PiPoLiNiO 758 Opublikowano 8 marca 2021 Opublikowano 8 marca 2021 No i chyba jako czołowy resellera na Fpe to na sprzedaży ps5 też trochę się dorobiłeś co? Następne 10 lat będziecie przeżywać jak małe dzieci wystawienie na sprzedaż preorder PS5 w każdym możliwym temacie? Niektórzy na tym forum są poniżej pewnego sensownego poziomu. Jak to komuś poprawi humor, to wczoraj sam zamówiłem ps5 i przepłaciłem. Życie. I nie robię z tego dramatu bo nikt mnie do niczego nie zmuszał. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 8 marca 2021 Opublikowano 8 marca 2021 1 godzinę temu, balon napisał: No i chyba jako czołowy resellera na Fpe to na sprzedaży ps5 też trochę się dorobiłeś co? To teraz wiadomo skąd te 77 cali. Wilk z Człuchowa. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 8 marca 2021 Opublikowano 8 marca 2021 15 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Następne 10 lat będziecie przeżywać jak małe dzieci wystawienie na sprzedaż preorder PS5 w każdym możliwym temacie? Niektórzy na tym forum są poniżej pewnego sensownego poziomu. Jak to komuś poprawi humor, to wczoraj sam zamówiłem ps5 i przepłaciłem. Życie. I nie robię z tego dramatu bo nikt mnie do niczego nie zmuszał. Hehe mnie to śmieszy, a nie wkurza, więc jestem jak najdalszy aby to przezywać. Co innego ty, patrząc po twoich reakcjach na ten temat. Proponuje się zacząć z tego śmiać, a nie tłumaczyć i spinać. Spoiler Btw każdy rekin biznesu na początku był szprotką i od czegoś musiał zacząć! Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 Napiszę kilka słów nt. mojej awarii tv. która przydażyła się ok 3 tyg. temu. Tv oled c9. Grałem sobie w piątek wieczorem i wszystko git, w sobotę odpalam konsolę a tam rozdziałka 640 na 480, wtf? W opcjach auto detect i nic nie idzie zrobić. Dobra wypinam konsolę z prądu, odpinam hdmi, zmieniam porty i chuj. Potem resetuję tv, konsolę i tak samo. Potem wchodzę z auto detect na wymuś hdmi i zmienia na max 1440, oczywiście bez hdr, vrr, 120 Hz itd. Ale żeby sprawdzić czy xsx nie odwalił kichy wpiąłem do mojego sony xe93 i tam wszystko bangla tj. 4k, hdr, dolby vision (w sumie nie wiem czemu ale myślałem, że nie ma db w nim). No i tak przez ostatnie 3 tyg. się użerałem z serwisem lg. Dobijające doświadczenie, zwłaszcza po czytaniu po raz 10, że mam sobie kabel hdmi zmienić. W końcu przysłali serwis i płytę główną w TV wymienili i jest ok. Podobno w pl tylko 2 takie przypadki były. W necie się na to natknąłem też. O dziwo w cx się też to zdarza tylko tam pomaga resetowanie konsoli albo zmiana hdmi. Cytuj
LiŚciu 1 335 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 39 minut temu, lpcl napisał: Napiszę kilka słów nt. mojej awarii tv. która przydażyła się ok 3 tyg. temu. Tv oled c9. Grałem sobie w piątek wieczorem i wszystko git, w sobotę odpalam konsolę a tam rozdziałka 640 na 480, wtf? W opcjach auto detect i nic nie idzie zrobić. Dobra wypinam konsolę z prądu, odpinam hdmi, zmieniam porty i chuj. Potem resetuję tv, konsolę i tak samo. Potem wchodzę z auto detect na wymuś hdmi i zmienia na max 1440, oczywiście bez hdr, vrr, 120 Hz itd. Ale żeby sprawdzić czy xsx nie odwalił kichy wpiąłem do mojego sony xe93 i tam wszystko bangla tj. 4k, hdr, dolby vision (w sumie nie wiem czemu ale myślałem, że nie ma db w nim). No i tak przez ostatnie 3 tyg. się użerałem z serwisem lg. Dobijające doświadczenie, zwłaszcza po czytaniu po raz 10, że mam sobie kabel hdmi zmienić. W końcu przysłali serwis i płytę główną w TV wymienili i jest ok. Podobno w pl tylko 2 takie przypadki były. W necie się na to natknąłem też. O dziwo w cx się też to zdarza tylko tam pomaga resetowanie konsoli albo zmiana hdmi. Najbardziej zaskoczony jesyem tym użeraniem się z serwisem. Wiele opinii jest mocno pozytywnych odnośnie seriwsu LG, łącznie z prędkościa działania. