20inchDT 3 362 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Ale co ci nie pasuje? Jak dla mnie sdr i hdr wyglądają dobrze. Może jestes przyzwyczajony do przejaskrawionych, nienaturalych barw? Cytuj
Gość kufir Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Dla mnie w grach jest mały kontrast. Takie low detale... 43 minuty temu, balon napisał: Ustawienia > oglądanie telewizji > zewnętrzne wejścia > format sygnału hdmi Dzięki, a Tworzenie realizmu masz off? Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 6 minut temu, kufir napisał: Dzięki, a Tworzenie realizmu masz off? Na 10. 1 Cytuj
Gość kufir Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 22 minuty temu, 20inchDT napisał: Ale co ci nie pasuje? Jak dla mnie sdr i hdr wyglądają dobrze. Może jestes przyzwyczajony do przejaskrawionych, nienaturalych barw? A możesz podać te swoje ustawienia? Cytuj
second 3 707 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Czy jest sens szukać specjalnie jakiś ustawień po necie dla LG CX, czy po prostu gierki w trybie "gra", filmy i seriale w "filmmaker mode" i cieszyć oczy? Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 2 minuty temu, second napisał: Czy jest sens szukać specjalnie jakiś ustawień po necie dla LG CX, czy po prostu gierki w trybie "gra", filmy i seriale w "filmmaker mode" i cieszyć oczy? @blantman pewno doradzi bo mocno „zmęczył” już ten TV, ale pewnie już fabryczne tryby są bardzo Okey (zapewne jakieś małe korekty). 1 Cytuj
tjery 1 269 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Może ja, chociaż jestem całkiem nowy, coś od siebie napisze Tvka mam QLEDa Samsunga Q9FN z 2018 r. Obraz ma niesamowity, HDR najlepszy, czerń prawie jak OLED (choć wiadomo jak to jest z tym prawie ), a pisze to nie żeby się pochwalić, ale powiedzieć, że nawet na takim TV jeżeli suwaczki obrazu są źle ustawione gra potrafi wyglądać o wiele gorzej, dlatego obraz w tv ustawiam pod każdą grę, bo jedna gra w tych samych ustawieniach jest na maxa prześwietlona, a inna wygląda idealnie, a jeszcze inna jest za mdła (i nie da się tego zniwelować suwaczkami z opcji obrazu z poziomu gry). Pewnie to jest śmieszne jak na chłopa 35. letniego, ale jak zaczynam daną grę to najpierw ją załączam i bawię się kilkanaście minut podstawowymi suwakami tj. podświetlenie, jasność, ostrość, kolor, kontrast, aż obraz dla mnie jest idealny i robię zdjęcie tych ustawień komórką i zmieniam do każdej gry (mam świra na punkcie obrazu ). Jeżeli ktoś ma na takie coś cierpliwość to polecam, bo efekty są naprawdę zdumiewające jak już się ogarnie jak dany suwaczek wpływa na obraz PS. co do trybu gry to polecam go załączać tylko w grach, w których zależy wam na czasie reakcji (mniejszy input lag) bądź na obecnej generacji do gry z VRR, gdyż tryb ten, może nieznacznie, ale jednak pogarsza jakość obrazu. Na Samsungach polecam grac w trybie dynamiczny, contrast enhencer na wysoki, local dimming wysoko, kolory na chłodno i to zostawiamy w każdej grze i bawimy się potem tylko suwakami, o których pisałem wyżej. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 (edytowane) 15 minut temu, tjery napisał: Na Samsungach polecam grac w trybie dynamiczny, contrast enhencer na wysoki, local dimming wysoko, kolory na chłodno i to zostawiamy w każdej grze i bawimy się potem tylko suwakami, o których pisałem wyżej. Od początku czułem znajomy przekaz, rezygnacja z trybu gry mnie praktycznie przekonała, a końcówka tylko utwierdziła. Witaj ponownie! Edytowane 17 listopada 2020 przez balon Cytuj
tjery 1 269 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 (edytowane) Ano tak, kiedyś, lata temu chyba się w tym wątku udzieliłem, ale już nie pamiętam co pisałem ale Ciebie pamiętam Wiadomo, że dużo w Twoim poście ironii, ale chciałem się spytać dlaczego? z trybem gry to nie tylko ja tak twierdzę, zresztą tu nie ma co twierdzić, bo tak po prostu jest, tryb gry obcina postprocesy, żeby input lag był mniejszy, a wszelkie upłynniacze z trybu gry (jak już go włączę, np w Warzone) robię od razu na off, bo powodują tylko artefakty obrazu. Szkoda, że nie za bardzo mam jak pokazać Ci efekty tego mojego grzebania jak dana gra u mnie wygląda po tej zabawie suwakami, bo żadne zdjęcie ani screen nie odda tego co na TV widać. Pozdrawiam Edytowane 17 listopada 2020 przez tjery Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 2 godziny temu, second napisał: Czy jest sens szukać specjalnie jakiś ustawień po necie dla LG CX, czy po prostu gierki w trybie "gra", filmy i seriale w "filmmaker mode" i cieszyć oczy? Dwa filmy obejrzyj całe ustaw tak jak on i magia zadziała 5 Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Blant, nowy filmik od Vincenta doszedł Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 1 minutę temu, Figuś napisał: Blant, nowy filmik od Vincenta doszedł Widziałem i tak nie będę kupować filmów na nośnikach. Skoro tak dobrej jakości mam na Apple do wypożyczenia z dolby vision . No żal mi hajsu. Cytuj
jar3czek 489 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 Btw Apple TV 4K w połączeniu z oledami LG (przynajmniej w serii 9) też ma podobny problem przy odtwarzaniu materiałów Dolby Vision. Trzeba obniżać ręcznie jasność w ustawieniach obrazu dla DV, inaczej widać że piksele na ciemnych elementach (dobrze to widać na ciemnych pasach przy filmach w formacie kinowym) po prostu święcą na ciemno szaro. Niestety takim fixem traci się trochę szczegółów w ciemnych scenach. Z Shield TV od NV nie ma już tego problemu. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 W związku z tym, że Black Friday niedługo to na który model 55-65 warto polować, a który da jakość porównywalną do plazmy i jednocześnie nie rozp.ierydoli mi portfela? Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 A ile masz w tym portfelu? Bo wiesz jak szukasz do 2.5k czy coś to oleda nie kupisz.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 Zakres do 5k będzie w miarę przyjazny portfelowi. Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 Sony 65XH90 był do wzięcia za 4300, LG 65BX był za 5300. Cytuj
Aleks 515 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 15 godzin temu, blantman napisał: Dwa filmy obejrzyj całe ustaw tak jak on i magia zadziała Mam ustawione tak jak w tym pierwszym filmie. Czy ten drugi wnosi coś dodatkowego? Czy tylko wyjaśnienia? Wolę pograć, niż oglądać pół godziny filmu. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 52 minuty temu, kislawa napisał: Sony 65XH90 był do wzięcia za 4300, LG 65BX był za 5300. A który z nich będzie najlepiej oddawał plazma-feeling? Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 Teraz, Rudiok napisał: A który z nich będzie najlepiej oddawał plazma-feeling? W takim razie proponuje Oled, ale wszystko zależy od tego jaki masz pokój, jak bardzo nasłoneczniony, czy chcesz go używać po ciemku, pod jakim kątem patrzysz, czy oglądasz tvn24... Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 Tylko gierki i platformy streamingowe, okazjonalnie YT, tradycyjnej tv 0. Oglądam głównie popołudniu/wieczorem/nocą, TV zawsze na wprost. Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 To z oleda będziesz pan zadowolony. 1 Cytuj
ginn 803 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 Panowie, Kto posiada XF9005 i testował już na nowych konsolach? Wrażenia mile widziane. Ciekawostka - wjechała dzisiaj aktualizacja do android 9.0 dla tego telewizora. Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 A co tu testować? Telewizor od 2 lat na rynku.Bdb tv w bdb cenie.Nie ma hdmi 2.1 ale jest legancki sdr/hdr.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 6 godzin temu, Aleks napisał: Mam ustawione tak jak w tym pierwszym filmie. Czy ten drugi wnosi coś dodatkowego? Czy tylko wyjaśnienia? Wolę pograć, niż oglądać pół godziny filmu. Tak wyjaśnia wszystkie rzeczy w menu. Jak nie chcesz wieszieci tego to po prostu pamiętaj aby zaznaczyć ptaszki przy każdej opcji poza jedna w lewym dolnym rogu 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi