Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No ale zastanawiać się czy jutro po obejrzeniu meczu czy za tydzień nie wyjdą jakieś nowe linie to średnio :rolleyes:
Nie no, to raczej działa odwrotnie zawsze. Bo po to to jest w sumie. Zasada zawsze jest taka sama, oceniaj matryce po kilku dniach użytkowania. Wyskoczenia nowych się nie obawiam już. Widać, że zaczyna się stabilizować na odpowiednim poziomie.
Opublikowano
9 godzin temu, PiPoLiNiO napisał:
9 godzin temu, Fanek napisał:
No ale zastanawiać się czy jutro po obejrzeniu meczu czy za tydzień nie wyjdą jakieś nowe linie to średnio :rolleyes:

Nie no, to raczej działa odwrotnie zawsze. 

No nie, masz wiele przykładów z tego tematu w tym mój. To są organiczne matryce, może być lepiej, za pół roku może być gorzej, za 2 lata może być Manta z tesco. Może też nie być żadnej z tych rzeczy - takie to jest "Ferrari".

Opublikowano

No ale teraz nie rozmawiamy o uszkodzeniu mechanicznym tylko o tym że Twoja matryca sama pracując co 3 h wyglada inaczej i o tym że może jej tak zostać chuj wie kiedy. Nie podlega to nawet gwarancji. Tyle.

• Minusik 1
Opublikowano

Zmieniając temat, jakiś czas temu pisalem, że zacząłem walkę z jedną siecią o obniżenie ceny telewizora za sygnał 4k/120 i brak aktualizacji VRR/ALM w moim 75' XH90 od prawie roku.

Dzisiaj ja wygrałem - cena została obniżona o 1500 zł, więc telewizor wyniósł mnie 6699 zł.  Warto walczyc o swoje.

• Plusik 1
Opublikowano

Od lat siedzę na wielu forach zarówno polskich jak i zagranicznych. Po raz pierwszy przeczytałem o pogarszającym się z czasem bandingu w OLEDzie tutaj, przypadek easyego.

Skalę problemu uznać więc można również wielką co wypalenia w LCD.

• Haha 1
Opublikowano

No cóż, jednak na białym są poziome pasy na całym ekranie. Zaczyna się to coraz mocniej rzucać w oczy niestety. Obawiam się, że tu czyszczenia nie pomogą. Także chyba przygoda z 77 cali będzie krótka. Mam zamówioną drugą sztukę, ale stwierdziłem, że to jest za dużo zabawy, więc jak tego oddam to zostanie 65.

Pisałem bodaj w zeszłym tygodniu, że lg ma z tym problem od zeszłorocznych modeli. Na białym robią się poziome szare pasy albo szachownica.

Opublikowano

Trzeba mieć szczęście by trafić idealna matrycę. Mam nadzieję, że w moim G1 banding będzie widoczny tylko na 5% planszach testowych, tak jak miałem w przypadku B6 i B7, gdzie nie było to w ogóle widoczne przy normalnym użytkowaniu.

Teraz troszkę z innej beczki. Nadal nie wiem czy będę wieszać nowy TV (będzie wtedy trochę większą odległość od ekranu). Czy ktoś wie nóżki od GX będą pasować? Albo coś takiego:

https://www.net-s.pl/produkt/uchwyt-wolnostojacy-vesa-600x400-37-65-lcd-led-820265;20-c-10?utm_source=ceneo&utm_medium=referral 

Ktoś ma doświadczenie z uchwytami wolnostojącymi?

Opublikowano
5 godzin temu, PiPoLiNiO napisał:

No cóż, jednak na białym są poziome pasy na całym ekranie. Zaczyna się to coraz mocniej rzucać w oczy niestety. Obawiam się, że tu czyszczenia nie pomogą. Także chyba przygoda z 77 cali będzie krótka. Mam zamówioną drugą sztukę, ale stwierdziłem, że to jest za dużo zabawy, więc jak tego oddam to zostanie 65.

Pisałem bodaj w zeszłym tygodniu, że lg ma z tym problem od zeszłorocznych modeli. Na białym robią się poziome szare pasy albo szachownica.

Tylko na białym tle to widać?

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

pewnie zacierasz już ręce z radości patrząc na twoją reakcję z postu o bandingu :) 

czy ty mnie kurwa nie pomyliłeś z kimś?