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 Przecież tam pracują studenciaki.Wklejają formułkę proszę zresetować telewizor, sprawdzić inny kabel hdmi itd.Nic mnie tak nie wqrwia jak te formulki z doopy.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 Teraz, LiŚciu napisał: Najbardziej zaskoczony jesyem tym użeraniem się z serwisem. Wiele opinii jest mocno pozytywnych odnośnie seriwsu LG, łącznie z prędkościa działania. Weź przestań. Za każdym razem kto inny odpowiadał mi na maile. Pisząc to samo, miałem parę telefonów i też ze 3 sprzeczne informacje tj. przyślą serwis, potem się mieli z kimś tam konsultować a jeszcze później mi napisali, żebym kabel sobie wymienił (5 raz chyba). Ja prdl, w końcu już miałem im tam pojechać ale w końcu przysłali ten serwis. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 Akurat serwis LG to jest dno. Walczyłem już z 3 oledami. Meh. Ostatni tv wymienili po interwencji centrali, bo trafiłem gościa na innym forum, który ma sklep RTV i znajomości w centrali. Nagle po telefonie od nich, serwis zauważył problem i wymienił TV. 3 miechy trwało wszystko. Musiałem się rozpisać na wszystkich polskich forach i wykopie, postraszyć inspekcja handlową i tak dalej. Dramat. U nich zawsze wada jest cechą technologii i możesz ich pocałować.Dlatego kupowanie oled tylko i wyłącznie przez neta z możliwością zwrotu 14 dni. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Akurat serwis LG to jest dno. Walczyłem już z 3 oledami. Meh. Ostatni tv wymienili po interwencji centrali, bo trafiłem gościa na innym forum, który ma sklep RTV i znajomości w centrali. Nagle po telefonie od nich, serwis zauważył problem i wymienił TV. 3 miechy trwało wszystko. Musiałem się rozpisać na wszystkich polskich forach i wykopie, postraszyć inspekcja handlową i tak dalej. Dramat. U nich zawsze wada jest cechą technologii i możesz ich pocałować. Dlatego kupowanie oled tylko i wyłącznie przez neta z możliwością zwrotu 14 dni. Kolesie z lg, którzy mi naprawiali to spoko ale sprawienie żeby do tego doszło to mocna męczarnia. Pamiętam z poprzednich postów to raczej ze wszystkimi producentami tv tak jest. Pamiętam wpisy o panasonicu i samsungu, o sony nie wspomnę bo tam to ten ich serwis nigdy nie słynął z jakiejś mega sprawności. Cytuj
gmeru 297 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 W dniu 8.03.2021 o 07:01, PiPoLiNiO napisał: No właśnie, i tegoż się bałem. Ale teraz pytanie czy robiłeś test na 77 czy na innych? Bo pamiętam, że była afera z B9 że u Ciebie a teście miał mniej nit niż B8, a potem się okazało, że to się tyczy 55 cali, a przy 65 było tak samo w B8 i B9. Więc pytanie czy miałeś styczność z wersjami 77 [mention=10624]gmeru[/mention]. Między B i C jest różnica tysiąc zł, więc jeśli w 77 byłoby tak jak w Twoim porównaniu, czyli ponad 100 nit to już warto by dopłacić... Ogólnie to ten laptop w gratisie mnie przekonał ostatecznie. 3.5K powinienem dostać za jego sprzedaż, do tego 3.5k za stary TV i już jest względnie spoko. Za C wyjdzie 10500. To nie było na 77" Na 77" może być trochę wyższy. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 1 godzinę temu, gmeru napisał: To nie było na 77" Na 77" może być trochę wyższy. Hej, widziałem że już w 2021 oledy LG mieliście jakieś informacje. Premiera 31 marca, macie jakieś informacje który z tych modeli Oled jest najlepszy? Lub coś przy porównaniu do CXa? Bo już tak pokręcili te oznaczenia że gubię się. A będę celował w 65 cali Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 23 minuty temu, Whisker napisał: Hej, widziałem że już w 2021 oledy LG mieliście jakieś informacje. Premiera 31 marca, macie jakieś informacje który z tych modeli Oled jest najlepszy? Lub coś przy porównaniu do CXa? Bo już tak pokręcili te oznaczenia że gubię się. A będę celował w 65 cali Nie jestem znawcą ale najlepiej zapowiada się model g1 z nowym panelem evo, podobno 20% jaśniejszym i trwalszym. Tylko on do wieszania jest przystosowany, stojak trzeba oddzielnie kupować. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 22 minuty temu, lpcl napisał: Nie jestem znawcą ale najlepiej zapowiada się model g1 z nowym panelem evo, podobno 20% jaśniejszym i trwalszym. Tylko on do wieszania jest przystosowany, stojak trzeba oddzielnie kupować. No spoko, akurat to mi nie przeszkadza a może nawet lepiej jak powieszę bo mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia przez dzieciaka muszę o nim poczytać Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 6 minut temu, Whisker napisał: No spoko, akurat to mi nie przeszkadza a może nawet lepiej jak powieszę bo mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia przez dzieciaka muszę o nim poczytać Na razie to jest mało materiałów bo premiera w kwietniu dopiero. Ale na twoim miejscu to zastanowiłbym się nad preorderem bo xsx dorzucają do tv. Cytuj
Ins 5 745 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 55" G1 + Xbox Series X 7999zł 65" G1 + Xbox Series X 11499zł Xboxa można sprzedać za 2 koła i całkiem dobra cena jak na premierę wychodzi. Cytuj
easye 3 357 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Xbox za 2k w naszym kraju brzmi jak sprzedawanie konsoli przez pół roku 2 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Biorąc ood uwagę że dodają go do 55 cali też, to xbox poleci ostro. Obstawiam 1500 zł. Pamiętam już taką akcję kiedyś jak do czegoś dodawało lg swoje wypasione słuchawki. Cena w sklepie 2k, dostałem do preorder i za 900 nie mogłem sprzedać bo nagle pojawiły się tego setki.Więc tu bym się tak nie nastawiał na szybki zysk. Wbrew pozorom, 55 i 65 może pójść sporo w preorder. Zresztą ja się boję nawet o cenę tego LG gram co dodają do 77 cali. Jak po premierze będzie wysyp to zamiast 3500 będzie dobrze jak 2500 da... Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Biorąc ood uwagę że dodają go do 55 cali też, to xbox poleci ostro. Obstawiam 1500 zł. Pamiętam już taką akcję kiedyś jak do czegoś dodawało lg swoje wypasione słuchawki. Cena w sklepie 2k, dostałem do preorder i za 900 nie mogłem sprzedać bo nagle pojawiły się tego setki. Więc tu bym się tak nie nastawiał na szybki zysk. Wbrew pozorom, 55 i 65 może pójść sporo w preorder. Zresztą ja się boję nawet o cenę tego LG gram co dodają do 77 cali. Jak po premierze będzie wysyp to zamiast 3500 będzie dobrze jak 2500 da... Ja myślałem żeby łisker sobie go zostawił. Kurwa PiPoLiNiO ty znowu ja stary skalper, damn you. Poza tym na razie to tych xboxów nie ma więc nie wiem czy tak spadnie cena np. w mediaexpercie brak. No i wpierw trzeba wyjebać 8k, jakoś tych kolejek nie widzę w oczach wyobraźni. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 a już kij tam z gadżetami poczytałem i pooglądałem sporo materiałów i faktycznie G1 to pieśń przyszłości, już sam desing jest świetny ale technologie też robią wrażenie, kusi co raz bardziej żeby wleciał w kwietniu 65 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Ja myślałem żeby łisker sobie go zostawił. (pipi)a PiPoLiNiO ty znowu ja stary skalper, damn you. Poza tym na razie to tych xboxów nie ma więc nie wiem czy tak spadnie cena np. w mediaexpercie brak. No i wpierw trzeba wy(pipi)ać 8k, jakoś tych kolejek nie widzę w oczach wyobraźni. Heheheheh, no co... Jesteśmy na forum o gierkach, myślałem, że on już ma xbox A tak serio, to nie działa tak jak zwykle, że dostajesz razem z tv. Przy preorder tv od lg zawsze trzeba się naczekać na gratisy. Jak brałem 910V oled 7 lat temu to dostałem sagę star Wars na blue ray, chyba miesiąc po zakupie tv Tu pewnie jak będą dostawy xbox w sklepach, to dopiero zaczną je rozsyłać.Nie musisz nic widzieć oczyma wyobraźni. Uwierz, jest tego multum w Polsce. Zresztą, 88 cali oled 8k,za 120 tys. Pierwszy kupiec w Europie był z... Polski Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Heheheheh, no co... Jesteśmy na forum o gierkach, myślałem, że on już ma xbox A tak serio, to nie działa tak jak zwykle, że dostajesz razem z tv. Przy preorder tv od lg zawsze trzeba się naczekać na gratisy. Jak brałem 910V oled 7 lat temu to dostałem sagę star Wars na blue ray, chyba miesiąc po zakupie tv Tu pewnie jak będą dostawy xbox w sklepach, to dopiero zaczną je rozsyłać. Nie musisz nic widzieć oczyma wyobraźni. Uwierz, jest tego multum w Polsce. Zresztą, 88 cali oled 8k,za 120 tys. Pierwszy kupiec w Europie był z... Polski Nie wiem w media dostajesz kod rabatowy na konsole ale na razie w ogóle nie mają konsol więc trzeba pewnie czekać. Nie no łisker ma sonke i ciągle wrzuca jej foty. Słabo bo myślałem, że jest znany na forumku ale może lepiej, że nie jest. xd Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 Ogólnie dali dupy bo nigdzie nie mogę znaleźć regulaminu promocji na tegoroczne modele. Na stronie jedno zdanie i tyle. Chyba, że któryś z Was takowe znalazł? Cytuj
gmeru 297 Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 G1 tak jak napisaliście Jak już wcześniej wspominałem jest gradacja w jasności HDR> I to jest największa różnica między modelami. I oczywiście 60Hz matryca w A1 więc telewizor już bardziej w stronę filmów . Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 10 marca 2021 Opublikowano 10 marca 2021 13 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Ogólnie dali dupy bo nigdzie nie mogę znaleźć regulaminu promocji na tegoroczne modele. Na stronie jedno zdanie i tyle. Chyba, że któryś z Was takowe znalazł? Na stronie media szukasz modelu i masz info o promocji. A tak w ogóle to jak dla mnie to nie mam ciśnienia na razie chociaż ceny tegorocznych modeli bardzo atrakcyjne. Jak mi się wypali to pewnie wtedy kupię. Jednak te 20% imo mnie aż tak bardzo nie przekonuje. Poza tym liczę, że w przyszłym roku te panele wjadą do serii C, poza tym ceny mają jeszcze spadać w kolejnych latach, co w sumie nie dziwi patrząc na konkurencję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi