mozi 1 978 Opublikowano 29 grudnia 2020 Opublikowano 29 grudnia 2020 Cx niebezpiecznie zbliża się do zakładanego przezemnie targetu cenowego i pytanie - czekać? Brać? Zmalaje/urosnie cena? Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 grudnia 2020 Opublikowano 29 grudnia 2020 3 godziny temu, Aleks napisał: LG nano są na matrycach IPS. Kupiłbym taki, tylko w przypadku gdybym musiał oglądać tv z dużą rodziną. Jeśli priorytetem nie są kąty widzenia, to szukałabym czegoś na VA. Z tym czekaniem na XH90, to może być różnie. Może się okazać, że ten tv jest już wyprzedany i poniżej 3,5 tys. (za 55 cali) go nie zobaczymy. Jeśli dobrze rozumiem. IPS to lepszy kąt widzenia, gorsza czerń. VA odwrotnie. Tak łopatologicznie chcę to zrozumieć. xd Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 29 grudnia 2020 Opublikowano 29 grudnia 2020 Tak. Tu więcej. Obecnie w droższych modelach tv (z matrycą va) producenci stosują specjalne powłoki dzieki którym kąty widzenia są lepsze. 1 Cytuj
elvis004 297 Opublikowano 30 grudnia 2020 Opublikowano 30 grudnia 2020 I teraz mam zagwozdke, obecnie mam Sony 55XD8505 chciałbym coś większego dlatego skłaniałem się na zakup 75XH9096Z Soniacza pomimo zamulajacego Androida byłem zadowolony, w nowym mamy już nowsza wersje Andka. Tak czy siak korzystam z Apple TV 4K wiec i tak średnio korzystam z opcji smart na tv.Model 75XH9096 jest trudno dostępny obecnie i tak skłaniam się ku LG65CXTylko zastanawiam się czy przeskok z 55 na 65 zrobi wow, pomijam kwestie ze to OLED bierzemy narazie tylko pod uwagę wielkość mam duży salon 25 metrów dlatego celowałem w min 75”Druga kwestia jak jest z tym wypalaniem, wiem ze to nie jest, jak w plazmach ale o takich przypadkach już gdzieś czytałem. Jakie są jeszcze minusy OLEDa? Plusy znam wszystkieTak czytam ta stronkę i się zastanawiam, czy czekać czy pojawia się jeszcze te 75XH jak tak to w jakiej cenie, MM teraz przywaliło 9999 a było 7299. Czy isc w tego LG czy poczekać co się będzie działo po Nowym Roku i po CES https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900hhttps://www.rtings.com/tv/reviews/lg/cx-oledNa Ceneo widzę jest jeszcze ten 75XH tylko w jakimś sklepie o którym słyszę ze istnieje pierwszy raz kajt24.pl Miał ktoś z Was odczynienia z tym sklepem? Opini dużo ale jakoś nie ufam opiniom na ceneo Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 30 grudnia 2020 Opublikowano 30 grudnia 2020 Godzinę temu, elvis004 napisał: Z Soniacza pomimo zamulajacego Androida byłem zadowolony, w nowym mamy już nowsza wersje Andka. Tak czy siak korzystam z Apple TV 4K wiec i tak średnio korzystam z opcji smart na tv W tych nowych Sony android śmiga niesamowicie, jakbym nie wiedział to w życiu bym nie powiedział że to andek. Chodzi lepiej niż Tizen w KS. Co do samego TV (mam 65XH9005) to jestem meeeega zadowolony. Ma wszystko co trzeba, bardzo dobrą czerń jak na led, bardzooooo dobrze świecący hdr, super appki (nawet NBA LP <3), AirPlay, niski IL oraz wsio śmiga bardzo płynnie. No jedyny brak dla mnie to ten VRR ale niby mają go w końcu zapaczować... Aaaaa TV mi tak podpasował, że jakbym mógł raz jeszcze kupić to dołożyłbym do wersji 75, a może nawet 85. 2 Cytuj
elvis004 297 Opublikowano 30 grudnia 2020 Opublikowano 30 grudnia 2020 Zmierzyłem o ile większa przekątna w cm jest w przypadku 65” i znika mi ten tv na ścianie tak samo prawie jak moja 55” wiec niestety CX pomimo swoich zalet odpada A wersja 77 czy tam 75” CX po za moim zasięgiemJeszcze rozważałem SAMSUNG QLED QE75Q80T ale taka sama lipa z dostępnością jak 75XH9096. Największe kurły wyszły z MM. Jako jedynie podnieśli ceny tych 75” do 9999 i to zarówno Ten Sony, Samsung i inne odpowiedniki tych modeli w 75”Tak samo nie mogę ogarnąć jak model wyższy XH nie ma i nie będzie miał HDMI 2.1 -> SONY KD-75XH9505Edit: Udało się dorwać nówkę 75XH w RTV - dostawa na sobotę fuck yeah! Cytuj
Gość kufir Opublikowano 30 grudnia 2020 Opublikowano 30 grudnia 2020 Problem z Sony Xh90.... Nie działa wbudowane wi fi. Po kablu net jest po Wi Fi nie ma... Nie da się załączyć wi fi. Jakaś rada? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 30 grudnia 2020 Opublikowano 30 grudnia 2020 Reklamacja, albo serwis. U mnie wifi śmiga zajebiście, na starym soniaczu W805b internet po wifi to była padlina i często brak zasięgu, teraz w tym samym miejscu gdzie wisi TV 80% zasięgu Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 30 grudnia 2020 Opublikowano 30 grudnia 2020 może jakieś dziwne szyfrowanie ustawione, spróbuj udostępnić z telefonu i zobacz czy złapie inna siec. Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 30 grudnia 2020 Opublikowano 30 grudnia 2020 10 godzin temu, elvis004 napisał: Edit: Udało się dorwać nówkę 75XH w RTV - dostawa na sobotę fuck yeah! Prośba, jak już do ciebie dotrze, możesz podać rozmiary pudełka. Cytuj
elvis004 297 Opublikowano 30 grudnia 2020 Opublikowano 30 grudnia 2020 Prośba, jak już do ciebie dotrze, możesz podać rozmiary pudełka.Dam znać, sam przed zakupem szukałem w necie i na stronie Sony podają 181 x 111 x 20 (dodałem po 1 cm - na str US Sony wiec nie wiem czy dla EU takie same pudełka robią). Nie wlazłby mi do samochodu wiec musiałem brać z dostawa RTV 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 Z tym bandingiem na OLED to faktycznie eloakcje. Nie sprawdzałem swojego B8 przez dwa miechy i wczoraj z ciekawości sprawdziłem i jest już dla mnie praktycznie niedostrzegalny. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 Problem z Oledem jest taki, że za kolejne 2m ten banding moze wygladsc zupelnie inaczej. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 Byle nie wywaliło pasów, które będą widoczne w filmach i grach, a będzie ok. Cytuj
HłeHłeHłe 0 Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 Myślę o kupnie nadchodzącej serii Oledów od LG, C1. Ale się boję wypaleń, bo lubię grać w jedną grę aż jej nie skończę. Jak tu ktoś gra na Oledzie więcej niż godzinę dziennie i nie zmienia co chwilę gier to niech się wypowie czy jest się czego obawiać czy kupować i się cieszyć rzekomo najlepszą jakością obrazu dostępną na dziś? Interesuje mnie 48 cali postawione na biurku, ale używane tylko do gier. Cytuj
Mike 97 Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 https://www.rtvmaniak.pl/9592600/lg-qned-miniled/ Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 4 godziny temu, HłeHłeHłe napisał: Myślę o kupnie nadchodzącej serii Oledów od LG, C1. Ale się boję wypaleń, bo lubię grać w jedną grę aż jej nie skończę. Jak tu ktoś gra na Oledzie więcej niż godzinę dziennie i nie zmienia co chwilę gier to niech się wypowie czy jest się czego obawiać czy kupować i się cieszyć rzekomo najlepszą jakością obrazu dostępną na dziś? Interesuje mnie 48 cali postawione na biurku, ale używane tylko do gier. Ja mam od ponad roku i jest git. To też zależy bo w takich gierkach gdzie jest jakaś fabuła to masz cut scenki, jakieś dialogi, wejścia do menu a nie cały czas tylko postać i HUD, więc tutaj bym się nie martwił o wypalenia. Trochę gorzej jakbyś chciał ciąć tylko w jakieś multi to po tych setkach godzin może coś wyleźć. W każdym razie do tego czasu możesz równie dobrze kopnąć w kalendarz, więc nie ma co się tak stresować wypaleniami. A te nowe oledy mają mieć podobno lepszy hdr, nawet 1000 nitów, a jeszcze mają być mini ledy od lg więc zapowiada się to dobrze. Cytuj
Mike 97 Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 1 godzinę temu, lpcl napisał: A te nowe oledy mają mieć podobno lepszy hdr, nawet 1000 nitów, a jeszcze mają być mini ledy od lg więc zapowiada się to dobrze. Pewnie dlatego w starych zmniejszają jasność https://www.forbes.com/sites/johnarcher/2021/12/31/latest-lg-oled-tv-firmware-update-reportedly-makes-gaming-duller/ Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 6 minut temu, Mike napisał: Pewnie dlatego w starych zmniejszają jasność https://www.forbes.com/sites/johnarcher/2021/12/31/latest-lg-oled-tv-firmware-update-reportedly-makes-gaming-duller/ Podobno trochę zmienili technologię, ale nie zauważyłem tej zmiany ale może dlatego, że mam c9. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 Dobre promo https://m.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-86un8500-tv-uhd-4k.bhtml?utm_source=3129955|pepper.pl&utm_medium=TradeDoubler&utm_campaign=(TradeDoubler)&utm_content=%2F Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 7 godzin temu, HłeHłeHłe napisał: Myślę o kupnie nadchodzącej serii Oledów od LG, C1. Ale się boję wypaleń, bo lubię grać w jedną grę aż jej nie skończę. Jak tu ktoś gra na Oledzie więcej niż godzinę dziennie i nie zmienia co chwilę gier to niech się wypowie czy jest się czego obawiać czy kupować i się cieszyć rzekomo najlepszą jakością obrazu dostępną na dziś? Interesuje mnie 48 cali postawione na biurku, ale używane tylko do gier. Mam LGB8 od czerwca 2019. Zero wypaleń, a gram średnio 30-40h tygodniowo. Sesje po 4-5h wieczorami, gdzie OLED pokazuje moc najbardziej. Gwarancję będziesz miał w razie czego. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 Godzinę temu, Wojtas1986 napisał: Dobre promo https://m.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-86un8500-tv-uhd-4k.bhtml?utm_source=3129955|pepper.pl&utm_medium=TradeDoubler&utm_campaign=(TradeDoubler)&utm_content=%2F A Tv jak wypada na tle sh90? Cytuj
Kaczi 826 Opublikowano 1 stycznia 2021 Opublikowano 1 stycznia 2021 Hej, przyjaciel mój planuje kupić TV do grania dla dziecka 32” budżet do £200. Z góry dziękuje i nagradzam + Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 Nie wiem czy w tym pułapie cenowym w ogóle są jakieś realne roznice jakosciowe. 32" to chyba raczej tv Full HD (o ile nie HD Ready) a nie 4K, więc szczerze wziąłbym cokolwiek co leży w markecie w jakiejś promce (z punktu widzenia systemu operacyjnego to najchętniej LG lub Samsung), dziecko chyba nie będzie mierzyć poziomu światła i narzekać na brak czerni. Ma byc smart TV (czyli appki, netflixy, podpięcie do neta) czy po taniości, bez? 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 Szukałem ostatnio takiego tv dla chrześnicy.Stanęło na thompsonie 40".Jest jeszcze xiaomi.Ogólnie drogo i nie ma wyboru.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi