_Red_ 12 021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 W Neonet LG OLED 55CX 4699 zl w promce 50 zl za każde 500 zl https://www.neonet.pl/telewizory/lg-oled55cx3.html Faktycznie rabat nalicza się sam w koszyku. 65" wychodzi 7049 zl. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Na forum AV piszą, że 77C1 w trybie gry HDR i z HGIG osiąga 900 nitów. Także tak jak [mention=10624]gmeru[/mention] pisał ostatnio, większe matryce dają lepszą jasność. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Dopiero zaczne sledzic recki C1, ale ogólnie czy już ktoś się doktoryzowal i jest jakaś mega różnica między CX a C1? Z ciekawości pytam, na razie i tak odsuwam zmiane TV w czasie, ale jestem ciekaw co lepszego wnosi tegoroczny model. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Dopiero zaczne sledzic recki C1, ale ogólnie czy już ktoś się doktoryzowal i jest jakaś mega różnica między CX a C1? Z ciekawości pytam, na razie i tak odsuwam zmiane TV w czasie, ale jestem ciekaw co lepszego wnosi tegoroczny model.Więcej nit, lepsze detale w ciemnych scenach. Standardowo. Przejście z cx na c1 raczej bezsensu. Z b8/b9 to już bardziej. Bardzo też chwalą "cinema motion". LG miało gówniany upłynniacz, bo nawet na niskich ustawieniach były artefakty przy szybkich ruchach. Ta opcja niby nie ma błędów i robi świetną robotę w kwestii filmów eliminując stuttering. 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 77c1 ziomka z forum av... Ehhhhh, aż się odechciewa. 2 1 2 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 18 minut temu, PiPoLiNiO napisał: 77c1 ziomka z forum av... Ehhhhh, aż się odechciewa. Cholera. Nieźle. Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Wyślij mu na pocieszenie zdjęcie mojego oleda w telefonie ... Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Coś mi mówi, że to go nie pocieszy No nic, jutro koło 10 okaże się jak wygląda moja matryca. Ale coś czuję, że w sobotę wróci do sklepu i chyba już nawet drugiej sztuki nie będę próbować. Zniechęca mnie ta loteryjna patola. Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Uuuu ale czerń... Tylko OLED Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Uuuu ale czerń... Tylko OLED Ale wiesz, że tam jest szary? Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Wychodzi na to, że w przypadku C1 będzie loteria paneli. Vincent z HDTVTest ma stara matryce (UK), a D-Nice z AVSForum (US) ma taką jak w G1. Pewnie LG będzie wykorzystywać wszystkie stare matryce które im pozostały. Tym bardziej się cieszę, że dziś zakupiłem G1. Wysyłka po 30.04 niby ale po cichu liczę, że może jednak dojdzie wcześniej Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Wychodzi na to, że w przypadku C1 będzie loteria paneli. Vincent z HDTVTest ma stara matryce (UK), a D-Nice z AVSForum (US) ma taką jak w G1. Pewnie LG będzie wykorzystywać wszystkie stare matryce które im pozostały. Tym bardziej się cieszę, że dziś zakupiłem G1. Wysyłka po 30.04 niby ale po cichu liczę, że może jednak dojdzie wcześniej Ale to nic w sumie nie zmienia w kwestii bandingu niestety. Czy trafisz nową czy starą. Zresztą Vincent robił test małego modelu, więc to też może z tego wynikać. Zdjęcia powyżej pochodzą z us, więc teoretycznie matryca nowa. Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 2 minuty temu, Ins napisał: Wychodzi na to, że w przypadku C1 będzie loteria paneli. Vincent z HDTVTest ma stara matryce (UK), a D-Nice z AVSForum (US) ma taką jak w G1. Pewnie LG będzie wykorzystywać wszystkie stare matryce które im pozostały. Tym bardziej się cieszę, że dziś zakupiłem G1. Wysyłka po 30.04 niby ale po cichu liczę, że może jednak dojdzie wcześniej Vincent chyba w recenzji wspominał, że nie zdziwiłby się gdyby C1 oficjalnie dostał matrycę evo gdzieś w trakcie cyklu życia. Może to jest kwestia ograniczeń w produkcji - teraz dają obie, ale z czasem przejdą na evo. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 37 minut temu, Chmielinski napisał: Vincent chyba w recenzji wspominał, że nie zdziwiłby się gdyby C1 oficjalnie dostał matrycę evo gdzieś w trakcie cyklu życia. Może to jest kwestia ograniczeń w produkcji - teraz dają obie, ale z czasem przejdą na evo. OK, ale jak będzie software'owo zmniejszona jasność to co zrobisz? Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 18 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: 77c1 ziomka z forum av... Ehhhhh, aż się odechciewa. 11 Ja jebie - trafic taką matryce za 3 razy większe pieniądze niz każdy 75 calowy LCD z tego roku... Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Wczorajsza matryca po załączeniu godzinnej kompensacji. Najgłupsza technologia w historii Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Okej. Myślałem, że 77 nie zrobi wow wielkością jak go zobaczyłem w sklepie. Ale odpalony w domu to OMG...Jest na pewno w pip jaśniej niż na B9. Jest banding póki co, bez tragedii ale jest. Oczywiście na białym jest zafarb. Tyle, że na środku i nie wpierdala się we wszystko jak boczny. Tzn nie widać go tak.Wiecie, że ja się przypi erdalam do wszystkiego, ale to robi wrażenie. Ogólnie jest ciężki w uj i giba się jak głupi na tej podstawce Cytuj
Rash 240 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: Okej. Myślałem, że 77 nie zrobi wow wielkością jak go zobaczyłem w sklepie. Ale odpalony w domu to OMG... Jest na pewno w pip jaśniej niż na B9. Jest banding póki co, bez tragedii ale jest. Oczywiście na białym jest zafarb. Tyle, że na środku i nie wpierdala się we wszystko jak boczny. Tzn nie widać go tak. Wiecie, że ja się przypi erdalam do wszystkiego, ale to robi wrażenie. Ogólnie jest ciężki w uj i giba się jak głupi na tej podstawce Pipo zdaj kiedy relacje jak wypada na jego tle b9.Nie żebym myślał w najbliższej przyszłości o przesiadce ale z czystej ciekawości.Tym bardziej ze u mnie leci oled ino w nocy także wiecej nitów mnie jakoś specjalnie nie jara. Pozdro Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: Okej. Myślałem, że 77 nie zrobi wow wielkością jak go zobaczyłem w sklepie. Ale odpalony w domu to OMG... No to poczekaj miesiąc i już będziesz myślał o 85' Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Po 3h wywaliło kreskę jasną jak na wczorajszych zdjęciach. Tak sobie nagle z dupy. Robi pierwsze odświeżanie zwykle. Manualnego nie uruchamiam jak nie zniknie bo potem jest różnie z gwarancją. Jak nie zniknie to pójdzie zwrot. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 No to poczekaj miesiąc i już będziesz myślał o 85' Nie no, największy 83,ale dopłacić 14 tys za 5 cali to trzeba mieć fantazje Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 (edytowane) 20 minut temu, PiPoLiNiO napisał: 1 godzinę temu, _daras_ napisał: No to poczekaj miesiąc i już będziesz myślał o 85' Nie no, największy 83,ale dopłacić 14 tys za 5 cali to trzeba mieć fantazje 6 cali , swoją droga nie robią już 88? Gratuluje zakupu, wrzuć jakieś foto jak to u Ciebie wygląda. Edytowane 16 kwietnia 2021 przez kislawa Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 6,sorki. Robią, ale 8k za 130 tys zł. Zdjęcia nie oddają tego. Później [mention=63685]creatinfreak[/mention] wpada zobaczyć to zda relacje 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 No wróciłem od @PiPoLiNiO i już z daleka widziałem, że to jest kolos. Wlazłem do pokoju wygodnie usiadłem ok 2,5m od tv i o matko boska..... Wielkie bydle. Obraz przepiękny. Podglądałem trochę filmików, pograłem trochę w dirta, gow i gearsy. Czarny jest czarny jak to w oledzie, kolorki jak życie, HDR świeci po gałach ostro. Aż dziw, że G1 świeci jeszcze lepiej. Do tego atmos no i kurwa lepiej jak w kinie. Wróciłem do domu, siadłem przed moim 65 i taki jakiś maluśki mi się teraz wydaj. Autko zmienione, to chyba teraz czas zacząć pieniążki zbierać na tv 1 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Okej, dotarłem na nockę w pracy, ale zdążyłem zmęczyć ostro TV więc mogę napisać co nieco Mocna sinusoida. Najpierw 2 godziny zachwytu, potem wywaliło jedną białą linię na cały ekran od góry do dołu, potem kolejną, i był już mocny w(pipi). Pierwsze czyszczenie po 4h i... nic potem obejrzałem film, był [mention=63685]creatinfreak[/mention], trochę yt i innych rzeczy, no i weszła druga kompensacja i... czary mary! Banding zszedł niemal do poziomu jaki mam w B9, linie zniknęły.Ktoś pytał o porównanie do b9. Ogólnie ta matryca musi się najpierw ustabilizować. Póki co widzę trochę braki detali w ciemnych scenach, ale to się niby normuje jak już pochodzi kilka godzin.Różnica w jasności jest kolosalna. To widać od razu, zwłaszcza w grach.Mam na białym i w hdr takie dziwne linie za mgłą u góry ekranu, nie wiem co to i czy to zniknie. Ogólnie pewnie nikt normalny nie zwróciłby na to uwagi...Soft wymaga dopracowania bo jest obsrany w uj. Potrafi się zamulić, potrafi odpalić sam z siebie ps5 gdy oglądam yt. Jest jakiś taki mniej responsywny niż w B9. No ale to pewnie dopracują, a tragedii nie ma.Ogólnie sam obraz wydaje się trochę lepszy. Może to placebo połączone z efektem wielkości, a może jednak jest delikatna różnica.Ten tryb upłynniacza o którym pisałem wczoraj, jest naprawdę przekozak. Nie robi artefaktów i jest sporo lepiej. Czy jest wart 17.5K? Ni chu. Czy jest wart 10.5K które wyjdą po sprzedaniu starego tv i laptopa który był w gratisie? Jak najbardziej.Czy warto przejść z B, CX? Ni chu.Czy warto przejść z B7/B8? Tak!Czy warto przejść z czegokolwiek co ma 55/65 cali na 77? W chu TAK!! 4 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi