Opublikowano 19 stycznia 20214 l Teraz nie ma gier w dolby vision, ale nowy xbox obsługuje ten format, więc napewno w przyszłości będą.
Opublikowano 19 stycznia 20214 l 4 godziny temu, paxx napisał: dobra który z tych tv bedzie lpeszy pod ps5 głownie tv do grania i netflix https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-sony-kd-55xh9005?utm_medium=affiliate&utm_content=PP_SONY.pl&utm_campaign=tradedoubler&utm_term=Portale&utm_source=tradedoubler https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-qe55q74tat?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=no_top3 Ten system Dolby Vision daje coś w grach chyba nic ? Masz ps5? Nie da ci nic dolby vision w grach. Masz Xboxa może da ci coś w przyszłości. Na razie to wróżenie z fusów. Wiadomo tylko że xbox będzie miał takie wsparcie.
Opublikowano 19 stycznia 20214 l 5 godzin temu, paxx napisał: dobra który z tych tv bedzie lpeszy pod ps5 głownie tv do grania i netflix https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-sony-kd-55xh9005?utm_medium=affiliate&utm_content=PP_SONY.pl&utm_campaign=tradedoubler&utm_term=Portale&utm_source=tradedoubler https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-qe55q74tat?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=no_top3 Ten system Dolby Vision daje coś w grach chyba nic ? Bierz sonke ale ten model Sony KD-55XH9096. Tzw mesjasz gejmingu. Broń Boże oleda nie bierz.
Opublikowano 19 stycznia 20214 l 7 godzin temu, paxx napisał: dobra który z tych tv bedzie lpeszy pod ps5 głownie tv do grania i netflix https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-sony-kd-55xh9005?utm_medium=affiliate&utm_content=PP_SONY.pl&utm_campaign=tradedoubler&utm_term=Portale&utm_source=tradedoubler https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-qe55q74tat?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=no_top3 Ten system Dolby Vision daje coś w grach chyba nic ? Netflix ma dużo contentu w DV.
Opublikowano 19 stycznia 20214 l Jak uwielbiam Samsunga, tak zeszły rok mieli bardzo słaby, a ten model to też bida na maksa. Jeśli chodzi o stosunek cena/jakość, to Sony XH90 jest najlepszym tv zeszłego roku. Jeśli nie rozważasz wyższego budżetu, to nic lepszego nie znajdziesz.
Opublikowano 19 stycznia 20214 l Nie lepiej poczekać? Ja bym poczekał. Mini, micro ledy. Oledy i 1000 nitów. Nie ma lepszego momentu do czekania.
Opublikowano 20 stycznia 20214 l Ja bym do grania brał CRT nie ma lepszego odbiornika do grania niż kineskopowy.
Opublikowano 20 stycznia 20214 l 27 minut temu, blantman napisał: Ja bym do grania brał CRT nie ma lepszego odbiornika do grania niż kineskopowy. Ale tylko od Sony Trinitrony albo profesjonalne monitory BVM i PVM
Opublikowano 20 stycznia 20214 l CRT i ta ostrość obrazu w ruchu Moje największe rozczarowanie po zmianie na LCD w erze PS3.
Opublikowano 20 stycznia 20214 l Żarty żartami ale CRT to była świetna technologia tylko średnio nadaje się do dużych przekątnych. Dla mnie największym rozczarowaniem po zmianie monitora i TV CRT była natywna rozdzielczość LCD. Obraz działający w innej rozdzielczości niż natywna ekranu wygląda tak sobie. Wtedy mówiło się ,że technologia wymaga dopracowania. Mineło 15 lat a my dalej jesteśmy uwiązani natywną rozdzielczością ekranów xD A najbardziej właśnie cierpią na tym konsole które mało kiedy są w stanie uzyskać natywną rozdzielczość. Ekran CRT miał jedynie wartość maksymalną której nie mógł przekroczyć i był w stanie wyświetlić natywnie każdą rozdzielczość w dół do pewnej granicy. Dla obecnych ekranów jest to nieosiągalna technologia. Co prawda mamy wbudowane skalery w telewizory ale działają one bardzo kiepsko. A zewnętrzne urządzenia są drogie i nikt tego nie używa chyba ,że fanatycy retro. Na CRT nie występuje też screen tearing i smużenie. Czas reakcji jest też o wiele lepszy. Polecam materiał od DF w tym temacie.
Opublikowano 20 stycznia 20214 l Ja wziąłem Nintendo Switch i mi sonka potrzebna już tyko do netflixa i apki canal plus do sportu . Jak wyjdą jakieś gry na jesieni to wezmę konsolę stacjonarną .
Opublikowano 20 stycznia 20214 l Fajnie ale to ty dzwonisz. To jest temat o TV. Co ta starość z ludźmi robi
Opublikowano 21 stycznia 20214 l Jestem bardzo mile zaskoczony bandingiem na OLED B8. Praktycznie już w ogóle niezauważalny, a w grach w szarych scenach już niewidoczny. Pomyśleć, że o mały włos nie kupiłem XH90 i bym się torturował szarą czernią.
Opublikowano 21 stycznia 20214 l Ta szara czerń to dla mnie taki sam shitstorm jak to że Xbox nie ma gier, platststion ma same samograje, czy to że w Smoleńsku był zamach. Nie wiem, może jestem upośledzony ale w moim tv led, czarny jest czarny, a szary jest szary. To są całkiem dwa inne kolory. Na początku myślałem, że to taki tekst na potrzeby TV Wars, ale faktycznie niektórzy tak myślą.
Opublikowano 21 stycznia 20214 l Niestety jest tak że dokąd się nie postawi oleda koło lcd to nie widać aż tak różnicy.
Opublikowano 21 stycznia 20214 l Ja myślę że ten brak czerni w lcd wyszedł od posiadaczy niedawnego mesjasza tego forum czyli szajsa ks7000 . Po przesiadce na oleda mają teraz przepaść i to by się zgadzało .
Opublikowano 21 stycznia 20214 l 23 minuty temu, mozi napisał: Niestety jest tak że dokąd się nie postawi oleda koło lcd to nie widać aż tak różnicy. No ja widziałem kilka oledów i tak całkiem bez trollowania i napinki określonym tą czerń do XH90 w taki sposób: Na led jest czarny Na oled jest bardzo czarny i lepszy ale nie jest to dla mnie w życiu czarny vs szary. TV nie postawię raczej koło siebie nigdy. W sklepie było bardzo porównywalnie, ale wiadomo że obraz oled sprawdzamy tylko w domu, przy zasłoniętych roletach i o 22. Co do KS to jest trochę racji. Jak przesiadłem się z niego na XH90 to różnica w czerni najbardziej uderzyła po oczach.
Opublikowano 21 stycznia 20214 l Teraz, balon napisał: No ja widziałem kilka oledów i tak całkiem bez trollowania i napinki porównałbym tą czerń do XH90. Na led jest czarny Na oled jest bardzo czarny i lepszy ale nie jest to dla mnie w życiu czarny vs szary. TV nie postawię raczej koło siebie nigdy. W sklepie było bardzo porównywalnie, ale wiadomo że obraz oled sprawdzamy tylko w domu, przy zasłoniętych roletach i o 22. Co do KS to jest trochę racji. Jak przesiadłem się z niego na XH90 to różnica w czerni najbardziej uderzyła po oczach. Może balon ma zaćmę i wszystko już czarne widzi?
Opublikowano 21 stycznia 20214 l 1 minutę temu, lpcl napisał: Może balon ma zaćmę i wszystko już czarne widzi? Myślę, że to dlatego, że balon jest już dużym chłopcem i nie ma tendencji do podkręcania. Różnica na korzyść oled w czerni jest, tak jak na XH90 jest dobra czerń, a jak na led b.dobra co piszą w każdym (ofc kupionym) teście.