Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, 20inchDT napisał:

Ktos mi wytlumaczy dlaczego jak ktos bierze na raty, to dostaje rabat 200ziko? To chyba klient, ktory daje całą gotówe powinien byc uprzywilejowany.

RTV i AGD dzięki kredytowi wziętemu przez Klienta dostaje od banku dodatkową marżę, więc mogą sobie pozwolić na dodatkowy rabat dla kupującego. Niestety to już nie te czasy, gdzie Klient z kasą wjeżdża na salon, a konsultanci wstają od biurka i zaczynają klaskać.

Opublikowano
2 minutes ago, ginn said:

RTV i AGD dzięki kredytowi wziętemu przez Klienta dostaje od banku dodatkową marżę, więc mogą sobie pozwolić na dodatkowy rabat dla kupującego. Niestety to już nie te czasy, gdzie Klient z kasą wjeżdża na salon, a konsultanci wstają od biurka i zaczynają klaskać.

Dokładnie. Ogólnie nikt nie lubi klientów gotówkowych(oczywiście bardzo mocno uogólniając). Mają ogromne oczekiwania, bo "płacę gotówką", a sprzedaż na nich mniej zarabia ;)

Opublikowano

Dzień dobry. 

Czy LG OLED55CX3LA to byłby dobry wybór pod nowe konsole i przede wszystkim konsole?

I czy biorąc tańszy model LG OLED55BX3LB dużo bym stracił na jakości?

Wolałbym się zamknąć w kwocie 5k, ale jeśli warto dopłacić te 800 zł, to pewnie bym się skusił. Choć oferty pierwsze z brzegu wrzuciłem, więc możliwe, że gdzieś są taniej. Generalnie chodzi mi o modele. A może jest coś lepszego w tej okolicy cenowej?

Kompletnie się nie znam i krew mnie zalewa jak mam drążyć temat, bo nawalone tych telewizorów, że się gubię. A Panowie są na bieżąco, to moze doradzą. Płacę plusami.

Opublikowano (edytowane)

Oba to świetny wybór, wiele na jakości nie stracisz, wiec jak chcesz oszczędzić to b to tez bardzo dobry wybór. Generalnie oled to najlepszy wybór ;).

W tej cenie nie ma nic lepszego.

@Kmiot chyba ze masz bardzo jasny pokój to wtedy C no B jest trochę ciemniejszy jednak. 

Edytowane przez kislawa
  • Dzięki 1
Opublikowano

@20inchDT no tak jak pisałem, podrzucone oferty są czysto poglądowe, aby można było zerknąć na specyfikację. Ogólnie chodziło mi czy modele są warte uwagi. A jeśli uda mi się znaleźć taniej, to tylko lepiej dla mnie ;]

To może i CX się poniżej 5k znajdzie?

Opublikowano
17 minut temu, 20inchDT napisał:

Soniacz za 3100 ze szczoteczka w media expert! Nie wytrzymałem już, zamówiłem xD

Są dwie opcje albo ten tv jest totalnie uwalony pod wględem tego co miał mieć i Sony zapowiadało - Co przełoży się na jeszcze jakiś spadek ceny.

albo 

Zaraz skoczy do góry bo na BF i tak kazdy zakłada że będzie najtaniej i dlatego odwleka zakup .

Moim skromnym zdaniem dobrze zrobiłeś .Bo przecież nie mogą go sprzedawać za frytki. Mimo wszystko części i cała reszta coś tam kosztuje.

Opublikowano

2000! Kto da mniej!

2 godziny temu, BatataPl napisał:

Są dwie opcje albo ten tv jest totalnie uwalony pod wględem tego co miał mieć i Sony zapowiadało - Co przełoży się na jeszcze jakiś spadek ceny.

Już mi nawet nie zależy. I tak wszystkie TV z tego roku mają z(pipi)any VRR z hdr. Pogram na nim 2-3 lata i kupię coś nowego, a ten oddam mamie.

Opublikowano
36 minut temu, Koleś88 napisał:

To samo napisałem o 65” za 4490zł przedwczoraj, a co było wczoraj - wiadomo... xx

Dokładnie idzie weekend, kolejny "black weeeknd" sieciówki prześcigają się z tymi promocjami, co weekeeend są lepsze ceny.

Dawno nie było już takie walki LG vs Sony vs Samsung.

Opublikowano

Obstawiałem już dawno, że ten tv będzie za 3k ze względu na to, że jest słabszy niz model z poprzedniego roku, ale ile oni jeszcze mogą zjechać? Nie chce mi się wierzyć, że spadnie poniżej 3k do lutego.

Opublikowano

Ciekawe jaka mają marżę wtedy byśmy wiedzieli do ilu mniej więcej mogą zejść aby nie sprzedawać po cenie zakupu.

Opublikowano
20 godzin temu, leon107 napisał:

Sprawdziłem te ustawienia i nic nie daje,nie wiem dlaczego jak ustawiłem jasność tak jak mi podałeś na 35 po włączeniu hdera od razu wskakuje na max u mnie w trybie obrazu GRA nie da się grać w HDR ! obraz wgląda jak blade (pipi).

Koleś na YT ma tak samo. Gra z HDR , jasność idzie na max

Opublikowano
26 minut temu, Fanek napisał:

Dokładnie idzie weekend, kolejny "black weeeknd" sieciówki prześcigają się z tymi promocjami, co weekeeend są lepsze ceny.

Dawno nie było już takie walki LG vs Sony vs Samsung.

Dawno to chyba nie było takiej przepaści między cx a resztą. 

Opublikowano
2 minuty temu, lpcl napisał:

Dawno to chyba nie było takiej przepaści między cx a resztą. 

jak patrzysz na oled to przecież Sony też ma w swojej ofercie, oled vs oled to żadna przepaść.
LG ma nanocele LCD. Mi chodzi ofc o walke ceną o klienta

Opublikowano
Teraz, Fanek napisał:

jak patrzysz na oled to przecież Sony też ma w swojej ofercie, oled vs oled to żadna przepaść.
LG ma nanocele LCD. Mi chodzi ofc o walke ceną o klienta

No ja ceną to jak najbardziej.