Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, blantman napisał:

Ja mam lepszy pomysły. Jak nie widzisz bandingu w codziennym użytkowaniu to nie szukaj go na siłę. Na razie nie widzę więc nic nie zmieniam :)

A to jest akurat złota rada. Dodam jeszcze absolutnie nie włączać żadnych plansz testowych. Oglądać i się cieszyć! 

Opublikowano
Godzinę temu, blantman napisał:

Ja mam lepszy pomysły. Jak nie widzisz bandingu w codziennym użytkowaniu to nie szukaj go na siłę. Na razie nie widzę więc nic nie zmieniam :)

Logiczne, kierowałem tą wypowiedź do ludzi, którym to przeszkadza i go widzą  ;)

• Minusik 1
Opublikowano
7 godzin temu, KOŁD napisał:

Przy zakupie LG GX w Euro RTV dodaja Xboxa Series X (i mozna sie załapac na nową edycje tej słynnej promki z tosterem

X jest tylko 400. Chyba nie ma potwierdzenia wysyłki X na premierę. Jest info o wysyłce do 14 dni po zarejestrowaniu. 

Opublikowano (edytowane)

Sony 55XH90 w ME za 3800zł niecale przy wrzucenieu 2 produktow do koszyka - promo

65 za 4999 w Sony center

ale na black friday mysle ze moze byc jeszcze kilka stowek w dol

Edytowane przez Fanek
Opublikowano
32 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Wiem, że raczej i tak nie ma porównania, ale jaki jest najlepszy LCD, któremu najbliżej nie tyle czernią co ogólną jakością obrazu do OLED? Taki, który świetnie się sprawdza w grach. hmm?

tv FALD

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał:

A typowe problemy techniczne takich TV? Które mogą wyjść z czasem.

Nie w LCD nic z czasem nowego nie wychodzi, jak trafisz dobra matryce to taka masz, fakt że LCD mają też swoje minusy. Ja przez wypalenia i banding wróciłem do Falda i więcej w Oleda sie pchac nie będę. Bolączki LCD są dla mnie zdecydowanie bardziej do zaakceptowania niż to co widziałem na Oledzie po ponad 2 latach użytkowania. 

Opublikowano

A tak jadąc po bandzie zastanawiam sie czy może nie warto takiego wypalonego oled kupić?
Skoro podobno tego nie widać w normalnym użytkowaniu, to taki oledzik poniżej 2k można na olx wyrwać i masz wywalone bo i tak juz zaorany.
Dobry dill cnie chłopaki?

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
59 minut temu, Schranz1985 napisał:

A tak jadąc po bandzie zastanawiam sie czy może nie warto takiego wypalonego oled kupić?
Skoro podobno tego nie widać w normalnym użytkowaniu, to taki oledzik poniżej 2k można na olx wyrwać i masz wywalone bo i tak juz zaorany.
Dobry dill cnie chłopaki?

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

ja (pipi)e

Opublikowano

Kupiłem Oleda CX55 i jedno mi nie daje spokoju - jak tv pochodzi trochę to śmierdzi tak charakterystycznie. jak jestem przed tv to nie czuję tego ale jak wyjdę z pokoju i wejdę to nie da się nie wyczuć. To taki zapach typowy od elektroniki, nie wiem jak to opisać. Rozumiem, że wszyscy to macie w LG?

Opublikowano
23 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Krótka piłka z mojej strony. XH90 czy 95? 65 cali 90 jest sporo tańszy i z tego co czytam to chyba lepszy? Jestem o krok od kupna.

jak do konsoli to XH90

jak do filmów to XH95

jak mix to XH90