikowano 24 czerwca 20195 l Wychodzi na to ze po 1.5 roku najlepiej naqrwiac go opór tvn24 aż się wypali Bo jak sie gwara skończy to kaplica.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 24 czerwca 20195 l Ciekawe czy widać TVN na planszy testowej z milionem różnokolorowych kwiatów. Pewnie nie xD
Opublikowano 24 czerwca 20195 l Chociaż byście Polsat News oglądali lemingi jedne To co wolicie mieć wypalone, głosujemy: TVN24, Polsat News, TVP INFO, CANAL+ 4K UHD, HUB FIFY, mini mapa RDR2 HUSTLER HD, REDLIGHT HD
Opublikowano 24 czerwca 20195 l Ja bym chcial miec radar jak Pistak, żeby zawsze widzieć swoich przeciwników, ale milion h w grach i to akurat sie wypalic nie chce. Edytowane 24 czerwca 20195 l przez easye
Opublikowano 25 czerwca 20195 l Sprawdziłem dokładnie tę planszę, u mnie oczywiście czyściutko . Według forumowej "statystyki" (xD) niezły ze mnie szczęściarz. Nieźle jak na TV za 15 000 zł (xDDDDDD).
Opublikowano 25 czerwca 20195 l Ile masz go dokladnie? Ja miałem zdecydowanie malo szczęścia - wypalenia zaczeły być widoczne na planszach testowych 4 tygodnie po upływie gwarancji. Po 12-14 miesiacach robiłem sporo testów dla forum i była żyleta. Edytowane 25 czerwca 20195 l przez easye
Opublikowano 25 czerwca 20195 l @raven_raven te obrazy to plansze testowe czy z filmu z YT z poprzedniej strony?
Opublikowano 25 czerwca 20195 l No to jest ten film, o który prosiłem i na którym seb.maz odkrył problem u siebie. TV mam od końca listopada 2017. Będzie więc 19. miesiąc leciał teraz, za chwilę 20.
Opublikowano 25 czerwca 20195 l Nie no chuyowy jest ten telewizor do grania i ogladania filmów jak LOGO TVN SIE WYPALA XD
Opublikowano 25 czerwca 20195 l Moj w kwietniu skończył rok i odpaliłem ten filmik i czysto chyba szanowanie króla Spencer pomogło
Opublikowano 25 czerwca 20195 l 2 godziny temu, kubson napisał: Moj w kwietniu skończył rok i odpaliłem ten filmik i czysto chyba szanowanie króla Spencer pomogło A co Ty byś chciał aby na gwarancji się wypalił? nie ma tak dobrze, życie na krawędzi jak chodzenie na żylete Edytowane 25 czerwca 20195 l przez Fanek
Opublikowano 27 czerwca 20195 l Dziś był serwisant i wymienił matryce. Teraz jest idealnie. Zgłosiłem usterkę w niedziele, babka z LG zadzwoniła w poniedziałek, a wczoraj kontaktował się serwisant i dziś po południu był u mnie. Pół godzinki mu się zeszło. W sumie wszystko poszło dość sprawnie. Nie był zbyt gadatliwy, mówił, że zdarzają się takie rzeczy, ale nie dużo. Udzielił mi rady aby nie dawać w ustawieniach oświetlenia OLED i kontrastu na maxa, bo wtedy dostaje ostro po (pipi)e i z ekranem mogą się dziać takie rzeczy. Dwa lata mijają mi w listopadzie i podobno tylko do tej daty mam gwarancje. Można gdzieś sprawdzić czas pracy tv?
Opublikowano 27 czerwca 20195 l O a mi serwisant powiedział że gwara na matrycę leci na nowo. Dziś u mnie też był zobaczyć hot pixela - zrobił fotkę i powiedział że w sumie nie przeszkadza w oglądaniu. Decyzję podejmie ktoś w centrali i jak coś to wymienią na nowy i to już serii 8 czyli B8. Jednak chyba oleją bo faktycznie nie przeszkadza choć za sprzęt za tyle kasy się wkurzam że drugi mankament w pierwszym roku.
Opublikowano 28 czerwca 20195 l 11 godzin temu, seb.maz napisał: Dwa lata mijają mi w listopadzie i podobno tylko do tej daty mam gwarancje. Wydaje mi się, że prawo wymaga, by wymieniony komponent miał czas liczony od nowa. Czyli w sumie masz nowy TV, można znowu wypalać logo TVN do woli . 11 godzin temu, seb.maz napisał: Udzielił mi rady aby nie dawać w ustawieniach oświetlenia OLED i kontrastu na maxa, No tak, szczególnie, że tryb Standard jest dużo jaśniejszy od trybu gry.
Opublikowano 28 czerwca 20195 l 14 godzin temu, seb.maz napisał: Udzielił mi rady aby nie dawać w ustawieniach oświetlenia OLED i kontrastu na maxa, bo wtedy dostaje ostro po (pipi)e i z ekranem mogą się dziać takie rzeczy. No, czyli najlepiej nie wykorzystywać w pełni efektu HDR (czyli najważniejszej technologii w standardzie UHD) na i tak słabo świecących OLEDach.
Opublikowano 28 czerwca 20195 l a już nigdy w życiu! Jak nazwa tematu mówi od wczoraj na tym tv tylko gierki
Opublikowano 28 czerwca 20195 l A właśnie, apropos kolegi easye. @seb.maz, pan serwisant sprawdzał matrycę na planszy testowej z kwiatkami?
Opublikowano 28 czerwca 20195 l Dopóki wymieniają na gwarancji to spoko. Tylko że to jest chyba na zasadzie good will, bo nie muszą cnie? Jak by tak wypalić go przed gwarą dostać nowy i ze 3/4 lata na nim pociągnąć to wtedy te 5/6lat za 4k ujdzie w tłoku
Opublikowano 28 czerwca 20195 l 24 minuty temu, raven_raven napisał: A właśnie, apropos kolegi easye. @seb.maz, pan serwisant sprawdzał matrycę na planszy testowej z kwiatkami? Poprosił abym mu pokazał jakiś materiał gdzie najbardziej widać te wypalenie. Pokazałem mu ten filmik który tu podałem. Zrobił tylko zdjęcie i zabrał się za wymianę.
Opublikowano 28 czerwca 20195 l Dzięki za info. Czyli kolejne rewelacje easye można wsadzić między bajki.
Opublikowano 28 czerwca 20195 l No przepraszam że mi tak konsultant LG odpowiedział jak dzwoniłem na ich infolinię. wypalanie Sebmaza było zaś takie że i na kwiatku pewnie byłoby widoczne.