Marcin_wawa 449 Opublikowano 18 stycznia 2020 Opublikowano 18 stycznia 2020 (edytowane) Pierwszy tydzień z C9 za mną. Jaki to jest za(pipi)isty sprzęt. Zauważyłem, że odkrywam gry na nowo. Wróciłem do RDR2 i zachwycam się warunkami pogodowymi jakbym pierwszy raz odpalił grę. Noc, mgła i świecący księżyc zrył mi beret. W dzień i bezchmurne niebo uczucie gorąca aż wylewa się z ekranu. Kąty widzenia, białe napisy na czarnym jak smoła tle bez efektu halo - to wszystko sprawia, że odbiór obrazu wydaje się być niczym niezakłócony, taki jaki powinien być. Jestem zachwycony tym telewizorem. Cytat Pytanie do użytkowników LG C9 - duża jest utrata jakości obrazu w trybie gry? Ja nie stwierdziłem żadnej. Ale też jakoś specjalnie jeszcze nie porównywałem różnych trybów poza tymi pod filmy i seriale. Edytowane 18 stycznia 2020 przez Marcin_wawa 2 Cytuj
aph 155 Opublikowano 18 stycznia 2020 Opublikowano 18 stycznia 2020 7 minut temu, Marcin_wawa napisał: Zauważyłem, że odkrywam gry na nowo. O to to to, kupno nowego TV, zwłaszcza premium, mega poprawia odbiór gier Szkoda, że microledy z takim oporem wchodzą do produkcji. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 18 stycznia 2020 Opublikowano 18 stycznia 2020 Napaliłem się na ten sprzęt jak szczerbaty na suchary i czekam jeszcze tylko aż 55 cali zejdzie poniżej 5k pln. Obawiam się jedynie, że w game mode obraz już nie będzie tak wspaniały jak się wszędzie zachwycają. Każdy TV, który do tej pory posiadałem miał w tym trybie sporego kastrata jakościowego aby zminimalizować IL. Obecnie mam Sony WD750 i po nowym oczekiwał bym sporego kopa pod względem jakości obrazu, coby całą przyszłą generację na nim przejechać, a nie za 2 lata znowu zmieniać hehe Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 18 stycznia 2020 Opublikowano 18 stycznia 2020 B9 jeste teraz poniżej 5k w MM Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 No i chyba się obudziłem z ręką w nocniku, bo C9 już nieźle drożeje i w MM skoczył z 5399 na 5999. Chyba będzie trza poczekać z rok do następnych blak frajdejów i polować na CX. Zresztą nie mam teraz jakiegoś mega ciśnienia. Nowy TV będzie potrzebny głównie pod nową generację. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Media Markt Tam tyle kosztuje od zawsze. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 (edytowane) Tylko media markt. W razie trafienia bubla (a jeszcze nigdy nie trafiłem na dobry egzemp tv za pierwszym razem) mam bezproblemowy zwrot do 30 dni. Wiem, że kupując w necie też mogę oddać, ale weź się szarp z przesyłkami takiego klamora. Edytowane 20 stycznia 2020 przez Michał102 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 5 godzin temu, Michał102 napisał: No i chyba się obudziłem z ręką w nocniku, bo C9 już nieźle drożeje i w MM skoczył z 5399 na 5999. Chyba będzie trza poczekać z rok do następnych blak frajdejów i polować na CX. Zresztą nie mam teraz jakiegoś mega ciśnienia. Nowy TV będzie potrzebny głównie pod nową generację. Przecież C9 dopiero zacznie spadać z ceny aż do wejścia CX. Spokojnie. Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Nowe telewizory Sony powstają z myślą o PS5 Na targach CES 2020 przedstawiciele Sony ujawnili kilka nowych modeli telewizorów z rodziny BRAVIA, które - jak dowiedział się serwis Tech Radar - zaprojektowane zostały z myślą o next-genowych platformach. „Nie wiadomo jak blisko współpracują oddziały odpowiedzialne za gry i telewizory w Sony, ale dowiedzieliśmy się, że nowa seria wyświetlaczy została zaprojektowana konkretnie z myślą o konsolach kolejnej generacji” - napisał Henry St Leger. Można się domyślić, że chodzi przede wszystkim o PlayStation 5, choć rzecz jasna inne platformy też uruchomimy na wyświetlaczach od japońskiego producenta. https://www.eurogamer.pl/articles/2020-01-09-nowe-telewizory-sony-powstaja-z-mysla-o-ps5 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Nowy TV na premierę? Na pewno będzie drogo. Cytuj
aph 155 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 BTW to Soniak ogarnął już Game Motion Plus w TV? Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Pewnie ogarną ale cena będzie z doopy jak nic.4the players, trzeba kosić zwłaszcza w okresie jak wyjdzie ps5.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 31 stycznia 2020 Opublikowano 31 stycznia 2020 Pytanie do użytkowników oledów z 2019 (nie wiem czy rocznik ma znaczenie). Jak to jest z automatycznym czyszczeniem matrycy ? Napotkałem tutaj kiedyś takie info, ale u siebie nawet po kilku godzinach użytkowania nie zauważyłem żeby telewizor to sam robił. Po ponownym włączeniu powinien chyba wyświetlić komunikat, tak jak po czyszczeniu manualnym ? Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 31 stycznia 2020 Opublikowano 31 stycznia 2020 (edytowane) Po 4 godzinach ciągłej pracy TV robi automatyczną, trwa ok 10 minut. Jeśli wyłączysz TV po tych 4h i włączysz, to powinieneś mieć komunikat, że odświeżanie matrycy zostało przerwane czy coś takiego. Poza tym jak wyłączysz TV z pilota przed upływem ciągłych 4h to słychać takie pyknięcie po wyłączeniu, jeśli po 4h, tego pyknięcia nie ma, bo TV jakby ciągle pracuje, czyści matrycę. Tak to działa u mnie. Edytowane 31 stycznia 2020 przez Wooyek 1 Cytuj
gregorij 43 Opublikowano 31 stycznia 2020 Opublikowano 31 stycznia 2020 W panasonicu dioda pod ekranem podczas czyszczenia po wyłączeniu tv świeci się na pomarańczowo (normalnie po wyłączeniu jest czerwona). Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 31 stycznia 2020 Opublikowano 31 stycznia 2020 LG Właśnie nie widać czy czyści. U mnie czasem słychać cyknięcie po tych kilkunastu minutach od wyłączenia TV, to znaczy że było automatyczne czyszczenie. Drugi z objawów że trwa czyszczenie to była kontrolka od dysku która się paliła (aktywne USB). Ale to na początku zwracałem tylko uwagę. Teraz wywalone Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 31 stycznia 2020 Opublikowano 31 stycznia 2020 Najważniejsze żeby wyłączaj opcji czyszczenia w menu i nie odłączać TV z sieci. Kurcze niech ten C9 już trochę zacznie taniec Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 31 stycznia 2020 Opublikowano 31 stycznia 2020 Nowe telewizor jak samochodu z DPF. Co to się porobiło Cytuj
mobie 9 Opublikowano 1 lutego 2020 Opublikowano 1 lutego 2020 13 godzin temu, SetoPL napisał: Nowe telewizor jak samochodu z DPF. Co to się porobiło Do tego najlepiej mieć wypełniony cały ekran bez czarnych pasów. Nie oglądać programów informacyjnych i nie grać w gry z mocnym hudem Zalecenia panasonica oled : 1 Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 1 lutego 2020 Opublikowano 1 lutego 2020 Ja piedolę XD już się z tym nie kryją jak telewizory premium są tak ujowe, że muszą podawać instrukcję oglądania na oledach ha tfu xd 1 Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 1 lutego 2020 Opublikowano 1 lutego 2020 Tyle lat to już przerabiamy. Najpierw jojczenie na plazmy, teraz na oledy, a i tak LCD jak zwykle z tyłu. Nic się nie zmienia w tym temacie, a jak widać niektórzy nadal w szoku, że najlepsze sprzęty są podatne na wypalenia. 1 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 1 lutego 2020 Opublikowano 1 lutego 2020 serio te OLEDowe potworki wylaczaja sie po 4 h aby wyczyscic matryce? cos kiedys czytalem o czyszczeniu matrycy ale nie spodziewalem sie ze TV sam sie wylacza i to robi (myslalem ze uzytkownik manualnie) Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 1 lutego 2020 Opublikowano 1 lutego 2020 Manualne czyszczenie jest dłuższe i dokładniejsze, robię to raz w miesiącu, a tak to tv sam sobie czyści po iluś tam godzinach użytkowania. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 1 lutego 2020 Opublikowano 1 lutego 2020 Szymek, nie mam oleda (jeszcze), ale wydaje mi się, że same się nie wyłącza po tych 4h. Po prostu jeżeli tyle będzie chodził to w momencie jak go wyłączysz odpali się to automatyczne czyszczenie. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 1 lutego 2020 Opublikowano 1 lutego 2020 Nie, nie wyłączają się. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi