Fanek 669 Opublikowano 17 listopada 2019 Opublikowano 17 listopada 2019 2 godziny temu, Square napisał: Że kiedy niby? 1 godzinę temu, balon napisał: No listopad/grudzień 2020 to jak najbardziej lekko ponad pół roku Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 17 listopada 2019 Opublikowano 17 listopada 2019 Niee, OLED już nie biorę. Czekam na te nowe Qledy Samsunga, a to też za sprawą opcji gaming od Reda, który spoko to wytłumaczył. Przyznam że bez upłynniaczy to już chyba nie zrezygnuję, wyraźnie poprawiają komfort grania, nie zwiększając laga za bardzo, bo i tak jest często niższy niż w innych tv bez upłynniaczy.Jest oczywiście kilka problemów, jak artefakty, ale często ich kompletnie nie widać, albo się nie zwraca uwagi. Najgorzej, że dostęp do upłynniaczy jest mocno średni, trzeba sporo się przeklikać przez opcje, a chciałoby się pod jednym przyciskiem aby można było szybko zmieniać. 2 Cytuj
WisnieR 2 736 Opublikowano 17 listopada 2019 Opublikowano 17 listopada 2019 A jakie macie ustawione wartości w Game Motion Plus w tych Samsungach? Ja w NU8XXX mam rozmycia 10(max) drgania 3. Nie mam i tak prosiaka więc te 3 to i tak bez różnicy (większość leci w 30fps). W QLEDach pewnie tak samo się ustawienia nazywają? Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 17 listopada 2019 Opublikowano 17 listopada 2019 (edytowane) Godzinę temu, Moldar napisał: Przyznam że bez upłynniaczy to już chyba nie zrezygnuję, wyraźnie poprawiają komfort grania, nie zwiększając laga za bardzo, bo i tak jest często niższy niż w innych tv bez upłynniaczy. Jest oczywiście kilka problemów, jak artefakty, ale często ich kompletnie nie widać, albo się nie zwraca uwagi. Najgorzej, że dostęp do upłynniaczy jest mocno średni, trzeba sporo się przeklikać przez opcje, a chciałoby się pod jednym przyciskiem aby można było szybko zmieniać. No chyba że wydadzą konsole, na której w koncu gry będą chodzić w 60fpsach, nie bedziesz miak wtedy artefaktow. Od 2 lat gram wyłącznie na PC i też nie wyobrażam sobie wrócić do 30 fpsow. Hdmi 2.1 to nie tylko 8k ale np 120 fpsow, no mógłby to być niezły dealbreaker. Edytowane 17 listopada 2019 przez easye Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 17 listopada 2019 Opublikowano 17 listopada 2019 (edytowane) 25 minut temu, easye napisał: No chyba że wydadzą konsole, na której w koncu gry będą chodzić w 60fpsach Takie konsole zawsze istniały i istnieją nadal. Po prostu nigdy większe studia nie wybiorą 60fps ponad graficzkę. Konsole to nie pc. Ja myślę cały czas, czy nie kupić samsunga q80r, ale brak earc, hdmi 2.1, dolby vision mocno mnie wstrzymuje... Edytowane 17 listopada 2019 przez Marcin_wawa Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 17 listopada 2019 Opublikowano 17 listopada 2019 (edytowane) Moim zdaniem wystarcza droższe konsole z zapasem mocy, bo z czego teraz niby rezygnują? Ustawienia graficzne większości multiplatform na Low a i tak większość chodzą najczęściej w 30 fpsach. Jeśli takie ps5 naprawdę ma mieć układ na poziomie GTX1080, z normalnym procesorem to z zamkniętą architektora jest bardzo duża szansa że w koncu zobaczymy na konsolach płynne gry. Edytowane 17 listopada 2019 przez easye Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 17 listopada 2019 Opublikowano 17 listopada 2019 Mam pytanie do oledowców ktorzy posiadaja takze jedi fallen order. Mianowicie zauwazylem ze ekran ladowania po zgonie wydaje sie smoliscie czarny ale jak pogasilem wszystkie swiatla w pokoju to ekran staje sie czarno szarawy. Teraz nie wiem czy ten ekran taki jest czy cos nie tak z moim oledem. Kwestia ustawien moze? Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 18 listopada 2019 Opublikowano 18 listopada 2019 Dobra, wy tu OLED-y, następne generacje, plazmy, ale wróćmy na chwilę do bieda-TV. Jaki model do pogrania na konsolkach obecnej generacji dla osoby, dla której 720p z Xboxa360 to super grafika? Wszedłem na Allegro, sortowanie po popularności, wywaliło mi model Samsung UE50RU7172. Daje to radę czy szajs, a może coś innego? TV do kupienia na już, nie chcę czekać. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 18 listopada 2019 Opublikowano 18 listopada 2019 Ale z czym ma dać radę?Sdr 280 nitów, hdr? No na pudełku a tak serio nie uświadczysz.Wide color gamut? Nie ma !Generalnie ten tv oferuje jakość obrazu jak twój stary hd ready tylko dostaniesz rozdzialke 4k .... I niski input lag.Wg mnie nie warto tego kupować.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 10 godzin temu, Meanthord napisał: Dobra, wy tu OLED-y, następne generacje, plazmy, ale wróćmy na chwilę do bieda-TV. Jaki model do pogrania na konsolkach obecnej generacji dla osoby, dla której 720p z Xboxa360 to super grafika? Wszedłem na Allegro, sortowanie po popularności, wywaliło mi model Samsung UE50RU7172. Daje to radę czy szajs, a może coś innego? TV do kupienia na już, nie chcę czekać. Zawsze jak pytasz o takie coś podaj orientacyjny budżet jakim dysponujesz bo inaczej ciężko coś zaproponować. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 Jakby co to z nowym CD-Action dają rabat na Q70, takie 55 cali wychodzi za 3,5 koła. 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 Jakby co to z nowym CD-Action dają rabat na Q70, takie 55 cali wychodzi za 3,5 koła.Mozesz rozwinąć? W jakims konkretnym sklepie trzeba kupic? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 11 minut temu, Koleś88 napisał: Mozesz rozwinąć? W jakims konkretnym sklepie trzeba kupic? W oficjalnym sklepie Samsunga. Kod ze zdrapki w magazynie daje zniżkę na 1000 zł. 1 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 W oficjalnym sklepie Samsunga. Kod ze zdrapki w magazynie daje zniżkę na 1000 zł.Wielkie dzięki za info ! Stamtąd można zamowic z dostawą? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 Wysyłka jest za darmo, możesz odebrać w salonie jeśli masz w okolicy. Cytuj
mobie 9 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 Jest sens kupować Oleda ? Mój sygnał to w 50% PS4 i dalej Canal plus oraz Netflix Jestem po zwrocie dwóch Samsungów q70r i 80r ( u mnie te telewizory same się włączały, żadne ustawienia serwis, nie mógł pomóc) Myślałem o panasonicu GZ950 lub LG C9 ale przeglądając takie strony i fora jak hdtv forum, av forum, Rtings itd. odechciewa się oleda. Plaga wypaleń i powidoków jest masakryczna. Nie chce być niewolnikiem telewizora i przełączać kanały bo coś się wypali. Nie robić platyny bo znaczki w grze za mocne itd. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 No jak na wstępie o takie rzeczy się boisz to chyba sam sobie odpowiedziałeś czy jest sens. Imo nie ma. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 31 minut temu, mobie napisał: Jest sens kupować Oleda ? Mój sygnał to w 50% PS4 i dalej Canal plus oraz Netflix Jestem po zwrocie dwóch Samsungów q70r i 80r ( u mnie te telewizory same się włączały, żadne ustawienia serwis, nie mógł pomóc) Myślałem o panasonicu GZ950 lub LG C9 ale przeglądając takie strony i fora jak hdtv forum, av forum, Rtings itd. odechciewa się oleda. Plaga wypaleń i powidoków jest masakryczna. Nie chce być niewolnikiem telewizora i przełączać kanały bo coś się wypali. Nie robić platyny bo znaczki w grze za mocne itd. Może same się włącząły bo miałeś je jakims cudem sparowane po hdmi arc i co byś nie włączył to tv tez sie odpalał. Miałem chyba podobnie. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 Teraz, Jakim napisał: Może same się włącząły bo miałeś je jakims cudem sparowane po hdmi arc i co byś nie włączył to tv tez sie odpalał. Miałem chyba podobnie. Haha...u mnie się coś wgl pokiepsilo i jak wyłączałem telewioz to włączała się konola, np 1 w nocy...wyłączam konsole i tv. Kładę się do łóżka a po minucie słyszę jak odrzutowiec startuje xD Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 To ja z q70 na razie nic dziwnego nie dostrzeglem. Jest faktycznie funkcja wlaczania soundbara gdy tylko włącza się TV, ale konsoli mi jeszcze nie odpalił xD Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 Mi tv też odpalał sam konsole i to wyłączyłem w cholere. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 (pipi)a za 3.5k to ja się zastanawiam czy nie brać...Cena super.EditChociaż w sumie xf9005 mozns poniżej 4 wyrwać no i zaraz black friday wiec może będą jakieś zacne promki. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 No dobra cena. Miesiąc temu kolega w tej cenie brał Q60 - o klasę gorszy tv. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 Co te telewizory tak szybko tanieją? Spojrzałem na hdtvforum i w recenzji z lipca napisali, że ten model w tym rozmiarze można dorwać za 6500. Kurde, nie bardzo mogę teraz wydać kasę na moje przyjemności, ale mam ochotę na 4k tv. Ten Soniacz jednak bardziej do mnie przemawia ze względu na ok. 2x nitów. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 19 listopada 2019 Opublikowano 19 listopada 2019 (edytowane) Gdzie jest za 3500 i ktory model? W sumie Black friday wg reklam trwa caly czas i non stop obnizki. edit doczytalem. Ech kurde xd Mogłem poczekac, 500 zl mniej bym wydal. Edytowane 19 listopada 2019 przez _Red_ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi