Opublikowano 24 października 20204 l Tak się kupuje tv. Jedziesz cyk i powieszony a nie pół roku czytania testow. Gratki.
Opublikowano 24 października 20204 l @balon szukaj Pewnie Fankowi chodziło o temat Sony XG coś tam czy coś takiego Btw tryb oszczędzania energii mam wyłączony, bo zmienia obraz np ściemnia nasycenie kolorów Czujnik oświetlenia zmienia tylko jasność Ja się nie bawię w jakieś grzebanie, bo nie mam na to czasu i mi się nie chce Edytowane 24 października 20204 l przez beardo0
Opublikowano 24 października 20204 l Będę brał sonego na tłusty murzyński piątek w 55 calach tylko wciąż zasanawiam się nad xh90 i xh95 . Wyższy model to jednak dużo lepszy obraz a dla mnie gierki to jedna trzecia tego co oglądam . Apka canal + ale tylko pakiet sportowy do żużelu i angielskiej piłki nożnej na androidzie całkowicie zastąpi mi telewizję plus oczywiście netflix i może apple tv albo amazon prime wjedzie . I teraz pytanie co dokładnie tracę prócz tych legendarnych 120 fpsów ? Jakiś allim co będzie sma włączał konsolę ? Brak vrr to duży problem ?
Opublikowano 24 października 20204 l Z tego co piszesz to dla ciebie lepiej atakować xh95.Ja np. bez mrugnięcia okiem poświęcam 500 nitów jasności dla hdmi 2.1 który mi da możliwość grania w RL w 120fps i z input lagiem 7ms.Dla kogoś może to być abstrakcja ale ja mam ze 4tys h w rl.No i zamierzam grać w te legendarne 120 fps gry których niby nie będzie.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 24 października 20204 l Godzinę temu, beardo0 napisał: Pewnie Fankowi chodziło o temat Sony XG coś tam czy coś takiego Aaa to widziałem, ale to deko inny TV. No i lubię wymienić doświadczenia. Boże odpaliłem teraz RDR2, co za skok. Księżyc jak swieci w nocy albo latarnie w miasteczkach. No Real life, a to jeszcze gorsza wersja na pro, ciekawe co ta gierka mi pokaże na sex z minusów co narazie zauważyłem - długo się włącza w stosunku do szajsa - jak zmieniam gry na ps4pro już dwa razy mi zaczął dziwkę się walić. Głośniki TV z soundbarem się gryzły. - kąty widzenie t.j. trzymanie barw KS miał lepsze
Opublikowano 24 października 20204 l No android wiadomo że dłużej się odpala.Też mam na andku tv, nie narzekam nie muli ale te kilkanaście sec trzeba poczekać, ewentualnie ja mam taki tryb ala czuwania ze odpala instant.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 24 października 20204 l 5 godzin temu, balon napisał: - długo się włącza w stosunku do szajsa Dobra prostuje. Musiał mi się jakiś hard off zrobić. Teraz już bardzo szybko się włącza, nie wiem czy nie szybciej jak KS na Tizenie. Nawiedzony Dwór w Bly - ten odcinek czarno-biały, w dolby vison, w trybie obrazu „kalibracja pod Netflix” o mamusiu. Ten hdr w świecach i ogólna jakość, naturalność obrazu
Opublikowano 25 października 20204 l 9 godzin temu, balon napisał: Dobra prostuje. Musiał mi się jakiś hard off zrobić. Teraz już bardzo szybko się włącza, nie wiem czy nie szybciej jak KS na Tizenie. Nawiedzony Dwór w Bly - ten odcinek czarno-biały, w dolby vison, w trybie obrazu „kalibracja pod Netflix” o mamusiu. Ten hdr w świecach i ogólna jakość, naturalność obrazu Widzisz hdr to nie tylko ilość nitów. Samo dolby vision robi bo Samsung tego nie obsługuje.
Opublikowano 25 października 20204 l 10 minut temu, blantman napisał: Widzisz hdr to nie tylko ilość nitów. Samo dolby vision robi bo Samsung tego nie obsługuje. No to wiedziałem, nie doczytałem jednak że ta Sonka ma DV. Z drugiej strony jak popatrzyłem na wyniki hdr to w średnich ma wyższe, jedynie te maksymalne to porównywalnie. No ale i tak największą podjarkę mam z dolby atmos. TV pięknie go oddaje. Nawet niektóre treści na Netflixa mają dość dobry da, np. Our Planet. No nic jestem w pełni przygotowany na nową generację (atmos + hdmi 2.1). Byle teraz do 10...
