Opublikowano 28 września 20204 l 11 godzin temu, MBeniek napisał: ...da się sprawdzić przebieg telewizora, aby się upewnić, że to faktycznie jest nówka, nieśmigana? O ile dobrze pamiętam, jest możliwość sprawdzenia. Przez menu serwisowe, do którego dostęp uzyskuje się dzięki specjalnemu pilotowi lub telefonowi z portem podczerwieni i jakąś aplikacją. Nie wiem co z gwarancją po tych zabawach. Tak jak @blantman wspomina. Jeśli tv jest oklejony foliami, to chyba nie ma się czym martwić.
Opublikowano 29 września 20204 l Polecicie jakieś filmy na blu ray 4K (może być Dolby Vision), które są najlepsze do przetestowania jakości obrazu na TV ?
Opublikowano 29 września 20204 l 2 minuty temu, funditto napisał: Polecicie jakieś filmy na blu ray 4K (może być Dolby Vision), które są najlepsze do przetestowania jakości obrazu na TV ? Wszystko jest dobre, to jest referencja kina domowego a nie jakieś Netflixy dziadowskie. Prawie każdym filmem będziesz zachwycony przy dobrych ustawieniach obrazu. Odpalasz z Xkloca czy masz odtwarzacz UHD?
Opublikowano 29 września 20204 l Przeprowadziliśmy się na trzy miesiące w miejsce gdzie jest słaby zasięg i to mnie zmobilizowało, żeby kupić kilka filmów i sprawdzić co ten mój OLED potrafi. Odtwarzać je będę na Series X. Także mam miesiąc, żeby się zaopatrzyć w coś fajnego. Maksymalnie z 10 filmów chciałbym kupić, dlatego pytam o te, które mnie najbardziej zaorają wizualnie
Opublikowano 30 września 20204 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Przyszło! Obraz wyrwał mnie z kapci, jakbym po raz pierwszy zobaczył prawdziwa czerń j kontrast. I te kolory :O a jeszcze Edytowane 30 września 20204 l przez Starh
Opublikowano 30 września 20204 l Ładne zdjęcia. Ustawiałeś coś w tv specjalnego czy domyślne dla danych trybów?
Opublikowano 30 września 20204 l 13 minut temu, Koleś88 napisał: Ładne zdjęcia. Ustawiałeś coś w tv specjalnego czy domyślne dla danych trybów? nic jeszcze nie dotykałem nawet
Opublikowano 30 września 20204 l Macie jakieś dobre ustawienia pod C9? Albo jakiegoś youtubera, na którego ustawieniach mógłbym się wzorować?
Opublikowano 30 września 20204 l Ah te oledy, nigdy nie przestają zadziwiać. https://finanse.wp.pl/wybuchajace-telewizory-lg-wymienia-moduly-w-wadliwych-egzemplarzach-6559603030567808a
Opublikowano 30 września 20204 l 8 minut temu, Koleś88 napisał: Macie jakieś dobre ustawienia pod C9? Albo jakiegoś youtubera, na którego ustawieniach mógłbym się wzorować? priv
Opublikowano 30 września 20204 l Wstępne testy z CX65 za mną. Telewizor jest bardzo cienki i zajmuje mniej miejsca na stoliku niż mój wcześniej 49 calowy ks7500. Różnica w obrazie jest według mnie ogromna. Począwszy od czerni, kontrastu a skończywszy na pięknie nasyconych kolorach. Filmy wyglądają fenomenalnie, w szczególności wieczorem, gry w ruchu również powodują opad szczęki. Taki Horizon zero dawn dostaje drugiego życia, to samo god of war - jezu jak te gry pięknie wyglądają. To płynne odseparowanie czerni - orgazm. Największy ficzer i tak jak dla mnie to - brak mleka na ekranie. W końcu nie czuję, że oglądam coś na TV przez "szmatę". Oled spowodował, że chcę przejść wiele gier jeszcze raz! W szczególności exy Sony dostają ogromnego boosta w jakości obrazu! Nawet stare filmy dostały skoku jakościowego - taki Harry Potter :olo: wygląda dużo lepiej, jak jakiś remaster cyfrowy ;d Czy polecam? Cholera, nawet biorąc pod uwagę wypalanie to powrotu do LCD/LEDa na obecną chwilę nie widzę.
Opublikowano 30 września 20204 l Super sprawa, że wszyscy teraz na forum kupują OLEDy. Za dwa lata jak swój będę wymieniał to będę miał relacje z pierwszej ręki.
Opublikowano 30 września 20204 l Wkrótce się przekonam czy istnieje życie po OLED Edytowane 30 września 20204 l przez kislawa
Opublikowano 30 września 20204 l 12 minut temu, kislawa napisał: Wkrótce się przekonam czy istnieje życie po OLED Koniecznie napisz jak obraz
Opublikowano 30 września 20204 l Godzinę temu, kislawa napisał: Wkrótce się przekonam czy istnieje życie po OLED Jestem w chvuj ciekaw jak wypada dobry LCD po OLEDZIE.
Opublikowano 30 września 20204 l Ale co to za tajemnicze ustawienia, wrzuć tu niech każdy skorzysta, te modele aż tak się od siebie nie różnią.
Opublikowano 30 września 20204 l 18 minut temu, Wooyek napisał: Nie, pod C9. prawie to samo w sumie co cx
Opublikowano 30 września 20204 l Heh. Taka podjarka tutaj oledami. A czy ogladaliscie/graliscie w cos kiedys na plazmie panasa? Przez 5 lat uzytkowalem takowa 50st60 i jak przesiadlem sie na oleda to nic poza dolby vision nie zrobilo na mnie wrazenia. No ale jak ktos przesiadl sie z lcd to różnica pewnie duza. Jak kogos nie stac na oleda to niech udezy w plazme ofc uzywke. Gwarantuje ze tez bedzie zbieral szczeke z podlogi zarowno w filmach jak i grach.
Opublikowano 30 września 20204 l 2 godziny temu, bartiz napisał: Ale co to za tajemnicze ustawienia, wrzuć tu niech każdy skorzysta, te modele aż tak się od siebie nie różnią. Nie są żadne tajemnicze, to mam raport z kalibracji w pdf-ie, mailem mogę wysłać.
Opublikowano 30 września 20204 l 9 minut temu, sajmon34 napisał: Przez 5 lat uzytkowalem takowa 50st60 i jak przesiadlem sie na oleda to nic poza dolby vision nie zrobilo na mnie wrazenia. To chyba się nie przesiadam i poczekam na te microledy co mają zmieść OLEDa.
Opublikowano 1 października 20204 l 8 hours ago, Square said: To chyba się nie przesiadam i poczekam na te microledy co mają zmieść OLEDa. A to faktycznie taka sztos technologia? Jakaś firma w USA tego już nie wprowadziła? Coś tu bylo chyba na ten temat