Gość lpcl Opublikowano 23 października 2020 Opublikowano 23 października 2020 22 minuty temu, zajudzony napisał: wydawałoby się że nie a jednak tak, ot taka sytuacja. Rozumiem, że spadł na głowę. Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 (edytowane) 9 hours ago, balon said: a sb ten https://www.google.pl/amp/s/hdtvpolska.com/eisa-najlepszy-soundbar-cena-jakosc-to-tcl-ray-danz-ts9030-nowatorskie-podejscie-do-uzyskania-dolby-atmos/amp/ mega to gra w Dolby Atmos I tam jest soundbar + sub tylko? Naprawdę tak dobrze gra? Chciałem kupić od samsunga, ale tam to lekko 2000-4000 zł trzeba dac. A np. taki TV? Co o tym sądzicie? https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-qled-65c815?utm_source=HDTV&utm_medium=XML&utm_content=203579&utm_campaign=2020-09&utm_term=Telewizory Edytowane 24 października 2020 przez SetoPL Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 1 godzinę temu, SetoPL napisał: I tam jest soundbar + sub tylko? Naprawdę tak dobrze gra? Chciałem kupić od samsunga, ale tam to lekko 2000-4000 zł trzeba dac. Tak naprawdę Atmos brzmi mega. Sprawdzałem na podłączonym laptopie, appki DA dla Windows10. Mega efekt. No dobra jadę jednak po tę Sonkę HX90 65. Zadecydowało: 1) hdmi 2.1 i gearsy5 w 120 ks 2) obsługa formatu DA aby obsłużyć moje nowe cacuszko 3) miałem kiedyś TV Sony (nx750) i byłem zadowolony 4) będę miał 5cali więcej 5) za różnice w LG CX65 kupię pralkę z suszarką 5 2 Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Sony poleca ten tv do PS5, więc się nada Moim skromnym zdaniem firma robi najlepsze telewizory Ja mam do tej pory ok 6 letni Sony KDL-32W705B i śmiga jak złoto Dobre tryby do grania na konsoli z niskim input lagiem - np. grafika, który podbija kolory i nieznacznie zmniejsza ostrość Dobre opcje oszczędzania energii, takie jak czujnik oświetlenia Cytuj
zajudzony 38 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 (edytowane) 54 minuty temu, balon napisał: Tak naprawdę Atmos brzmi mega. Sprawdzałem na podłączonym laptopie, appki DA dla Windows10. Mega efekt. No dobra jadę jednak po tę Sonkę HX90 65. Zadecydowało: 1) hdmi 2.1 i gearsy5 w 120 ks 2) obsługa formatu DA aby obsłużyć moje nowe cacuszko 3) miałem kiedyś TV Sony (nx750) i byłem zadowolony 4) będę miał 5cali więcej 5) za różnice w LG CX65 kupię pralkę z suszarką Daj znać jak wrażenia z przesiadki, jestem ciekaw Twojej opinii. Edytowane 24 października 2020 przez zajudzony 1 Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Tak naprawdę Atmos brzmi mega. Sprawdzałem na podłączonym laptopie, appki DA dla Windows10. Mega efekt. No dobra jadę jednak po tę Sonkę HX90 65. Zadecydowało: 1) hdmi 2.1 i gearsy5 w 120 ks 2) obsługa formatu DA aby obsłużyć moje nowe cacuszko 3) miałem kiedyś TV Sony (nx750) i byłem zadowolony 4) będę miał 5cali więcej 5) za różnice w LG CX65 kupię pralkę z suszarką A żeby dźwięk mieć w atmos to musi być w takim formacie źródło? Netflix, prime itp ma atmos? Tylko jak mam stary tv bez tego to i tak nie pójdzie chyba, że podłącze do laptopa soundbar, a obraz jak z laptopa na tv po HDMI? Przejdzie to?Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 23 minuty temu, zajudzony napisał: Daj znać jak wrażenia z przesiadki, jestem ciekaw Twojej opinii. Też przyłączam się do prośby Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Tak, cześć seriali na Netflix ma już Atmos. Jak twój Sb wspiera atmos, to tak możesz lapka wpiąć do niego jak ma dodatkowe wejście in. No i obraz też może lecieć przez sb ale nie wiem czy twoja belka wypuści 4k/hdr. 1 minutę temu, Michał102 napisał: Też przyłączam się do prośby Okey coś napiszę. Jednak na dużą różnicę w obrazie nie nastawiam. Zadecydowało te 5pkt powyżej. Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 (edytowane) 4 minutes ago, balon said: Tak, cześć seriali na Netflix ma już Atmos. Jak twój Sb wspiera atmos, to tak możesz lapka wpiąć do niego jak ma dodatkowe wejście in. No i obraz też może lecieć przez sb ale nie wiem czy twoja belka wypuści 4k/hdr. Mój tv nie obsługuje 4k i HDR to starty, poćciwy w805c. Jednak chyba na święta będę brak konsole oraz soundbar co ty masz. Jednak moja dziewczyna dużo ogląda i dla niej chciałem DA jakoś ogarnąć. Wejście in, ale na dźwięk czy HDMI? Ja mam tylko jedno HDMI w lapku i od karty dźwiękowej... Czyli lipa Edytowane 24 października 2020 przez SetoPL Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Podpinasz sb do TV przez hdmi, a lapka do sb przez drugie hdmi. Odpalasz materiał z lapka w DA i jazda. Tutaj możesz przetestować DA ale musisz mieć Windows10 https://www.microsoft.com/pl-pl/p/dolby-access/9n0866fs04w8?activetab=pivot:overviewtab 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 49 minut temu, beardo0 napisał: Sony poleca ten tv do PS5, więc się nada Moim skromnym zdaniem firma robi najlepsze telewizory Ja mam do tej pory ok 6 letni Sony KDL-32W705B i śmiga jak złoto Dobre tryby do grania na konsoli z niskim input lagiem - np. grafika, który podbija kolory i nieznacznie zmniejsza ostrość Dobre opcje oszczędzania energii, takie jak czujnik oświetlenia Kolego tryby jak czujnik oświetlenia to się daje od razu na OFF bo za każdym razem zmienia twoje opcje kalibracji/ustawień i masz inny obraz. Tryb gra wycina mase opcji jakości i jest spora różnica wzg Ogólny, najlepiej ustawić na Ogólny i wyłączyć pare opcji powodujące IL. Tu belke wyżej jest temat o tym. @balon gdzie najtaniej znalazłeś w 65XH90 ? tydzień temu było promo po 4999 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 A na OLED najlepiej jaki tryb do grania GRA? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 6 minut temu, Donatello1991 napisał: A na OLED najlepiej jaki tryb do grania GRA? Gra i dostosuj pod siebie. Ja np grając na switchu musiałem kolory zmienić na inną barwę bo były zbyt jaskrawe. Zakładam że przy grze obsługującej hdr nic zmieniać nie trzeba ale na razie mam tylko switcha i gram w jrpg oraz ring fitxD 1 Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 43 minuty temu, blantman napisał: Gra i dostosuj pod siebie. Ja np grając na switchu musiałem kolory zmienić na inną barwę bo były zbyt jaskrawe. Zakładam że przy grze obsługującej hdr nic zmieniać nie trzeba ale na razie mam tylko switcha i gram w jrpg oraz ring fitxD Też cisnę Ring Fit Jakie jrpg grasz? Xenoblade? Godzinę temu, Fanek napisał: Kolego tryby jak czujnik oświetlenia to się daje od razu na OFF bo za każdym razem zmienia twoje opcje kalibracji/ustawień i masz inny obraz. Tryb gra wycina mase opcji jakości i jest spora różnica wzg Ogólny, najlepiej ustawić na Ogólny i wyłączyć pare opcji powodujące IL. Tu belke wyżej jest temat o tym. @balon gdzie najtaniej znalazłeś w 65XH90 ? tydzień temu było promo po 4999 @Fanek ogólny nie ustawiam, bo ma za jaskrawe kolory Daję gra / grafika i jestem zadowolony Kolory są ładne i mi matryca nie masakruje oczu, bo mi czujnik dostosowuje jasność kiedy trzeba Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 @balon Jak jednak kupujesz, to daj znac czy rzuca sie w oczy wygaszanie stref. Sprawdz cos ciemnego z pojawiajacymi sie jasnymi elementami please. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Nic na tym filmiku nie widać. Ktoś tu wrzucał nagranie ze swojego samsunga w jakimś fps (metro?) i tam przy wyciąganiu/chowaniu broni rzucało się to w oczy. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 (edytowane) Dobra TV kupiony, zamontowany, wstępnie sprawdzony. - mega prosta i intuicyjna konfiguracja na start - android w tym TV śmiga faktycznie jak Tiznen - gry na switcha wyglądają niebo lepiej, gram na trybie własny + Motionflow i jest mega różnica względem KS - na PS4pro sprawdzałem narazie Horizon też lepiej, szczególnie HDR. Tutaj nie wiem na czym grać - tryb gry, czy własny + motionflow i wygładzenie na 1? - dolby atmos śmiga, ale ten z Netflixa taki se jest - obraz też lepszy na Netflix, ale bez przepaści. Lepszy hdr oraz dolby vision. - czarny lepszy niż w KS Z minusów to tylko dwa wejścia w standardzie hdmi 2.1, co gorsza jedno z nich to eARC gdzie wiadomo, że się wpina audio. Czyli jak będzie się miało dwa next geny i dobre audio to któraś konsola nie będzie miała 2.1 Teraz pytanie do tych co mają XH90. Na jakich ustawieniach oglądacie Netflix oraz gracie na PS4pro/xox? @Fanekja kupiłem w MM bo miałem najbliżej, gdzie akurat był na stanie. Zapłaciłem 5400 i dali jeszcze 200 zł na kartę podarunkową. @20inchDT Okey może wieczorem coś wyłapie przy oglądaniu Netflixa. Podsumowując jestem bardzo zadowolony. Mega relacja ceny/jakości/wielkości. Edytowane 24 października 2020 przez balon 7 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 A czarny świeci? Czy to bajeczki jedyneczki?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 No fakt czarny jest lepszy jak w KS. Dla mnie jak najbardziej okey. No ale zapewne jak bym wydał 3 tys więcej na TV to byłby lepszy ten czarny. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 @balon napisz więcej jak potestujesz gry na nim mnie akurat same gry interesują bo do filmów mam inny większy ekran. i btw z jakiej odległości grasz przy 65 ? ta sama co na poprzednim 60 ? Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Tak, z takiej samej, ok 2,5m może 2,8 jak trochę z boku usiądę. 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Mnie tez bo nie oglądam tv a jak oglądam to mecz.Dużo obraz traci na jakości w trybie gry?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Ja już jakoś nie będę już mocno specjalnie testował. Jak coś wyjdzie w użytku to napiszę. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 5 godzin temu, beardo0 napisał: Tryb gra wycina mase opcji jakości i jest spora różnica wzg Ogólny, najlepiej ustawić na Ogólny i wyłączyć pare opcji powodujące IL. Tu belke wyżej jest temat o tym. Gdzie ten temat? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi