Matriks_1111 288 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 15 minut temu, Faka napisał: Przecież ten TV co wziąłeś to najgorsze, co mogłeś wybrać, a było brać Oled C9. Ale co takiego ma C9 czego nie ma np. Philips 854/12? Wszyscy spuszczają się nad LG, a akurat na tle oledowym o ile są producentem matryc, o tyle ich TV szału nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 5 godzin temu, Matriks_1111 napisał: Będzie Pan zadowolony Zazdroszczę wszystkim tym, którym na Oleda pozwalają warunki oświetleniowe, ale powiem szczerze, że jestem naprawdę miło zaskoczony QLEDem. Jasność na mega poziomie, a przy tym szczegóły i ostrość obrazu naprawdę robią robotę. Jak ja poczciwego LCD wykrzesali z niego naprawdę niezłe parametry A o co konkretnie chodzi z tym oświetlenie ? Oled nadaje się do ciemnych pokoi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Ale co takiego ma C9 czego nie ma np. Philips 854/12? Wszyscy spuszczają się nad LG, a akurat na tle oledowym o ile są producentem matryc, o tyle ich TV szału nie robią Dla mnie przynajmniej na - Philipsa to oprogramowanie (nie chcialem androida, wiec albo webos albo tizen wchodził w gre) no i cena, jednak troche wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 5 minut temu, SetoPL napisał: A o co konkretnie chodzi z tym oświetlenie ? Oled nadaje się do ciemnych pokoi? Oled nie daje rady w mocno oświetlonych pomieszczeniach gdzie matryca narażona jest na odbicia. 3 minuty temu, Koleś88 napisał: Dla mnie przynajmniej na - Philipsa to oprogramowanie (nie chcialem androida, wiec albo webos albo tizen wchodził w gre) no i cena, jednak troche wyższa. Powiem szczerze, że miałem dotychczas kilka Samsungów i jednego LG i akurat webOS to jest masakra po pewnym czasie. Oby w nowszych TV nie było takiego zamulenia jakiego ja doświadczyłem na swoim LG. Cytuj Odnośnik do komentarza
mobie 9 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Zwróciłem Q90 r do sklepu, Irytujące piszczenie w matrycy było nie do zniesienia. Do tego efekt brudnego ekranu, jak raz to zauważysz to już widzisz to na każdym materiale. Widać na fotce jak byk ciemne plamy na całości DSE jak się patrzy. Znowu zastanawiam się nad Oledem. Celował bym raczej w Panasonica Gz950 lub GZ 1500. Czy jest tu jakiś użytkownik oleda który ma TV rok może 2 i nie ma żadnych wypaleń? chodzi mi o Telewizor który jest użytkowany w większości w grach. Edytowane 18 Grudnia 2019 przez mobie Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 987 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 A ten brudny ekran na jednolitym tle to prawda, tak samo widać w q70. Więc to chyba taka uroda LCD? Ale juz trudno, kupione, uzywac i zapomniec o problemach. Potrzymam pare lat i pojde w Oleda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Te dse w porównaniu do pasów bandingu to i tak pikuś.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 True, true, ekran wygląd i tak znacznie lepiej niż mój banding na Oledzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 15 godzin temu, Matriks_1111 napisał: o tyle ich TV szału nie robią WebOS to jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy system w TV w obecnych czasach. W dodatku TV łyka wszystko co mu się zapoda. W moim C8 który ponoć ma trochę lepszy procek zapierdziela wszystko bez zająknięcia. TV mam od Października zeszłego roku. Nie wiem jak inne, niższe modele w LED'ach. Mówię przez pryzmat C8. Nie wiem co może być od tego lepsze - w Sony android - no taki troch,ę mułek był. Philips to jakaś masakra - co tam w ogóle siedzi? Jedynie Tizen u sąsiada fajnie i dobrze chodzi ale jak sam wspomniałeś brak wsparcia kodeków to jakiś nieśmieszny żart. Samsung słynął z tego że łykał wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 3 godziny temu, mobie napisał: Zwróciłem Q90 r do sklepu, Irytujące piszczenie w matrycy było nie do zniesienia. Do tego efekt brudnego ekranu, jak raz to zauważysz to już widzisz to na każdym materiale. Widać na fotce jak byk ciemne plamy na całości DSE jak się patrzy. Znowu zastanawiam się nad Oledem. Celował bym raczej w Panasonica Gz950 lub GZ 1500. Czy jest tu jakiś użytkownik oleda który ma TV rok może 2 i nie ma żadnych wypaleń? chodzi mi o Telewizor który jest użytkowany w większości w grach. Jak ja to miałem po 2 latach w starym LG, 6 lat temu to przyjechał facet z serwisu, powiedział że może to wyczyścić na miejscu ale wróci w ciągu miesięcy, albo potraktować to jakimś tam magnesem chyba w serwisie co załatwi sprawę na zawsze, ale tego nie pokrywa gwarancja, ale jako że był miły to ostatecznie zrobił to za free, przysłali tv po tygodniu z nowym pilotem ;] Więcej ten brud już nie wrócił. Smutne że nadal takie rzeczy są w tv, na moim tv tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 U mnie niestety WebOS zaczął okropnie zamulać, ale fakt faktem TV ma kilka lat. Niestety niesmak po braku wsparcia kodeków w Samsungu pozostał i mocno się zastanawiam czy go nie zwrócić w związku z tym Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Fajne te telewizory za kilka tysięcy, bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Jak ja to miałem po 2 latach w starym LG, 6 lat temu to przyjechał facet z serwisu, powiedział że może to wyczyścić na miejscu ale wróci w ciągu miesięcy, albo potraktować to jakimś tam magnesem chyba w serwisie co załatwi sprawę na zawsze, ale tego nie pokrywa gwarancja, ale jako że był miły to ostatecznie zrobił to za free, przysłali tv po tygodniu z nowym pilotem ;] Więcej ten brud już nie wrócił. Smutne że nadal takie rzeczy są w tv, na moim tv tego nie ma.Smutne jest to, że to nie są telewizory nawet za 2000-3000zł tylko 5-6 tysi. Dramat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Panowie, OLEDy się wypalają, Samsung burczy, a w Sony zamula system. CO ROBIĆ? Grać na CRT? (pipi)la idzie dostać z tymi TVkami, trzymajcie się tam gracze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 U mnie wszystko śmiga w androidzie super aż do momentu gdzie np. komendy głosowe przestają działać, albo youtube muli. Wtedy wyłączam tv na twardo, i znowu wszystko jest cacy. Tak raz na 2 tygodnie musze obejrzeć intro telewizorka, nie jest to jakieś mocno upierdliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 987 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Po tych wszystkich jojczeniach na wypalania, brudy, pasy itp. wychodzi wniosek, ze można kupic jakiegos budzetowca z promocji 65" za 1999 zl, też będzie działał i wystarczy do serialu czy gry, a człowiek przynajmniej nie będzie się wkurzał wadami w tej cenie :f 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Mnie się wydaje, że po prostu człowiek we wczesnych latach miał to w dupie, te wszystkie parametry, bo i skąd taki zwykły szarak o takich rzeczach mógł wiedzieć. A teraz? Teraz to masz panie internety, jutuby i wszystkie tabele mówiące, co ma ten tv, co to w ogóle jest, po prostu informacje nabywasz z pierwszej ręki i to jest internet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Przesrane mieć taką manię perfekcyjnego obrazu jak gracze. Edytowane 18 Grudnia 2019 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 18 godzin temu, Matriks_1111 napisał: Oled nie daje rady w mocno oświetlonych pomieszczeniach gdzie matryca narażona jest na odbicia. Powiem szczerze, że miałem dotychczas kilka Samsungów i jednego LG i akurat webOS to jest masakra po pewnym czasie. Oby w nowszych TV nie było takiego zamulenia jakiego ja doświadczyłem na swoim LG. Kolegę chyba mocno fantazja ponosi. C9 spokojnie radzi sobie w jasnych pomieszczeniach oraz wyjątkowo dobrze z jasnymi odbiciami. W kategorii Reflections otrzymał notę 9.5/10 na rting.com a to ich opinia: The LG OLED C9 has outstanding reflection handling, very similar to last year's C8. Like many high-end TVs, the anti-reflective coating adds a slight purple tint. There should be no issues using the TV in a bright room, but if you have a lot of windows it might not be bright enough to completely overcome glare. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Mnie się wydaje, że po prostu człowiek we wczesnych latach miał to w dupie, te wszystkie parametry, bo i skąd taki zwykły szarak o takich rzeczach mógł wiedzieć. A teraz? Teraz to masz panie internety, jutuby i wszystkie tabele mówiące, co ma ten tv, co to w ogóle jest, po prostu informacje nabywasz z pierwszej ręki i to jest internet.Dlatego nadal większość ludzi kupuje te najniższe modele w okolicy 2k.Z drugiej strony okazuje się że w 2x droższych tv dostajesz "tylko" hdr czy tam dodatkowe 300nitow w sdr a wiele problemow jak clouding banding dse nadal istnieje.Czy warto dokładać?To już zależy kto jakie ma podejście do sprawy, znam wiele osób które stać na górną półkę a maja zwyklaka 55 cali i za trójkę i są happy.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 20 godzin temu, REZOK napisał: Akurat tego typa szanuje i aż ciężko mi uwierzyć w taką różnice w obrazie na przykładzie gwiazdzistego nieba Jakbym to widział na żywo to bym się mocno zdziwił i zastanawiał czy wszystko jest dobrze podpięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zapewne po zakupie tv pewnie bede musial sie rozejrzeć za soundbarem. Używacie moze? Moze ktos poleci jakis konkretny model za w miare rozsądne pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 134 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Yamaha -Yas107 chyba polecali innym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Mój szwagier go ma, dla mnie bez szału ale być może wśród soundbarow jest dobrą opcją cena/jakość.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Albo jbl bar 3.1 - cena pod dwa klocki czyli znośnie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi