Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

No ale zastanawiać się czy jutro po obejrzeniu meczu czy za tydzień nie wyjdą jakieś nowe linie to średnio :rolleyes:

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano
No ale zastanawiać się czy jutro po obejrzeniu meczu czy za tydzień nie wyjdą jakieś nowe linie to średnio :rolleyes:
Nie no, to raczej działa odwrotnie zawsze. Bo po to to jest w sumie. Zasada zawsze jest taka sama, oceniaj matryce po kilku dniach użytkowania. Wyskoczenia nowych się nie obawiam już. Widać, że zaczyna się stabilizować na odpowiednim poziomie.
Opublikowano

Dokładnie tak. Po 100 czy tam 200 godzinach telewizor się "dociera". Miałem tak z B6 i B7. Podobno nawet jasność może troszkę w górę skoczyć. 

Opublikowano
9 godzin temu, PiPoLiNiO napisał:
9 godzin temu, Fanek napisał:

Nie no, to raczej działa odwrotnie zawsze. 

No nie, masz wiele przykładów z tego tematu w tym mój. To są organiczne matryce, może być lepiej, za pół roku może być gorzej, za 2 lata może być Manta z tesco. Może też nie być żadnej z tych rzeczy - takie to jest "Ferrari".

Opublikowano

No ale dobra. Możesz wyjść z domu i zginąć pod maską BMW. Trochę odpływasz za mocno. Już ustaliliśmy, że wszystko może się zepsuć.

Opublikowano

No ale teraz nie rozmawiamy o uszkodzeniu mechanicznym tylko o tym że Twoja matryca sama pracując co 3 h wyglada inaczej i o tym że może jej tak zostać chuj wie kiedy. Nie podlega to nawet gwarancji. Tyle.

Opublikowano

Zmieniając temat, jakiś czas temu pisalem, że zacząłem walkę z jedną siecią o obniżenie ceny telewizora za sygnał 4k/120 i brak aktualizacji VRR/ALM w moim 75' XH90 od prawie roku.

Dzisiaj ja wygrałem - cena została obniżona o 1500 zł, więc telewizor wyniósł mnie 6699 zł.  Warto walczyc o swoje.

Opublikowano

Od lat siedzę na wielu forach zarówno polskich jak i zagranicznych. Po raz pierwszy przeczytałem o pogarszającym się z czasem bandingu w OLEDzie tutaj, przypadek easyego.

Skalę problemu uznać więc można również wielką co wypalenia w LCD.

Opublikowano
17 vs 77 [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]489b0cb0ea4801de002fd69aae7fa359.jpg
TV za 17,5k, laptop za darmo ode mnie...

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No cóż, jednak na białym są poziome pasy na całym ekranie. Zaczyna się to coraz mocniej rzucać w oczy niestety. Obawiam się, że tu czyszczenia nie pomogą. Także chyba przygoda z 77 cali będzie krótka. Mam zamówioną drugą sztukę, ale stwierdziłem, że to jest za dużo zabawy, więc jak tego oddam to zostanie 65.

Pisałem bodaj w zeszłym tygodniu, że lg ma z tym problem od zeszłorocznych modeli. Na białym robią się poziome szare pasy albo szachownica.

Opublikowano

Czyli w CX widać to samo? Mógłbyś zarzucić fotką na tym co masz?

Opublikowano

Trzeba mieć szczęście by trafić idealna matrycę. Mam nadzieję, że w moim G1 banding będzie widoczny tylko na 5% planszach testowych, tak jak miałem w przypadku B6 i B7, gdzie nie było to w ogóle widoczne przy normalnym użytkowaniu.

Teraz troszkę z innej beczki. Nadal nie wiem czy będę wieszać nowy TV (będzie wtedy trochę większą odległość od ekranu). Czy ktoś wie nóżki od GX będą pasować? Albo coś takiego:

https://www.net-s.pl/produkt/uchwyt-wolnostojacy-vesa-600x400-37-65-lcd-led-820265;20-c-10?utm_source=ceneo&utm_medium=referral 

Ktoś ma doświadczenie z uchwytami wolnostojącymi?

Opublikowano

One niczym się nie różnią od tych na ścianę - ten sam standard Vesa.

Opublikowano

Czekaj czekaj,  czasem Seria G nie jest dostarczana z uchwytem LG na ścianę? Beka była bo chyba nóżki żeby postawić na stoliku RTV trzeba dokupić osobno do tego TV

Opublikowano
3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał:

17 vs 77 emoji23.pngemoji23.pngemoji23.pngemoji23.pngemoji23.png489b0cb0ea4801de002fd69aae7fa359.jpg

A okno się dalej otwiera? :>

Opublikowano
5 godzin temu, PiPoLiNiO napisał:

No cóż, jednak na białym są poziome pasy na całym ekranie. Zaczyna się to coraz mocniej rzucać w oczy niestety. Obawiam się, że tu czyszczenia nie pomogą. Także chyba przygoda z 77 cali będzie krótka. Mam zamówioną drugą sztukę, ale stwierdziłem, że to jest za dużo zabawy, więc jak tego oddam to zostanie 65.

Pisałem bodaj w zeszłym tygodniu, że lg ma z tym problem od zeszłorocznych modeli. Na białym robią się poziome szare pasy albo szachownica.

Tylko na białym tle to widać?

Opublikowano

Tylko i aż. Głównie mocna biel, ale też szare niebo. Wiesz, że jak już znajdziesz wadę to widzisz ją zawsze jak wystąpi.

Opublikowano

Tak jak mówiłem, z czasem na pewno lepiej nie będzie

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

pewnie zacierasz już ręce z radości patrząc na twoją reakcję z postu o bandingu :) 

czy ty mnie kurwa nie pomyliłeś z kimś?