LiŚciu 1 330 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 14 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Jeśli dobrze kojarzę to nowsze OLEDy mają jakieś systemy które zapobiegają wypalaniu się stałych elementów ekranu. Dobrze pamiętasz. Ale zaraz jakiś typ wrzuci info ze budżetowy OLED sprzed 4 lat mu się wypalił i ze wszystkie się wypalają. Wyzej pisałem jakie są zabezpieczenia. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Aha czyli od c9 sie nie wypalają? Czy od serii 8?A może zapomniałeś dodać "w pierwszym roku się nie wypalają? "Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 A C9 już jest na rynku te 2-3 lata by to zweryfikowac, czy na ulotce pisali? XD Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 No ale macie model z tego roku, więc do wypalen tych modeli mozemy wrócić za 24/36m. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Blant - Co do zakupy lepiej chyba trafić nie mogłeś, trochę ponad 7k za 65-calowego CX. Oby służył jak najdłużej. Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Godzinę temu, milupl napisał: Kupować oleda za 7 czy tam 10 tys. i wmawiać sobie, że nie będę oglądał TVN24, bo mi się pasek wypali. No tak jakbyś pisał kupować Ferrari i odmawiać sobie jeżdzenia po wiejskich drogach w Polsce Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Kiedyś pisali, ze wypalenia były do modelu 930v (czy jakoś tak). Potem były jednak do seri 6, nastepnie 7, 8, a niebawem wysypią się też 9ki. CX ma mieć już ponoć z tym spokój Tak poważnie, to bardziej obawiał bym się bandingu niż jakiegoś tam powidoku widocznego jedynie na planszy testowej. Banding w moim odczuciu calkowicie dyskwalifikuje TV służący do gier. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 18 minut temu, Michał102 napisał: Kiedyś pisali, ze wypalenia były do modelu 930v (czy jakoś tak). Potem były jednak do seri 6, nastepnie 7, 8, a niebawem wysypią się też 9ki. CX ma mieć już ponoć z tym spokój Tak poważnie, to bardziej obawiał bym się bandingu niż jakiegoś tam powidoku widocznego jedynie na planszy testowej. Banding w moim odczuciu calkowicie dyskwalifikuje TV służący do gier. Na planszy testowej powiadasz... Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Plansza testowa, tło jednolitego koloru... zwał jak chciał. Każdy wie o co chodzi. Kumpel wymieniał matrycę w B7 bo mu się pasek tefałpisu wypalił. Było to widać tylko na jednolicie czerwonym kolorze. W normalnym oglądaniu nie do zauważenia. Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Wiecie ja jestem cebula przeliczam tv/lata użytkowania.Dobre no niestety oled nie jest dla cebul i ludzi którym śnią się po nocach plansze testowe. Chcesz się cieszyć najlepszym obrazem, musisz zaryzykować i kupić oleda. Najlepiej to jest mieć wyebane i nie przejmować się wypaleniami, póki nie będą przeszkadzać w codziennym użytkowaniu. Mój oled ma już gdzieś z rok wypalony kilkucentymetrowy pasek i nadal mi to nie przeszkadza, podejrzewam że niektórzy z tego działu już by zeszli na zawał z nerwów Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 (edytowane) 25 minut temu, Michał102 napisał: Plansza testowa, tło jednolitego koloru... zwał jak chciał. Każdy wie o co chodzi. Kumpel wymieniał matrycę w B7 bo mu się pasek tefałpisu wypalił. Było to widać tylko na jednolicie czerwonym kolorze. W normalnym oglądaniu nie do zauważenia. Nie o nazewnictwo chodzi tylko tutaj na forum już kilku osobom pojawiły się wypalenia i czasem naprawdę paskudne więc miejska legenda to nie jest. Tak czy inaczej ja się jakoś tym nie przejmuję, jak się pojawi to się będę zastanawiał co dalej. Edytowane 24 września 2020 przez lpcl Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Legenda to na pewno nie jest i każdy oled się wypali - taka technologia i tyle, trzeba się z tym pogodzić. Co ciekawe, to częściej się słyszy o wypaleniach pasków info z programów TV, niż np hudów z gier. Komuś na forum wypalił się taki hud? Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 No mnie się wypalił, pasek supera w Destiny 2. Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 12 minut temu, KOMARZYSKO napisał: No mnie się wypalił, pasek supera w Destiny 2. A nie przypadkiem ikonka pucharku? Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Sio na xboxa zielona paskudo 1 1 Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 (edytowane) To samo było z plazmami, albo się to miało albo nie, u mnie póki co czegoś takiego nie widzę, a potrafię grać w grę na prawdę długo... Nawet jeśli gdzieś coś tam się faktycznie stanie to i tak rzadko kiedy to widać, muszą być spełnione jakieś tam warunki, przy dynamicznym obrazie(tego co się na nim dzieje, jest to niezauważalne i chyba tylko osoba, która wie gdzie to wypalenie jest faktycznie je widzie) Dla tego mimo wszystko mimo tak oczywistej rzeczy/wady i tak z OLDEM zostanę już na dobre, ta jakość obrazu jest nie do wy(pipi)ania i nie ma sobie równych EOT. A na pewno do czasu aż MicroLed będzie w przystępnych cenach Edytowane 24 września 2020 przez Soul 1 1 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Przypadkowo wpadłem na ten temat i (pipi)a nie wierze https://hdtvpolska.com/forum/topic/53667-serwis-lg-oled-duże-rozczarowanie/ @blantmansprawdz swoj tv od razu jak dojdzie Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 2 godziny temu, KOMARZYSKO napisał: No mnie się wypalił, pasek supera w Destiny 2. a jeżeli mogę delikatnie spytać ile godzin w destiny i jaki model oleda? @Starh no jasne że sprawdzę. Mam media expert w Olsztynie więc jak jutro okaże się że coś nie tegeś pakuje do kartonu i zwracam. Planuje przetestować przed podwieszeniem i zdjęciem samsunga aby dwa razy nie robić. Ale to samo bym robił z qledem czy ledem. Samsungi wymieniałem 4 razy zanim trafiłem swoją dobrą sztukę. Promocja czy nie jak oled będzie miał jakąś widoczną wadę wypad tego samego dnia. Teraz KAŻDY TV może mieć np gniazdo bad pixeli, clouding czy banding. Przechodziłem to z samsungiem i tu na spokojnie potestuje i najwyżej inna sztuka we wtorek czy środę XsX dopiero 10 listopada mam czas Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 a jeżeli mogę delikatnie spytać ile godzin w destiny i jaki model oleda? Ależ oczywiście proszę Pana, już udzielam odpowiedzi. Tivik zakupiony maj/czerwiec 2019 LGC8 65" a w mojej ukochanej grze mam 2 tys h. Dla grających w D2 na oledach, mogę poradzić by w ustawieniach gry, obniżyli "jasność" wyświetlania huda. Jest wtedy duża różnica w jasności świecącego paska naładowanego supera, niestety ja się za późno obciąłem Ten wypalony pasek jest oczywiście widoczny na planszach testowych, no ale kto poważny ogląda plansze testowe Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 1 minutę temu, KOMARZYSKO napisał: Ależ oczywiście proszę Pana, już udzielam odpowiedzi. Tivik zakupiony maj/czerwiec 2019 LGC8 65" a w mojej ukochanej grze mam 2 tys h. Dla grających w D2 na oledach, mogę poradzić by w ustawieniach gry, obniżyli "jasność" wyświetlania huda. Jest wtedy duża różnica w jasności świecącego paska naładowanego supera, niestety ja się za późno obciąłem Ten wypalony pasek jest oczywiście widoczny na planszach testowych, no ale kto poważny ogląda plansze testowe A masz w opcjach taką funkcje jak odświeżanie panelu lub włączenie ustawień sklepowych? Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Mam odświeżanie pikseli - 1h proces po wył tv. Użyty wiele razy, nie pomógł. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 8 minut temu, KOMARZYSKO napisał: Ależ oczywiście proszę Pana, już udzielam odpowiedzi. Tivik zakupiony maj/czerwiec 2019 LGC8 65" a w mojej ukochanej grze mam 2 tys h. Dla grających w D2 na oledach, mogę poradzić by w ustawieniach gry, obniżyli "jasność" wyświetlania huda. Jest wtedy duża różnica w jasności świecącego paska naładowanego supera, niestety ja się za późno obciąłem Ten wypalony pasek jest oczywiście widoczny na planszach testowych, no ale kto poważny ogląda plansze testowe Szacun ja nawet w football managerze i cywilizacji nie zrobiłem tyle przez lata grania w obie serie Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 mam pytanie, obraz na tv (jakis philips 43") mam bardzo ładny, żywe kolory, ostry. Jak odbiera sygnal hdr xbox/ps4 albo dolby vision na netflixie to robi sie przygaszony i wyblakły. Zmienialem ustawienia ale nie da sie uzyskac takiego efektu jak bez hdr. Slaby tv i nie ogarnia po prostu hdr10 czy co? Cytuj
second 3 695 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Rozumiem, że w okolicach 7 kafli za 65 cali nic lepszego od tego LG nie znajdę? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi