Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przeciętny Kowalski nie patrzy w ogóle na premium. Jak nawet patrzę po znajomych to wszyscy mają TV za 2000-3500 zł.  

No i właśnie, znajomy mnie prosił abym pomógł mu wybrać jak najlepszy telewizor 4k 55" w tej cenie.

Jakieś pomysły?

TV do grania i Netflix.

Opublikowano
14 godzin temu, REZOK napisał:

W promocji można dorwac samsunga q70 

pisałem wyżej że nie polecam, może jeśli będziesz miał szczęście to trafisz z mało widocznym defektem.

Opublikowano
15 godzin temu, REZOK napisał:

W promocji można dorwac samsunga q70 

Ja polecam.

@Kolos28 znajomy tych ewentualnych defektów i tak nie ujrzy, o których HardHans pisze. Chyba, że śledzi ten rynek i wpatruje się w każdy piksel na matrycy. Nie da się znaleźć idealnego telewizora, bez żadnej skazy. 

• Lubię! 1
Opublikowano

Coś wie o clauding'u.
Problem taki, że on chce aby wydać jak najmniej kasy a 3,5k to już maks i gotów jest dać tyle jeśli to będzie naprawdę warte a ten Samsung kosztuje chyba sporo więcej.

Opublikowano

Przypomnijcie mi jak to było z tymi napisami na Netflixie żeby nie waliło po gałach w Dolby Vision- okno, tło, co ma być przezroczyste? Nie umiem optymalnie ustawić, zawsze te napisy mam grube jakieś...

Opublikowano

Ale co tam chcesz skalibrować ustawieniami z internetu jak każda matryca ma praktycznie inne ustawienia.

Do filmów i szeroko pojętej tv tryb technicolor + jakieś tam swoje usprawnienia według własnego widzimisię.

Do gier tryb... gra.

Opublikowano

Hej :)
Mam głośniki Harman Kardon Soundstick II oraz TV OLED B9 który ma wejście słuchawkowe.
Czy to będzie dobra opcja połączyć go tak ? Wtedy w ustawieniach TV wybrać słuchawki ( możliwość sterowania głośnością przez pilot czy wyjście audio zewnętrzne i regelacja przez głośniki ) 
A możę lepszym wyjściem będzie zakup konwertera audio RCA Toslink i połączenie głośników optycznie  ??

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Sprawdź je zarówno po bluetooth jak i po jacku, głośniki chyba mega staruszkami nie są więc powinny już nowsze kodeki dźwięku obsługiwać co będzie się wiązało z w miarę znośną jakością zbliżoną do kabla. W toslinki się nie baw bo to zwykły zestaw stereo bez dekodowania formatów przestrzennych.

Opublikowano

Hej.

Jestem rozdarty między dwoma TV:

Philips 55PUS6554/12 i Samsung UE50RU7472U. Oba kosztują mniej podobnie i są w promce.

Ma być głównie do gier z PC/PS4 i netflixa.

Ewentualnie może coś innego macie do polecenia w tej półce cenowej :D

Opublikowano

Ale porownujesz 55 z 50 calami?
Samsung nie ma dolby vision, więc jak chcesz oglądać netflixa to fajnie byłoby mieć. Philips ma dolby vision, ale ma też androida :/ Samsung ma lepszy system. IMO
Bralbym większy.
Przej,ebongo teraz kupować, nawet nie ma jak porównać w sklepie

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• Plusik 1
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi ale wziąłem Samsunga. Stwierdziłem że nie ma co brać Philipsa bez ambilighta a ten model akurat nie miał.

Myślę że i tak będę zadowolony bo ostatni telewizor kupiłem chyba z 7 lat temu (sharp aquos). 

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Zdecydowanie OLEDa się nie odzobaczy. Miej tylko świadomość że wypalnenia to nie jest mit. Jeśli jesteś na tym punkcie uczulony to warto zbadać temat.