Gość lpcl Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 32 minuty temu, blantman napisał: Tak wyjaśnia wszystkie rzeczy w menu. Jak nie chcesz wieszieci tego to po prostu pamiętaj aby zaznaczyć ptaszki przy każdej opcji poza jedna w lewym dolnym rogu A czy to standardowo nie jest tak ustawione jak konsola wykrywa, że masz tv 4k? Z tego co pamiętam to tak było to u mnie poustawiane tylko 8 bit było zaznaczone. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 Godzinę temu, lpcl napisał: A czy to standardowo nie jest tak ustawione jak konsola wykrywa, że masz tv 4k? Z tego co pamiętam to tak było to u mnie poustawiane tylko 8 bit było zaznaczone. No chyba ale ja zmieniałem np ręcznie na 10 bit Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 10 minut temu, blantman napisał: No chyba ale ja zmieniałem np ręcznie na 10 bit Ja też ale reszta była jak u chińczyka już defaultowo ustawiona więc jak ktoś nie obejrzy tego filmiku to nic specjalnie nie straci. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Co sądzicie o tym tv? Ktoś może ma ten model? jak się sprawuje na kablówce i przy konsoli? https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-oled65cx-tv-oled-uhd-4k.bhtml Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 20 minut temu, Absolem napisał: Co sądzicie o tym tv? Ktoś może ma ten model? jak się sprawuje na kablówce i przy konsoli? https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-oled65cx-tv-oled-uhd-4k.bhtml Ja mam ten model. Przy konsoli to po prostu bajka. Jeżeli masz Xbox series x to vrr robi robotę. Wszystkie gry nawet AC valhalla płynne. Dodatkowo 120 Hz w takim Ori wow. Kolory , hdr out of the box miazga mało co trzeba konfigurować. Najpiękniejszy obraz jaki w życiu widziałem na tv. Kablówka gorzej. Obraz sdr w 720 p to kupa jak masz full hd a nie zwykła satelitę odrobinę lepiej. No ale umówmy się na 65 calach z bliska wszystko co idzie z satelity to jest niewyraźne. Streaming Apple tv, Netflix, Amazon prime i nawet HBO go wyglądają super. Dolby vision na Apple tv to inny level streamingu. Oprogramowanie działa szybko apki przełączają się w sekundy. I od netflixa na xsx i z powrotem w sekundę. Minus tego tv to głośniki. Są dobre jak tv stoi na nóżce ale jak wisi bez soundbara będzie ciężko. Da radę ale brakuje głębi dźwięku. Głębie dodaje nogą ja mam podwieszony. Wiadomości czy jakieś programy w tv oglądam z dźwiękiem w tv ale reszta seriale, filmy czy gry soundbar albo słuchawki. A i drugi minus krótki kabel zasilający i nie można go wyjąć jak np w Samsungu. Także jak wisi musisz przemyśleć czy starczy kabla do listwy. U mnie starczyło bez przedłużki ale ledwo . 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Ja mam ten model. Przy konsoli to po prostu bajka. Jeżeli masz Xbox series x to vrr robi robotę. Wszystkie gry nawet AC valhalla płynne. Dodatkowo 120 Hz w takim Ori wow. Kolory , hdr out of the box miazga mało co trzeba konfigurować. Najpiękniejszy obraz jaki w życiu widziałem na tv. Kablówka gorzej. Obraz sdr w 720 p to kupa jak masz full hd a nie zwykła satelitę odrobinę lepiej. No ale umówmy się na 65 calach z bliska wszystko co idzie z satelity to jest niewyraźne. Streaming Apple tv, Netflix, Amazon prime i nawet HBO go wyglądają super. Dolby vision na Apple tv to inny level streamingu. Oprogramowanie działa szybko apki przełączają się w sekundy. I od netflixa na xsx i z powrotem w sekundę. Minus tego tv to głośniki. Są dobre jak tv stoi na nóżce ale jak wisi bez soundbara będzie ciężko. Da radę ale brakuje głębi dźwięku. Głębie dodaje nogą ja mam podwieszony. Wiadomości czy jakieś programy w tv oglądam z dźwiękiem w tv ale reszta seriale, filmy czy gry soundbar albo słuchawki. A i drugi minus krótki kabel zasilający i nie można go wyjąć jak np w Samsungu. Także jak wisi musisz przemyśleć czy starczy kabla do listwy. U mnie starczyło bez przedłużki ale ledwo . Nie wiesz może czy duże są różnice między C9 a CX? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Teraz, Koleś88 napisał: Nie wiesz może czy duże są różnice między C9 a CX? Niestety nie. Jak ja kupowałem 2 miesiące temu cx to c9 był już praktycznie niedostępny a i była fajna promocja na cx. Z tego co się orientuję to elektronika w cx lepsza ale hdr mocniej świeci w c9. Chyba oba są równie dobrym zakupem. Uważaj jednak na powystawowe oledy. Kupowanie oleda w sklepie z wystawy to duuuuuze ryzyko. W warunkach domowych wypalenie jest mało prawdopodobne w nowych sztukach jeżeli nie siedzisz w TVN 24 czy innym podobnym programie większość dnia, ale te sztuki na wystawie są uruchomione w trybie ciągłym 24 h na dobre. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Niestety nie. Jak ja kupowałem 2 miesiące temu cx to c9 był już praktycznie niedostępny a i była fajna promocja na cx. Z tego co się orientuję to elektronika w cx lepsza ale hdr mocniej świeci w c9. Chyba oba są równie dobrym zakupem. Uważaj jednak na powystawowe oledy. Kupowanie oleda w sklepie z wystawy to duuuuuze ryzyko. W warunkach domowych wypalenie jest mało prawdopodobne w nowych sztukach jeżeli nie siedzisz w TVN 24 czy innym podobnym programie większość dnia, ale te sztuki na wystawie są uruchomione w trybie ciągłym 24 h na dobre. Niee, to pytanko tak z ciekawości po prostu. Mam C9 i chciałem zasięgnąć troszkę więcej wiedzy między tymi dwoma. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Podejrzewam że nie da się zobaczyć różnicy między CX, a C9 w jakości obrazu. C9 ma tyle że pełne hdmi 48gbs, a CX ucięte tak 1 Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Czy xh90 ma już odblokowane 2.1? Ile sztuk? Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Był pacz i zabrały! Dwa porty - 3 i 4 Cytuj
