Opublikowano 27 października 20204 l 1 godzinę temu, easye napisał: https://lowcygier.pl/sprzet-gamingowy/telewizor-sony-led-kd55xh9005-za-376100-zl-w-neonet/ Sony XH90, 55 cali za 3761 zl. I tu taniej niż w media expercie o 100 zł praktycznie.Wiec chyba jednak kupie tu .Dzieki za cynk. Widać ze cena tego tv kreci się ciągle koło 3700-3800 kwestia czasu jak taka cena wywali jako standardowa.Kusi aby czekać ale z drugiej strony ile można.
Opublikowano 27 października 20204 l Kupiłem dzisiaj 55 cali w neonet przez neta . 4200 zł za telewizor plus zmywarka za 2000 zł . Rabat 800 zł . Kasa przeje....ana .ale na ps5 jeszcze mam choć na premierę nie biorę Stary telewizor wystawiony za tysiaka jutro przyjeżdżają pany oglądać .
Opublikowano 27 października 20204 l No właśnie czuję że nie koniecznie.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 27 października 20204 l 2 minuty temu, Schranz1985 napisał: No właśnie czuję że nie koniecznie. Bo? Nowe modele w przyszłym roku to wypychanko się zacznie na przełomie 20/21
Opublikowano 27 października 20204 l 4 minuty temu, Schranz1985 napisał: No właśnie czuję że nie koniecznie. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Niby dlaczego nie? Zawsze tak jest. Gdzieś w lutym po 3200, a w połowie roku za 3k będzie do dorwania.
Opublikowano 27 października 20204 l Jak zrobią jak z xf90 to by było super bo w sumie pod ps5 dedyk.Wtedy to mega dill.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 27 października 20204 l 65 XH90 za 4950zł i chyba można jeszcze kupon na kolejne zakupy -200zł czyli wyjdzie 4750zł https://www.pepper.pl/promocje/telewizor-sony-65xh9096baep-mozliwe-200-zl-312452 Edytowane 27 października 20204 l przez Fanek
Opublikowano 27 października 20204 l Na bank będzie za 3500 zł do wyrwania na przełomie roku . Z XF było podobnie . Ten telewizor jest skrojony pod 800 euro hehe
Opublikowano 27 października 20204 l Szukam monitora do PS5, trochę poszukałem i chyba najlepsza opcja to https://www.x-kom.pl/p/560875-monitor-led-27-lg-27gn950-b-nanoips-4k-hdr.html Tylko że dać 4k za monitor w którym nie wykorzystam 4k120 mi się nie uśmiecha (wiem że takich gier będzie jak na lekarstwo, ale za taką cenę chciałbym pograć w takie gierki na full). Druga opcja to kupić na teraz: https://www.euro.com.pl/monitory-led-i-lcd/lg-monitor-lg-27-27ul850-w.bhtml#opis i ewentualnie wymienić na coś z HDMI2.1 jak pojawią się takie moitory w miarę rozsądnych cenach. Ktoś miał do czynienia z tymi monitorami, może są jakieś ciekawsze opcje? Edytowane 27 października 20204 l przez iks
Opublikowano 27 października 20204 l To już oficjalnie Sony xh90 nie umie w 4k120. Znaczy umie ale robi to (pipi)owo. Nie polecam. https://youtu.be/Cf1bSseyyDE jak coś to 9:45
Opublikowano 27 października 20204 l 10 minut temu, kislawa napisał: To już oficjalnie Sony xh90 nie umie w 4k120. Znaczy umie ale robi to (pipi)owo. Nie polecam. https://youtu.be/Cf1bSseyyDE jak coś to 9:45 Streścisz w paru słowach po swojemu? ten zimowy update odblokowujacy pozostałe rzeczy nie rozwiaże "problemu"?
Opublikowano 27 października 20204 l @Fanek Telewizor nie radzi sobie z ilością danych w 4k120 wiec aby zachować niski input lag obraz jest bardzo nieostry - to oficjalne stanowisko sony. Problem jest sprzętowy więc żaden update tego nie naprawi. Edit: i teraz walcz z rękojmia i zwrotem tego 85 calowego klamota Edytowane 27 października 20204 l przez kislawa
Opublikowano 27 października 20204 l Co zamiast XH90 zostaje do wyboru z przynajmniej dwoma portami hdmi 2.1 ? oprócz oledów
Opublikowano 27 października 20204 l Teraz, Fanek napisał: Co zamiast XH90 zostaje do wyboru z przynajmniej dwoma portami hdmi 2.1 ? oprócz oledów nic
Opublikowano 27 października 20204 l 1 minutę temu, Fanek napisał: na co będziesz wymieniał ? Potrzebuje duży ekran wiec skoro już mam iść na kompromis wezmę rzutnik epsona 9040. 85 cali to minimum, samsung odpada bo nie ma dolby vision a 88 cali oled od lg kosztuje 129k wiec jakieś 100 za dużo
Opublikowano 27 października 20204 l Czyli cx 65 cali to był dobry zakup kilka lat spokoju a za 3 czy 4 lata wyjdą ulepszone konsole i pewnie jakieś fikuśne nowe tv.
Opublikowano 27 października 20204 l No to może faktycznie za chwilę ten tv będzie za 3 ...Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 27 października 20204 l Wątpię że uda mi się powołać na niezgodność towaru z opisem w końcu wyświetla 4k120 ale próbował będę no I wciąż.... sony osrane edit: tak lg oled to zawsze dobry wybór, niech tylko zrobią duże w ludzkiej cenie Edytowane 27 października 20204 l przez kislawa
Opublikowano 27 października 20204 l 13 minut temu, blantman napisał: Czyli cx 65 cali to był dobry zakup kilka lat spokoju Kilka lat spokoju w kontekście matrycy organicznej, ktora z roku na rok moze byc coraz gorsza przez banding czy wypalenia brzmi trochę śmiesznie. 1 minutę temu, kislawa napisał: edit: tak lg oled to zawsze dobry wybór, niech tylko zrobią duże w ludzkiej cenie Ciekawy jestem czy jakbym podłączył komputer z przejściówka Display Port na HDMI to efekt byłby taki sam. Ja nie wiem jak Sony sobie wyobraża granie z takim efektem, niby jak ma to w grach nie przeszkadzać, jak test będzie taki rozmazany?
Opublikowano 27 października 20204 l 18 minut temu, easye napisał: Ciekawy jestem czy jakbym podłączył komputer z przejściówka Display Port na HDMI to efekt byłby taki sam. Ja nie wiem jak Sony sobie wyobraża granie z takim efektem, niby jak ma to w grach nie przeszkadzać, jak test będzie taki rozmazany? Problem jest dużo bardziej widoczny dla użytkowników 3090 którzy chcą używać tv jako monitora - przy skalowaniu 100% obraz wyglada jak (pipi), ale widziałem screeny z forzy i wiem że obraz będzie nieostry na konsolach. Edytowane 27 października 20204 l przez kislawa
Opublikowano 27 października 20204 l 18 minut temu, easye napisał: Kilka lat spokoju w kontekście matrycy organicznej, ktora z roku na rok moze byc coraz gorsza przez banding czy wypalenia brzmi trochę śmiesznie. Ciekawy jestem czy jakbym podłączył komputer z przejściówka Display Port na HDMI to efekt byłby taki sam. Ja nie wiem jak Sony sobie wyobraża granie z takim efektem, niby jak ma to w grach nie przeszkadzać, jak test będzie taki rozmazany? Jak coś mi się takiego przytrafi pierwszy tu przyjdę i dam znać. Na razie kompletnie nie zaprzątam sobie takimi problemami głowy. I to nie tak że wszyscy mają kłopot i wszyscy mają pecha. Takie uogólnianie że każdy oled się zepsuje to przesada. Mam znajomych co mają 3 lata oledy i nie narzekają fakt nie mam jeszcze nikogo kto ma 4 lata xD
Opublikowano 27 października 20204 l ja nie mam zadnego znajomego, którego oled przetrwałby te 2-3 lata, u każdego albo banding albo wypalenia pojawily sie z czasem. Na przykładzie swoich doświadczeń mogę powiedzieć ze Oled 3 letni bez skazy to rzadkość.
Opublikowano 27 października 20204 l Mój 65b7 ma prawie 3 lata i zero wypaleń ale banding to masakra. Natomiast wciąż oled > lcd. ps. Banding miałem od nowości Edytowane 27 października 20204 l przez kislawa