Opublikowano 29 marca 20214 l Nawet jakiś bardziej widoczny banding nie podlega gwarancji? W sensie jakby się mocno pogorszyło? No nic, sprawdzi się wieczorem, ale dużo się ograło już gier i tylko to sea of thieves w nocy jak się człowiek przygląda, więc tragedii nie ma i tak.
Opublikowano 29 marca 20214 l 10 minut temu, Moldar napisał: Nawet jakiś bardziej widoczny banding nie podlega gwarancji? W sensie jakby się mocno pogorszyło? No nic, sprawdzi się wieczorem, ale dużo się ograło już gier i tylko to sea of thieves w nocy jak się człowiek przygląda, więc tragedii nie ma i tak. Nawet, ja mam grubą czarną krechę przez cały ekran... Taka cecha technologii... Jak masz duży banding wymieniaj już, albo naucz się żyć z brzydkimi "szarościami".
Opublikowano 29 marca 20214 l 4 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: Nie zawsze. Moja obecna sztuka nie ma nic na 5%. Nie wiem czy istnieje druga taka Ale za to mój pierwszy oled był jednym wielkim bandingiem, nawet na 40%, 2 kolejne były lepsze, ale dalej mocno średnie pod tym względem. Dlatego jak wiele razy pisałem, to jest loteria. Z tym znikaniem, to zależy jaki jest ten banding. Czy kreski są grube i ciemne czy nie, takie z reguły się nie zmieniają. Ale takie delikatne często po jakimś czasie są niewidoczne. Ale jak widzisz w menu xbox to jest już średnio... Dostałeś już ten tv czy nadal czekasz?
Opublikowano 29 marca 20214 l No i Vincenty kadłubek wjechał z recką g1 dla zainteresowanych. https://youtu.be/05meraExYc4
Opublikowano 29 marca 20214 l 29 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Czekam @lpcl No to jakiś wyjątek w takim razie z tym g1 65 był, że tak szybko go dostarczyli.
Opublikowano 29 marca 20214 l Obawiam się, że to może jeszcze długo potrwać. Tydzień temu gadałem z gościem który ostatnio pomagał mi ogarnąć reklamację w centrali LG, ma kilka salonów rtv. Mówił że C i G 77 idą jak głupie. Wyprzedał całą swoją pulę, a kolejne dostawy to początek kwietnia. Edytowane 29 marca 20214 l przez PiPoLiNiO
Opublikowano 29 marca 20214 l Pomęczę ostatni raz Journey W journey widać poziome pasy u góry i po środku. Oraz legendarne 5% Edytowane 29 marca 20214 l przez Moldar
Opublikowano 29 marca 20214 l 5 minut temu, Moldar napisał: Pomęczę ostatni raz Journey W journey widać poziome pasy u góry i po środku. Oraz legendarne 5% ile tv ma godzin? Wrzuć po refreshu pikseli - ale jak to już po odświeżaniu to wymieniaj.
Opublikowano 29 marca 20214 l Poziome pasy na jasnym tle to jeszcze co innego, pionowe na szarosciach to vertical banding https://www.avsforum.com/threads/oled-screen-uniformity-discussion-banding-and-vignetting.2896737/page-543#post-60385810 Tu jest o tym grid pattern czyli szachownica widoczna w jasnych scenach Edit: odświeżanie robi się samo po 4h, ile TV ma już godzin mniej więcej? Ale to nie zniknie i tak Edytowane 29 marca 20214 l przez bartiz
Opublikowano 29 marca 20214 l Jak jest przed pierwszym odświeżaniem to może zniknąć. Ale obstawiam ze prawa strona zostanie z takim gównem. Generlanie co odświeżanie to banding będzie się zmieniał, grunt żeby nie było aż tak ciemnych miejsc jak po prawej
Opublikowano 29 marca 20214 l A te poziome pasy to też taki urok i żyj z tym czy jednak już powód reklamacji?
Opublikowano 29 marca 20214 l Żyj z tym. Moim zdaniem wymień, bo będziesz się z tym męczył jak ja od 3 lat....
Opublikowano 29 marca 20214 l Dokładnie. Najgorsze co można zrobić to zostawić tv z matrycą która irytuje. Szachownica to najgorsze gówno, lubi się nasilać. Najczęściej widoczna na białym, ale też i na szarym. Odpal cod w misji ze śniegiem i poruszaj gałką. 5% masz w miarę spoko, więc luz. Gorzej z poziomymi... Edytowane 29 marca 20214 l przez PiPoLiNiO
Opublikowano 29 marca 20214 l Poziome akurat powinny zejść. Poużywaj jeszcze kilka dni tv i zobacz za kilka automatycznych refreshy. Swoją droga mi lg zmieniło teraz na 2h przy okazji akcji serwisowej.
Opublikowano 29 marca 20214 l Nie no, ja tego jakoś mega nie widzę, dopiero jak się mocniej zainteresowałem, ogólnie mi nie przeszkadza i zauważyłem w dwóch grach jakis tam problem, w całej reszcie nic. No nic, zobaczy się, dzięki za info.
Opublikowano 29 marca 20214 l Jak ci nie przeszkadza to pierdol to i się ciesz tv. A nie pytasz na forum i oglądasz plansze testowe Nie włączaj tez jednolitego białego tła i nie szukaj posteringu i nie zastanawiaj się czemu odbicia są różowe
Opublikowano 29 marca 20214 l Kurde pipi, wykrakalem chyba dzisiaj. Machłem właśnie po robocie testa i na dole pionowy pasek jakiś zaczyna się pojawiac przy 5%. Na reszty plansz w tym kolorkowych zero zmian. Co sądzicie? Sry za jakość zdjęcia. Btw na żywo nie widać tego prawie wcale ale jednak.
Opublikowano 29 marca 20214 l 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Co to za poziomy pas na dole? No właśnie dunno, z dwa miesiące temu jeszcze go nie było. Poza tym paskiem żadnych zmian...sproboje cyknąć zaraz jeszcze jakąś fotkę. Edytowane 29 marca 20214 l przez Rash
Opublikowano 29 marca 20214 l A nie oglądałeś czasem filmu dziś? Bo czasami wypala na jakiś czas pasy czarne które są w filmach. Ale dziwne, że masz na dole tylko.
Opublikowano 29 marca 20214 l Wyglada jak jakiś powidok albo wypaliłeś jakims paskiem ;). Napewno nie jest to banding.
Opublikowano 29 marca 20214 l 3 minuty temu, Ins napisał: Jak mają się czarne pasy wypalić skoro tam pixele są wyłączone? No wypala się tam gdzie film, ale wygląda jak by się wypaliło czarne, bo robi się jaśniejsze w miejscach pasów. Tak bywało na wcześniejszych generacjach oled, myślałem, że ten problem już nie istnieje. Edytowane 29 marca 20214 l przez PiPoLiNiO