Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

XF85 49" to 3.6k. Nie wiem jak ten nowy Samsung, ale NU8002 ma już kilku użytkowników i bardzo sobie chwalą. No i 3.5k za 55", a to już robi różnicę. :lapka: 

No i z Soniaczy masz jeszcze tegoroczną linię XG, nie tylko 95, ale i modele niższe. Zapewne pewniaki, ale ja nie korzystałem.

Edytowane przez Paolo de Vesir

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

XF85 49" to 3.6k. Nie wiem jak ten nowy Samsung, ale NU8002 ma już kilku użytkowników i bardzo sobie chwalą. No i 3.5k za 55", a to już robi różnicę. :lapka: 

Tylko że NU to już tylko powystawowe, jedyne co mnie w RU zachęca do niego to 120hz matryca, a zależało mi na HDRze gdzie średni w zeszłorocznym NU podchodził pod 700 nitów, a w tegorocznym RU jest +/- 300 nitów :/ Jednak chciałbym te 55" bo jest to max co mi wejdzie na ścianę , na tą chwilę mam 50" Sony W809b. No lipa trochę, a jeszcze w kwietniu można było fabrycznie zapakowanego NU80 wyrwać :[  teraz wszędzie tylko mocno zmęczone egzemplarze z wystawy. 

Opublikowano

Tak szukam sobie po tegorocznych modelach XG i rzeczywiście ten NU8002 ma nieporównywalnie lepszy HDR. No cóż, pozostaje czekać na dalsze niżki ew. 3.5k zainwestować od razu i różnicę w cenie modeli wyższych rozłożyć na raty.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

No bo XFy też już praktycznie tylko wystawka. Jeszcze uderzę do kolesia co mi załatwił W809b  w momencie jak wchodziły nowe modele bo po marketach też już nigdzie nie było. 

Opublikowano

Mam dokładnie taką samą sytuację jak Ty Figuś, chociaż z trochę innego powodu czekałem. Nie powiem, wkur.w jest.

Edytowane przez Robak

Opublikowano
1 godzinę temu, Robak napisał:

chociaż z trochę innego powodu czekałem.

Jaki jeśli można wiedzieć?

Opublikowano

Finansowy :) No i nie wiedziałem jeszcze niedawno czy we wrześniu nie będę zmieniał mieszkania na inne.

Opublikowano

No cóż samsung z nu8 zaszalal, qledy pewnie nie szły to zrobili downgrade w serii ru.
I teraz za 3.5k dostajesz tv który ma hdr tylko na pudełku xD.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No lekka padaka z tymi Samsungami, ale z 2 strony są czesto Oledy po 4 koła..., na 2-3 lata powinny starczyc.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Albo bandingo na dzień dobry po rozpakowaniu i odpaleniu. 

XE90 dostał oreło i andek śmiga jak trzeba. Plus Motion daje po pysku bez artefaktów z poprzedniej aktualki. Nawet taki ujowy Transformers 5 na Netflix kosi berecik a to nawet nie jest w UHD. Nasza Planeta w UHD jeszcze piękniejsze. 

HDR świeci jeszcze mocniej w gierkach. No dwa lata pyknely od zakupu i nie zamienilbym na inny model. 

Opublikowano

da się żyć, rzadko kiedy mam obraz szarości  0-10 %. Więc praktycznie tego nie odczuwam :lapka: Chociaż trochę wkurza myśl że TV za £1800 posiada wady nabyte takie jak banding 

Opublikowano
W dniu 7.08.2019 o 04:41, II KoBik II napisał:

Albo bandingo na dzień dobry po rozpakowaniu i odpaleniu. 

Albo cloudingo na dzień dobry po rozpakowaniu i odpaleniu.

Każdy tv ma jakieś wady, zależy od konkretnego egzemplarza. Ja na chwilę obecną nie mam zastrzeżeń do mojego b8.

Opublikowano

Jak komuś nie przeszkadzaja wypalenia to może kupić c7 na Alle za 1/3 ceny.

2a8ae6b5ad42fe109b3c48abc1d7ea20.jpg

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 minuty temu, Wojtas1986 napisał:

Wybrakowany towar , wypalenia nie wiadomo w jakiej skali ... tak średnio bym powiedział .

No to tak jak ze sklepu.

Opublikowano

Mam pytanie, czy jesteście mi w stanie coś powiedzieć o tym modelu ? 

PHILIPS 55OLED803

Czy to się w jakikolwiek sposób nadaje w swojej półce cenowej do użytku? 

(pytanie z zewnątrz, nie mój typ TV, ale ciekawi mnie wasza rada).

Opublikowano

Mam Samsunga 65KS8000. Na co musiałbym się przesiąść żeby poczuć różnicę w jakości obrazu? Poniżej 65 cali nie chcę schodzić. Budżetowo pasuje wspominany tutaj LG B8, innych modeli nie znam. Cel, głownie gierki i filmy. 

Opublikowano

też mam ten model i chyba tylko oled albo ten nowy samsung q90 coś tam zrobiły by różnicę.

Opublikowano

Tak z ciekawości: czy ktoś na forum ma TV 8K ? Jeśli tak to czy faktycznie ta reprodukcja gorszych materiałów daje radę ? Jak ktoś ma OLEDa to warto przeskakiwać ?

Opublikowano
W dniu 20.08.2019 o 13:53, kiseki napisał:

Mam Samsunga 65KS8000. Na co musiałbym się przesiąść żeby poczuć różnicę w jakości obrazu? Poniżej 65 cali nie chcę schodzić. Budżetowo pasuje wspominany tutaj LG B8, innych modeli nie znam. Cel, głownie gierki i filmy. 

Masz bardzo dobry TV, po co chcesz teraz zmieniać? Nie zobaczysz dużej różnicy poza czernią. Obecnie panuje zastój, 4K i HDR to wszystko co wystarcza na tę chwilę.