second 3 707 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 (edytowane) Mam problem- podlaczylem ps5 i nie mogę mieć na lg cx jednocześnie 4k i hdr, po włączeniu hdr zmienia mi automatycznie na fhd. Na ps4 pro nie miałem tego problemu. O co chodzi? https://i.ibb.co/nQFNPDQ/20201119-225149.jpg Ok juz ogarnięte Edytowane 19 listopada 2020 przez second Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Mam problem- podlaczylem ps5 i nie mogę mieć na lg cx jednocześnie 4k i hdr, po włączeniu hdr zmienia mi automatycznie na fhd. Na ps4 pro nie miałem tego problemu. O co chodzi? https://i.ibb.co/nQFNPDQ/20201119-225149.jpg Ok juz ogarnięte Zdradzisz jak to ogarnąłeś? Cytuj
second 3 707 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 10 minut temu, Koleś88 napisał: Zdradzisz jak to ogarnąłeś? Mam ps5 podłączone przez hdmi do amplitunera, musiałem w opcjach ampli zmienić wyjście hdmi ze standard na enchanced Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 5 minut temu, second napisał: Mam ps5 podłączone przez hdmi do amplitunera, musiałem w opcjach ampli zmienić wyjście hdmi ze standard na enchanced a jaki masz amplituner? Cytuj
second 3 707 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 7 godzin temu, Fanek napisał: a jaki masz amplituner? Marantz sr5013 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Tylko sprawdź czy przez Ampli pójdzie 120hz i vrr. Na razie ps5 nie ma ale podobno ma dojść w patchu a na forach widziałem użytkowników z xsx co zauważyli że przez Amplituner nie idzie HDMI 2.1 a tylko HDMI 2.0. Xbox wtedy w ustawieniach miał wyłączony free sync. Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Dawać mi te telewizory w cebula prajsie bo smutek mnie ogarnął Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Schranz ty krzyczałeś, żeby kupować jak był za ~3550, bo może zabraknąć w sklepach i już nie będzie, a nie wziąłeś za równo 3100? Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Eh długa historia.Chciałem sprzedać swój stary na olx itd i czas minął...No właśnie martwi mnie że takich promo już nie będzie tym bardziej ze 55 w ogóle w sony centre nie mieli jak ostatnio patrzyłem.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Godzinę temu, second napisał: Marantz sr5013 Ten Marantz ma hdmi 2.0 więc w pełni PS5 nie wykorzystasz przez niego. Lepiej w tym przypadku PS5 wpiąć w tv, a ampli po eARC do tv. Z dzwiekiem nic nie stracisz w ten sposób. @blantman naprawili już tego buga hdmi 2.1 w trybie 4k120 na Denonach i Marantz, pisałem w temacie audio bo sam mam taki amplituner 1 Cytuj
second 3 707 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 (edytowane) @Fanek dzieki, tak też zrobie. Co tak naprawdę tracę na ten moment jak mam wpięte przez hdmi? Edit: wygląda tez na to, ze jednak moj ampli nie obsługuje earc Edytowane 20 listopada 2020 przez second Cytuj
Josh 4 831 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Dzień dobry. TV mi zdycha, więc rozglądam się za czymś nowym. Jesteście w stanie polecić mi jakiś telewizorek za 2 tysiaki? Doskonale zdaję sobie sprawę, że takie pieniądze nie dostanę OLEDa o średnicy 6455 cali, ale na tę chwilę nic takiego nie potrzebuję. Konkretnie chodzi mi o to czy za tę kasę dostanę jakiś budżetowy, ale w miarę solidny LCD albo QLED max do 43'', z HDR, UHD 4KD i z możliwie niskim input-lagiem? Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Za 2k nie dostaniesz tv z hdr(chyba że na pudełku)W ogóle w tym rozmiarze jest lipa straszna.Jest jakiś za(pipi)isty monitor philipsa chyba właśnie 43 nie pamiętam już nazwy ale on jest dość drogi.Generalnie w tym budżecie to tylko kwestia czy wolisz VA/ips android/tizen itd.Ktoś tu szukał takiego małego tv właśnie 43 i jakiegoś soniacza chyba brał.Ale ani tam hdr specjalnie nie ma ani on tani.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, second napisał: @Fanek dzieki, tak też zrobie. Co tak naprawdę tracę na ten moment jak mam wpięte przez hdmi? Edit: wygląda tez na to, ze jednak moj ampli nie obsługuje earc Tryb 4k120hz jeśli masz tv z hdmi 2.1 i pewnie coś jeszcze się traci hmm Masz w miare nowy ampli, w specyfikacji google widze sam ARC, ale eARCmogli to dodać w którymś firmware, zobacz czy najnowszy masz Edytowane 20 listopada 2020 przez Fanek 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi