Inferi 49 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 10 hours ago, blantman said: @polaki899nic lepszego obecnie pod nową generację nie kupisz. Kurier i tv? Tylko nie Mediaexpert . Koleś jeszcze chciał zrzucić z busa. No chyba, ze monitor Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 2 godziny temu, Schranz1985 napisał: A jak ten xh90 czy w trybie gry jest cacy? Podświetlenie, strefy itd nic nie świruje? Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cacy. Prawie nic nie zmieniałem pod siebie, może 3-4 suwaki. No i hdr pięknie świeci (Ori 2 w „6k” ), No ale to w sumie nie dziwne w dobrym LCD, ale co fajne czerń też daje radę jak na tę technologię. Za te pieniądze i jakość to nie ma co się zastanawiać. Tylko brać, grać i się cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
leon107 1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 5 godzin temu, Schranz1985 napisał: A jak ten xh90 czy w trybie gry jest cacy? Podświetlenie, strefy itd nic nie świruje? Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Witam tak czytam to forum bo szukam ustawień hdr pod xh9 u mnie jak włączę tryb GRA to jakość jest tragiczna,mleko,ale jak przełączę na tryb np.STANDARD (oczywiście na hdr )to obraz jest żyleta z tego co czytam to wszyscy piszą żeby było ustawione w trybie GRA a ja nie mogę na tym grać bo jest tragedia. Jak ktoś ma ten tv może podzielić się ustawieniami w trybie GRA Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Nie mam żadnego mleka. Coś masz ewidentne nie tak. Potem będę na TV to ci podrzucę na priv. Pozmieniałem na bank coś z czernią oraz dynamicznym kontrastem na ustawiania średnie, aby czerń podbić. @leon107 Dobra dam tu, może jeszcze ktoś skorzysta. Najważniejsza rzecz, ustaw wejście hdmi na ulepszone, standard nie daje hdmi i właśnie takie jakby mleko w grach bez hdr Tryb obrazu auto wył - koniecznie czujnik światła wył - koniecznie jasność 35 kontrast 50 gamma 0 poziom czerni 50 dostosowanie czerni średnie zaawansowane zwiększanie kontrastu średnie automatyczne lokalne przyciemnienie średnie x tended dynamic range wył nasycenie 53-56 zależy od gry odcień 0 temperatura barw expert 1 Żywy kolor min. ostrość 50 montionflow i inne upłynniacze oczywiście wsio wyłączone Ustawienia pod PS4pro, pod XSX praktycznie identyczne. Edytowane 11 Listopada 2020 przez balon 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Nie wiem czy ktoś widział ale obecnie w MM jest Sony 65XH9005 za 4450zł... no już taniej chyba się nie da. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Dla mnie za duży ale bez kitu 4.5k za 65 to Porównajmy cenowo do 65 oleda ....Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
leon107 1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 24 minuty temu, balon napisał: Nie mam żadnego mleka. Coś masz ewidentne nie tak. Potem będę na TV to ci podrzucę na priv. Pozmieniałem na bank coś z czernią oraz dynamicznym kontrastem na ustawiania średnie, aby czerń podbić. @leon107 Dobra dam tu, może jeszcze ktoś skorzysta. Najważniejsza rzecz, ustaw wejście hdmi na ulepszone, standard nie daje hdmi i właśnie takie jakby mleko w grach bez hdr Tryb obrazu auto wył - koniecznie czujnik światła wył - koniecznie jasność 35 kontrast 50 gamma 0 poziom czerni 50 dostosowanie czerni średnie zaawansowane zwiększanie kontrastu średnie automatyczne lokalne przyciemnienie średnie x tended dynamic range wył nasycenie 53-56 zależy od gry odcień 0 temperatura barw expert 1 Żywy kolor min. ostrość 50 montionflow i inne upłynniacze oczywiście wsio wyłączone Ustawienia pod PS4pro, pod XSX praktycznie identyczne. Dobra dzięki jutro sprawdzę bo teraz oglądam mecz,widzę że jasność masz 35 u mnie przy włączeniu hdr-a od razu jest max Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Ja gram na maksie, spróbuj może gamme zmniejszyć na -2. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 No ale jak mleko/mgła to wydaje mi się, że brak ulepszonego formatu na wejściu hdmi albo materiał słabej jakości. Na czym sprawdzasz ten hdr? Sprzęt oraz gra? Cytuj Odnośnik do komentarza
leon107 1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 1 minutę temu, balon napisał: No ale jak mleko/mgła to wydaje mi się, że brak ulepszonego formatu na wejściu hdmi albo materiał słabej jakości. Na czym sprawdzasz ten hdr? Sprzęt oraz gra? ulepszony format mam wł kabel HDMI high speed ,PS4 pro ustawione wszystko na automat grałem na GT,Days gone,FIFA jak przełączę na tryb standard obraz żyleta na gra taki stłumiony, szary,blady Cytuj Odnośnik do komentarza
starfik 9 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Siema, Jaki tv polecacie do PS5? Tak, żeby zamknąć się w 3k. Zawsze byłem fanem Panasonic (japońska matryca). Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Dołóż prę stówek i już weź Sony 55xh90 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mike 97 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 35 minut temu, starfik napisał: Siema, Jaki tv polecacie do PS5? Tak, żeby zamknąć się w 3k. Zawsze byłem fanem Panasonic (japońska matryca). Znaczy, że Sharp dla nich robi? Bo jak nie, to nie japońska, tylko chińska albo koreańska. Cytuj Odnośnik do komentarza
zajudzony 38 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 A jeszcze takie szybkie pytanie: jakie ustawienia daliście na Xboxie odnośnie bitow na piksel? 10 czy 12 bitowy? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza
starfik 9 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 28 minut temu, Mike napisał: Znaczy, że Sharp dla nich robi? Bo jak nie, to nie japońska, tylko chińska albo koreańska. Nie wiem, kupowałem dawno temu. Zachwalano mi Panasonic, bo miał japońską a nie koreańską. Może coś się zmieniło. Polecicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
BatataPl 12 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Widzę że jest tu kilka osób posiadających nowego Xboxa series X + tv z serii Xh90.Panowie wsZytsko gra ?Bo jakiś dzisiaj dziwny komentarz widziałem o problemach z xboxami przy podłączeniu właśnie do tych tv Sony .Bardzo bym prosił o odpowiedź Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Za sprawa Waszych sugestii dot. Sony KD-55XH9096 prześledziłem internety i faktycznie jest to jedyna słuszna opcja w tej cenie. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 8 godzin temu, BatataPl napisał: Widzę że jest tu kilka osób posiadających nowego Xboxa series X + tv z serii Xh90. Panowie wsZytsko gra ? Bo jakiś dzisiaj dziwny komentarz widziałem o problemach z xboxami przy podłączeniu właśnie do tych tv Sony . Bardzo bym prosił o odpowiedź Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Wszystko gra, aż nad to. Forza Horizon 4 w 4k/60 czy Ori 2 w „6k” niszczy gałki oczne ostrością, hdr i płynnością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 A Ci co posiadają Sony xh90 mogą się wypowiedzieć na temat dźwięku? Jedni zachwycają a wielu ludzi pisze ze słabo. Jak jest naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Akurat ja się nie wypowiem o dźwięku bo od razu przełączone na soundbar, ale z tego co się orientuję to w 55' wersji nie nastawiałbym się na coś szczególnie dobrego, większe wersje od 65' maja dodatkowe głośniki i tam może to jako tako dawać radę Cytuj Odnośnik do komentarza
Oziek 10 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 11 godzin temu, zajudzony napisał: A jeszcze takie szybkie pytanie: jakie ustawienia daliście na Xboxie odnośnie bitow na piksel? 10 czy 12 bitowy? Pozdr tez właśnie chciałem zapytać. Zostawiacie standardowe ustawnie czy zmieniacie ? dodatkowo, ktoś spotkał się z beznadziejnymi kolorami w Destiny 2 na xh90 ? czytałem, że są jakieś problemy z HDR, ale to co zobaczyłem to jest szok - nie da się w ogóle grać. Jest na to jakiś fix ? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
BatataPl 12 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Wszystko gra, aż nad to. Forza Horizon 4 w 4k/60 czy Ori 2 w „6k” niszczy gałki oczne ostrością, hdr i płynnością. Jakieś Gears lub coś sportowego sprawdzałeś może ?I jeszcZe mam pytanie do was mityczne kupiłem wczoraj SONY KD-55XH9077Mam rozumieć Że poza srebrna ramka i możliwością rozstawu nóżek nie różni się niczym od pozostałym modeli taki jak ....96 , .....05 i innych które firma Sony wypuściła ? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Oziek 10 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 5 minut temu, BatataPl napisał: Jakieś Gears lub coś sportowego sprawdzałeś może ? I jeszcZe mam pytanie do was mityczne kupiłem wczoraj SONY KD-55XH9077 Mam rozumieć Że poza srebrna ramka i możliwością rozstawu nóżek nie różni się niczym od pozostałym modeli taki jak ....96 , .....05 i innych które firma Sony wypuściła ? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka dokładnie https://www.sony.pl/electronics/telewizory/xh90-series/specifications 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, kufir napisał: A Ci co posiadają Sony xh90 mogą się wypowiedzieć na temat dźwięku? Jedni zachwycają a wielu ludzi pisze ze słabo. Jak jest naprawdę? Tu też nie pomogę, ponieważ korzystam z zew. audio. Godzinę temu, BatataPl napisał: Jakieś Gears lub coś sportowego sprawdzałeś może Tak odpaliłem Gears 4 i 5 do sprawdzenia. 5 graficzna miazga. Naprawdę nie ma co się tak sugerować netem i jakimiś anonimowymi pojedynczymi komentarzami (tak wiem Xboxy SX puszczają szary dym jak na konklawe XD). Ludzie są często debilami. Niektórzy chcą hdr na zwyczajnym Ps4, inni uzyskują hdr w tv bez hdr, a jeszcze inni nie potrafią przełączyć trybu ulepszony na wejściu hdmi. Ten TV to żaden niszczyciel, ale za tę cenę mega dobry sprzęt do grania czy Netflixa z masą bajerów dostępnych często tylko na prawie 2 razy droższym oled CX. Edytowane 12 Listopada 2020 przez balon 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Czy są lepsze tv niż sony xh90? Tak, ale w kategorii cena do jakości nie ma obecnie lepszego tv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi