Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak, zauwazylem po czasie. Ech :[

W sumie jeszcze 14 dni nie minelo, ale nie chce januszowac.

Dziwne, ze na pepper nic nie piszą o tym. Ani nigdzie w google po wpisaniu "cdaction, kody, samsung". Na 3500 zl to jeszcze nikt nie zszedl i dalej po 3999 zl najtansze na ceneo.

Edytowane przez _Red_
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Jakim napisał:

Może same się włącząły bo miałeś je jakims cudem sparowane po hdmi arc i co byś nie włączył to tv tez sie odpalał. Miałem chyba podobnie. 

•  

Miałem 2 egzemplarze Q70r i jeden Q80r . Telewizor zachowywał się tak ze po wyłączeniu po około minucie sam się uruchamiał z logiem quled. Nie miałem nic podłączonego do telewizorów nawet połączenie z internetem zerwałem dla testów . W opcjach wszystko powyłączane a uwierz mi ze przez 1 miesiąc poznałem całe menu nie gorzej niż nie jeden technik z samsunga☺️ Do tej pory nie nam pojęcia co jest przyczyna cyklicznego włączania tych quledow . Oprogramowanie tez miałem najnowsze ale na starszym tez to się działo . Na samsung comunity pl opisałem sytuacje . „Problem z uruchamianiem. „  technicy z samsunga robili głęboki reset oprogramowania ale to tez nic nie dało.

ciekawy jestem czy u was tez takie cykliczne samoistne włączenia tych telewizorów występują ?

Edytowane przez mobie
Opublikowano
7 godzin temu, Jakim napisał:

Zawsze jak pytasz o takie coś podaj orientacyjny budżet jakim dysponujesz bo inaczej ciężko coś zaproponować.

Do 2k, szkoda mi wydawać więcej kasy. Da się w tym budżetowym przedziale znaleźć jakieś 50-55 cali? Nie musi mieć żadnych bajerów, ot żeby sobie w Gearsy 5 popykać czy w Death Stranding :P.

Opublikowano (edytowane)

I na mancie pograsz, ale do 2k 55" to chyba sensowny będzie np. Philips 55pus6303. Ma ambilight i nienajgorsze opinie do konsoli. Blisko 2k lub minimalnie wiecej powinieneś znaleźć.

Edytowane przez _Red_
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Jakim napisał:

Cos takiego nie. Wyglada jakby wlaczal włączał ci się wygaszacz ekranu czy coś. Moze miales ustawiony tryb sklepowy?

Miałem tryb domowy taki jak jest domyślnie po resecie, ambilight  Mode w ustawieniach tego trybu dalem timer na of i jasność ekranu wyłączona. W opcjach mialem wyłączone HDMI CEC, w ustawieniach sieci sterowanie poprzez urządzenie przenośne było na off. Aktualizacje automatyczne też na off. W telewizorze brak jakichkolwiek podłączeń, połączenie z internetem przerwane, baterie z pilota wyjęte. Nic to nie dało w 3 egzemplarzach to samo. Zero rozwiązania nie mam pomysłu co może być nie tak. Kusi mnie aby spróbować z q90 lub q85 elektronikę mają na zewnątrz w tym "klocku" ale jak będzie to samo to chyba zwariuje.. 

Edytowane przez mobie
Opublikowano
3 godziny temu, _Red_ napisał:

I na mancie pograsz, ale do 2k 55" to chyba sensowny będzie np. Philips 55pus6303. Ma ambilight i nienajgorsze opinie do konsoli. Blisko 2k lub minimalnie wiecej powinieneś znaleźć.

Nie polecam tych philipsów z serii pus6xxx. Zje.bane oprogramowanie.

Opublikowano

Te Philipsy pewnie dalej na tym androidzie działają? Dramat jakiś. Raz wziąłem takiego to kontrast dynamiczny za każdym razem mi załączał, pomimo że go wyłączałem. 

Opublikowano

Powiedźcie komu bardziej wierzyć rtings czy hdtv? Chodzi o pomiary HDR i porównuje sobie wyniki obydwu stron, gdzie Q70 ma ponad 700 nitów na tej pierwszej, a ponad 520 na naszej polskiej. Komu wierzyć? Chyba, że porównuje ze sobą złe rubryki?

Opublikowano

Tez kojarzę te 700 nitow z ktorejs recenzji jako chyba max. A porównujesz te same warunki? 

Xf9005 za to podchodził pod 1000 prawie, ten to musi jarzyć po oczach wschodem słońca :frog:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, MYSZa7 napisał:

Powiedźcie komu bardziej wierzyć rtings czy hdtv? Chodzi o pomiary HDR i porównuje sobie wyniki obydwu stron, gdzie Q70 ma ponad 700 nitów na tej pierwszej, a ponad 520 na naszej polskiej. Komu wierzyć? Chyba, że porównuje ze sobą złe rubryki?

Z tego co pamiętam to RTINGS zaznacza, że modele, które wcześnie dostają do testów osiągają lepsze oceny niż sklepowe dla klienta. 
Poza tym to inny rynek więc i może jakość dla hamburgerów jest wyższa. 
Na wszelki wypadek sugeruję trzymać się liczb z HDtv. 

Edytowane przez giger_andrus
Opublikowano
5 minut temu, giger_andrus napisał:

Z tego co pamiętam to RTINGS zaznacza, że modele, które wcześnie dostają do testów osiągają lepsze oceny niż sklepowe dla klienta. 
Poza tym to inny rynek więc i może jakość dla hamburgerów jest wyższa. 
Na wszelki wypadek sugeruję trzymać się liczb z HDtv. 

Na stronie mają napisane, że sami kupują telewizory do testów.

• Plusik 1
Opublikowano

W euro RTV jest właśnie Sony 65xf9005 za 4999zł. Jesli ktos lubi bawić sie w raty toczą
30x0% i pierwsza rata w marcu dopiero. Niemieckiej promki nie przebijemy ale to i tak spoko cena.

Tylko gdyby nie ten android... jakoś nie przepadam.

Opublikowano

Który telewizor wybrać majstry Samsung q90 czy lg oled c9? Netflix i gierki niemalże po równo telewizji nie oglądam. Znam plusy i minusy obu tivików chce poznać wasze zdanie który telewizor byście wybrali? Dodam ze są w tej samej cenie z 5 letnia gwarancją.