Opublikowano 25 października 20204 l 30 minutes ago, balon said: No to wiedziałem, nie doczytałem jednak że ta Sonka ma DV. Z drugiej strony jak popatrzyłem na wyniki hdr to w średnich ma wyższe, jedynie te maksymalne to porównywalnie. No ale i tak największą podjarkę mam z dolby atmos. TV pięknie go oddaje. Nawet niektóre treści na Netflixa mają dość dobry da, np. Our Planet. No nic jestem w pełni przygotowany na nową generację (atmos + hdmi 2.1). Byle teraz do 10... Gratuluje nie ukrywam, że Twoje posty już mnie przekonały do SB, ale jak wjedzie telewizor to mnie dziewczyna spakuje... Ktoś z forum ma może XH95?
Opublikowano 25 października 20204 l 7 minut temu, SetoPL napisał: Gratuluje nie ukrywam, że Twoje posty już mnie przekonały do SB, ale jak wjedzie telewizor to mnie dziewczyna spakuje... Ktoś z forum ma może XH95? Tylko pamiętaj, że ja zmieniłem z 10letniego kina domowego LG, więc siłą rzeczy różnica ogromna:)
Opublikowano 25 października 20204 l 1 minute ago, balon said: Tylko pamiętaj, że ja zmieniłem z 10letniego kina domowego LG, więc siłą rzeczy różnica ogromna:) Ja od około 10-12 lat słucham na tv głośnikach
Opublikowano 25 października 20204 l 4 minuty temu, SetoPL napisał: Ja od około 10-12 lat słucham na tv głośnikach No to będzie przepaść, nawet w materiałach bez atmos.
Opublikowano 25 października 20204 l Najgorsze, że mam ścianę z karton gipsu i jestem ciekaw jak będzie dzwięk się przez to roznosił.
Opublikowano 25 października 20204 l 54 minuty temu, SetoPL napisał: Gratuluje nie ukrywam, że Twoje posty już mnie przekonały do SB, ale jak wjedzie telewizor to mnie dziewczyna spakuje... Ktoś z forum ma może XH95? Sedrrak z forum XH95 ma @u55r
Opublikowano 25 października 20204 l 42 minuty temu, SetoPL napisał: Najgorsze, że mam ścianę z karton gipsu i jestem ciekaw jak będzie dzwięk się przez to roznosił. Powiem tak, w dolby atmos dudni feeest. Bufer ma oczywiście dodatkowy głośnik w podłogę, tak więc przy dobrym materiale, aż czuć drgania, nawet jak nie jest przesadnie głośno.
Opublikowano 25 października 20204 l 53 minutes ago, balon said: Powiem tak, w dolby atmos dudni feeest. Bufer ma oczywiście dodatkowy głośnik w podłogę, tak więc przy dobrym materiale, aż czuć drgania, nawet jak nie jest przesadnie głośno. Kurczę to nie dobrze... a kładłeś go na stolik RTV? Jak to wtedy wypada?
Opublikowano 25 października 20204 l 40 minutes ago, balon said: Nie, No co ty. Głośnik basowy nie może być na stolikach. Chodziło mi o główny głośnik. Bassowy to wiadomo, że na glebę :)
Opublikowano 25 października 20204 l Minął mi jakiś miesiąc z 85xh90 i niestety po ostatnimim update telewizor z naprawdę super sprzętu stał się kawałem gówna. Co drugie włączenie muszę zrobić hard reset bo nie mam dźwięku i za każdym razem po kilku/kilkudziesięciu minutach od włączenia niezależnie czy gram, czy oglądam Netflix, YouTube czy cokolwiek innego ten kasztan się resetuje.... brawo Sony. Edytowane 25 października 20204 l przez kislawa Literówki
Opublikowano 25 października 20204 l Dzwoniłeś do Sony?Mam wersję 75 i żadnego problemu po aktualizacji nie zauwazylem (no ale dźwięk podłączony jest na stałe pod Arc).
Opublikowano 25 października 20204 l Zrobiłbym factory reset i pobrał updated od nowa.To problem softwareowy wiec nie ma co sie stresować będzie dobrze.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 października 20204 l Na avs sporo osób się skarży. 4k120 nie działa jak powinno, eArc resetuje tv... mam nadzieje ze to naprawią bo dotychczas bardzo byłem zadowolony
Opublikowano 25 października 20204 l Może taki fix na szybko.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka