darkos 4 301 Opublikowano 15 października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 października 2020 Jest juz aktualizacja dla XH9096 portu HDMI do 2.1. Proszę instalować oraz oczy masturbować ... dopiero 10 Listopada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 15 października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 października 2020 Podobnie jak ta pokaźna lista gier 4k 120hz na nowej generacji.Będzie masa takich gier wg mnie.Wszystkie indyczki ala hollow knight, salt n sanctuary, dead cells itd itd.No ja duzo takich perełek ogrywam jak ktoś gra tylko AAA to pewnie inaczej na to patrzy.Ja bym pewnie ze 20 takich gierek wymienił z ps4.No i jak RL bedzie w 4k 120 fps na xh z input lagiem 7ms to Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 15 października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 października 2020 W dniu 13.10.2020 o 19:12, kudlaty88 napisał: Dobra forumowe eksperty,kolega szuka jakiegos dobrego i taniego tv/monitora 4k z hdr rozmiar nie ma znaczenia tylko budżet ograniczony do max 3200plnow. Za pomoc zaplace plusikami. Edytka: Kusi go LG 49NANO867NA https://lowcygier.pl/sprzet-gamingowy/telewizor-lg-led-49nano867na-2x-hdmi-2-1-za-281861-zl-w-media-expert/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 15 października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 października 2020 Zaktualizowałem swój TV i póki śmiga stabilnie. nie tak jak konsole PS4 na najnowszym Firmware Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 354 Opublikowano 15 października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 października 2020 4 godziny temu, Schranz1985 napisał: Będzie masa takich gier wg mnie. Wszystkie indyczki ala hollow knight, salt n sanctuary, dead cells itd itd. No ja duzo takich perełek ogrywam jak ktoś gra tylko AAA to pewnie inaczej na to patrzy. Ja bym pewnie ze 20 takich gierek wymienił z ps4. No i jak RL bedzie w 4k 120 fps na xh z input lagiem 7ms to Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka No rozdzielczość 4k w takich indykach, gdzie są 4 pixele na krzyż ma przeogromne znaczenie xDDDDDDDDDDD W takich gierkach, to nawet rozdziałki nie rozroznisz chlopie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 15 października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 października 2020 (edytowane) Na stronie Samsunga widzę, ze pojawił się nowy firmware 1371 (u mnie siedzi 1361), kompatybilny z QLEDami z 2019, plus RU8002 bodajże. Ale update przez menu TV nic nie znajduje, podobnie gdy ściągnę zawartość na pendrive (zip wazy 1.4GB, rozpakowalem, wrzuciłem luzem folder i nic). Ktoś może robił aktualizacje? Ma poprawic stabilnosc appek, updejtu do hdmi 2.1 się nie spodziewam bo tego hardware chyba nie ma. edit: mam pomysł, chyba niepotrzebnie wypakowywałem ZIPa do folderu /cośtam, zamiast po prostu wypluć zawartość luzem. Spróbuję ponownie. edit2 nope, nadal "no update available" mimo wlozenia pendrajwa z zawartością Edytowane 16 października 2020 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Czasami tak jest ze info ma stronie jest szybciej niz mozna sciagnac. Przynajmniej w Philipsie sie tak zdazalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Tak myslalem, ale nawet z pamięci usb nie widzi aktualizacji. Ciekawe czy to podniesienie submicom przez serwisanta mogło coś spaprac. Bo naprawiło samodzielne włączanie się tv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 413 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Czy aktualizacja systemu może mieć wpływ na banding? w LG OLED? Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 14 minut temu, Donatello1991 napisał: Czy aktualizacja systemu może mieć wpływ na banding? w LG OLED? Nie, banding jest cechą panelu Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 413 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Czyli jak zaczyna być coraż większy i mnie to irytuję, to jedyna opcja to zmiana TV? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 354 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 No niestety, kolejna zaletą organicznych diod. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 074 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Ja to bym w ogóle ograniczył sprzedaż TV do LED-ów Sony. Świat byłby piękniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 320 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 52 minuty temu, Donatello1991 napisał: Czyli jak zaczyna być coraż większy i mnie to irytuję, to jedyna opcja to zmiana TV? Nie, nie trzeba wystarczy wyłączyć głupoty jak dynamiczne kolory, kontrast, perfekcyjny HDR, super duper ostrość jak i samą ostrość ja u siebie banding zredukowałem prawie do zera. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Teraz, Soul napisał: Nie, nie trzeba wystarczy wyłączyć głupoty jak dynamiczne kolory, kontrast, perfekcyjny HDR, super duper ostrość jak i samą ostrość ja u siebie banding zredukowałem prawie do zera. Ja bym jeszcze rozkręcił TV i wymontował kilka scalaków. Jak już osiągniesz jakość obrazu na poziomie radzieckiego 14 calowego kineskopu, to banding powinien zniknąć całkowicie Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 7 minut temu, Soul napisał: Nie, nie trzeba wystarczy wyłączyć głupoty jak dynamiczne kolory, kontrast, perfekcyjny HDR, super duper ostrość jak i samą ostrość ja u siebie banding zredukowałem prawie do zera. że co proszę? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 3 minuty temu, blantman napisał: że co proszę? twoja przyszłość po roku uzytkowania oleda Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Teraz, 20inchDT napisał: twoja przyszłość po roku uzytkowania oleda to zareklamuje a jak skończy się gwarancja i coś się zepsuje kupie nowy. Nawet nie myślę o takich rzeczach teraz a ciesze się obrazem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Trochę zazdroszczę Blantmanowi.Musi mieć bezstresowe życie z takim podejściem.Aczkolwiek bandingu na gwarancji nie uznają.No ale za 2 lata to już oled CZ będzie (podobno od CZ nie będzie sie wypalał bo nowa apka w tle) więc i tak warto wymienić na nowy.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 074 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 21 minut temu, Schranz1985 napisał: Musi mieć bezstresowe życie z takim podejściem. To kup sobie Soniaka, w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Widzę że na forum jak w polityce albo jesteś sony 32 strefy albo oled... A nie pomyślał jeden z drugim że można mieć po prostu zdrowy rozsądek i widzieć zarówno wady i zalety obu technologii? A obie niestety maja sporo wad. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Przy zakupie LG GX w Euro RTV dodaja Xboxa Series X (i mozna sie załapac na nową edycje tej słynnej promki z tosterem ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 320 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 3 godziny temu, Michał102 napisał: Ja bym jeszcze rozkręcił TV i wymontował kilka scalaków. Jak już osiągniesz jakość obrazu na poziomie radzieckiego 14 calowego kineskopu, to banding powinien zniknąć całkowicie Testowałem to na trzecim wieśku gdzie na niebie banding ostro wychodził, po wyłączeniu takich opcji jak Dynamiczny Kontrast, perfekcyjny HDR i super duper ostrość, udało mi się zredukować ostro to jak banding na tym niebie wychodził, oczywiście nie zniknął całkowicie, ale poprawa była spora. TV Philips POS 9002. Także daruj sobie te swoje głupie żarciki 3 godziny temu, blantman napisał: że co proszę? Nie pamiętam jak to jest w LG, ale polecam odpalić Wieśka 3 w HDR zobaczyć jak niebo się zachowuje i zacząć się bawić opcjami, które wyżej wymieniłem, nazwy powinny być mniej więcej podobne. Godzinę temu, kislawa napisał: Widzę że na forum jak w polityce albo jesteś sony 32 strefy albo oled... A nie pomyślał jeden z drugim że można mieć po prostu zdrowy rozsądek i widzieć zarówno wady i zalety obu technologii? A obie niestety maja sporo wad. Takie coś napisałem we wtorek, miłej lektury życzę Oczywiście, że każda technologia swoje wady ma, nie ma rzeczy doskonałych, sęk w tym, że ja wole te wady, które ma OLED niż te, które ma LCD. Bo OLED potrafi mi je za(pipi)iście wynagrodzić kozacką jakością obrazu, niestety nawet najlepsze LCD directy bo tylko te biorę pod uwagę(krawędziowy odpadają na dzień dobry) nie są wstanie dać takiego obrazu jaki daję OLEDy, owszem czasami zbliżają się do tej jakości ale momentami w trudnych scenach lecą na łeb na szyje. Ja głowienie TV oglądam wieczorem po pracy więc jest już ciemno a w tedy OLED pokazuje takiego pazura, że czapki z głów. Nie jestem tutaj sam z takimi wnioskami, każdy kto zobaczył OLEDa w domu NIE W SKLEPIE odpalił na nim konsole, dostał strzała w ryj mówiąc sobie przy tym OMG jak to wygląda, muszę odpalić wszystkie gry, które mam i zobaczyć jak wyglądają na tym telewizorze i okazuje się, że człowiek ma ochotę zagrać jeszcze raz bo sam nie wierzy w to co widzi po prostu WOW. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 5 minut temu, Soul napisał: Testowałem to na trzecim wieśku gdzie na niebie banding ostro wychodził, po wyłączeniu takich opcji jak Dynamiczny Kontrast, perfekcyjny HDR i super duper ostrość, udało mi się zredukować ostro to jak banding na tym niebie wychodził, oczywiście nie zniknął całkowicie, ale poprawa była spora. TV Philips POS 9002. Także daruj sobie te swoje głupie żarciki Nie pamiętam jak to jest w LG, ale polecam odpalić Wieśka 3 w HDR zobaczyć jak niebo się zachowuje i zacząć się bawić opcjami, które wyżej wymieniłem, nazwy powinny być mniej więcej podobne. Takie coś napisałem we wtorek, miłej lektury życzę Oczywiście, że każda technologia swoje wady ma, nie ma rzeczy doskonałych, sęk w tym, że ja wole te wady, które ma OLED niż te, które ma LCD. Bo OLED potrafi mi je za(pipi)iście wynagrodzić kozacką jakością obrazu, niestety nawet najlepsze LCD directy bo tylko te biorę pod uwagę(krawędziowy odpadają na dzień dobry) nie są wstanie dać takiego obrazu jaki daję OLEDy, owszem czasami zbliżają się do tej jakości ale momentami w trudnych scenach lecą na łeb na szyje. Ja głowienie TV oglądam wieczorem po pracy więc jest już ciemno a w tedy OLED pokazuje takiego pazura, że czapki z głów. Nie jestem tutaj sam z takimi wnioskami, każdy kto zobaczył OLEDa w domu NIE W SKLEPIE odpalił na nim konsole, dostał strzała w ryj mówiąc sobie przy tym OMG jak to wygląda, muszę odpalić wszystkie gry, które mam i zobaczyć jak wyglądają na tym telewizorze i okazuje się, że człowiek ma ochotę zagrać jeszcze raz bo sam nie wierzy w to co widzi po prostu WOW. Wiem tez o tym pisałem i się zgadzam. Jasne uważam ze mój oled to absolutnie super telewizor ale ma swoje wady. Z zakupu LCD tez jestem zadowolony raz ze rekompensuje wady swoim rozmiarem, a dwa że jest naprawdę zaskakująco dobrym tv który w pewnych kwestiach spisuje się lepiej niż oled. Nie ma więc co hejtowac i zamykać się na jedną słuszna technologie, szczególnie ze może okazać się ze microled bierze najlepsze z obu :). Natomiast prawda jak taka ze jakbym mógł teraz kupić oleda w rozmiarze powyżej 85 w ludzkiej cenie (tj do 30k) to kupię go od razu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 15 minut temu, Soul napisał: Testowałem to na trzecim wieśku gdzie na niebie banding ostro wychodził, po wyłączeniu takich opcji jak Dynamiczny Kontrast, perfekcyjny HDR i super duper ostrość, udało mi się zredukować ostro to jak banding na tym niebie wychodził, oczywiście nie zniknął całkowicie, ale poprawa była spora. TV Philips POS 9002. Także daruj sobie te swoje głupie żarciki Nie pamiętam jak to jest w LG, ale polecam odpalić Wieśka 3 w HDR zobaczyć jak niebo się zachowuje i zacząć się bawić opcjami, które wyżej wymieniłem, nazwy powinny być mniej więcej podobne. Takie coś napisałem we wtorek, miłej lektury życzę Oczywiście, że każda technologia swoje wady ma, nie ma rzeczy doskonałych, sęk w tym, że ja wole te wady, które ma OLED niż te, które ma LCD. Bo OLED potrafi mi je za(pipi)iście wynagrodzić kozacką jakością obrazu, niestety nawet najlepsze LCD directy bo tylko te biorę pod uwagę(krawędziowy odpadają na dzień dobry) nie są wstanie dać takiego obrazu jaki daję OLEDy, owszem czasami zbliżają się do tej jakości ale momentami w trudnych scenach lecą na łeb na szyje. Ja głowienie TV oglądam wieczorem po pracy więc jest już ciemno a w tedy OLED pokazuje takiego pazura, że czapki z głów. Nie jestem tutaj sam z takimi wnioskami, każdy kto zobaczył OLEDa w domu NIE W SKLEPIE odpalił na nim konsole, dostał strzała w ryj mówiąc sobie przy tym OMG jak to wygląda, muszę odpalić wszystkie gry, które mam i zobaczyć jak wyglądają na tym telewizorze i okazuje się, że człowiek ma ochotę zagrać jeszcze raz bo sam nie wierzy w to co widzi po prostu WOW. Ja mam lepszy pomysły. Jak nie widzisz bandingu w codziennym użytkowaniu to nie szukaj go na siłę. Na razie nie widzę więc nic nie zmieniam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi