balon 5 323 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 55 minut temu, lpcl napisał: Tak średnio bym powiedział z tym sony, jeśli koledze z forum z ceny zjechali przez nie spełnione obiecanki. Nie chcę już pisać nawet o spierdzielonym 4k i 120 hz w ich tv. No tak, ale to chyba nie jest gorzej niż w 2019 gdzie w ogóle tego nie miały tamte modele, trochę bicie piany. Zresztą te 4k 120 działa całkiem Okey po aktualizacjach, o ile nie masz oczu 50 cm od tv. Wiele osób nawet z tego forum mających HX używa tego trybu i sobie chwali. Hajs zwracają głównie za VRR, którego nie dowieźli, a podawali że jest/będzie, no ale oczywiście w modelach ad 2018/19 też tego nie ma. Reszta głównych parametrów jak czerń, hdr, il, kontrast, gamut, podświetlenie jest lepsza lub porównywalna w modelu 2020 niż 2019. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 10 minut temu, balon napisał: No tak, ale to chyba nie jest gorzej niż w 2019 gdzie w ogóle tego nie miały tamte modele, trochę bicie piany. Zresztą te 4k 120 działa całkiem Okey po aktualizacjach, o ile nie masz oczu 50 cm od tv. Wiele osób nawet z tego forum mających HX używa tego trybu i sobie chwali. Hajs zwracają głównie za VRR, którego nie dowieźli, a podawali że jest/będzie, no ale oczywiście w modelach ad 2018/19 też tego nie ma. Reszta głównych parametrów jak czerń, hdr, il, kontrast, podświetlenie jest lepsza w modelu 2020 niż 2019. Piszę dlatego, bo sam mam też tv sony z 2017 roku, który max daje do 1500 nitów i wydawać by się mogło, że w ad 2021 to ponad 2000 to będzie standard a tutaj coraz gorzej z roku na rok. A wiele elementów działa po prostu gorzej niż w moim tv. Trochę podobnie w samsungach od czasu serii ks. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 38 minut temu, lpcl napisał: Piszę dlatego, bo sam mam też tv sony z 2017 roku, który max daje do 1500 nitów Nie wiem jaki tv porównujesz, ale Easy wrzucił zestawienie identycznej półki, bezpośredniego następcy HX90. Jak chcesz to możesz porównać XH90 z jego poprzednikiem czyli XG85. Tutaj jest duży progres w kolejnej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 2 minuty temu, balon napisał: Nie wiem jaki tv porównujesz, ale Easy wrzucił zestawienie identycznej półki, bezpośredniego następcy HX90. Jak chcesz to możesz porównać XH90 z jego poprzednikiem czy XG85. Tutaj jest duży progres w kolejnej generacji. Akurat piszę o XE93 ale z tego co pamiętam to 2 kolejne lata tv z tej klasy były gorsze od niego, potem już nie śledziłem i nawet nie wiem jakie teraz tam są oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Dla mnie XH90 to świetny LCD w swojej cenie, a to że nie dostał nowych funkcji, no jak widać jwszce na nie poczekamy skoro nawet modele z tego roku ich nie mają. Inna sprawa że taki samsung w trybie gry ma wszystkie funkcje, ale obraz tak z 5 razy gorszy niż u Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Xe93 jest kozak, miałem okazję kupić w zeszłym roku tanio używkę.Odpuściłem tylko dlatego że input lag dość słabo wypada.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 21 minut temu, Schranz1985 napisał: Xe93 jest kozak, miałem okazję kupić w zeszłym roku tanio używkę. Odpuściłem tylko dlatego że input lag dość słabo wypada. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka W sumie żałuj bo 2 lata na swoim grałem w halo i nie narzekałem na laga, coś tak ok. 30 ms chyba było. Szybciej laga ma padzid poczujesz niż różnicę między 30 a 10, nie mówiąc nawet o lagach w grze online, kiepskich serwerach i typach z netem z dżungli. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Mój znajomy ma xe93 mocno narzeka na clouding. On nie ma stref wygaszania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 6 minut temu, easye napisał: Mój znajomy ma xe93 mocno narzeka na clouding. On nie ma stref wygaszania? Ma 72 strefy. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 To ja nie wiem jak może clouding widzieć. Pewnie jak zwykle coś myli Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Chyba coś tam się zesralo w tym roku w fabryce LG. Te poziome pasy nazywane "screen door effect" są niemal wszędzie. Niekiedy przyjmują postać taką, że to nie powinno wyjśćw ogóle z fabryki. Jeden ziomek sprawdził 9 sztuk nowych OLED Sony i każdy jeden miał na jasnych elementach szachownice. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez PiPoLiNiO Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Nie zjebalo się, tylko popyt na elektornikę jest tak wielki, że możecie się spodziewać zalewu gówna, które normalnie nie przeszłoby kontroli jakości. Towar i tak się sprzeda bo nic innego nie ma. Nadchodzą trudne czasy, gdzie jakość nie ma znaczenia, a dostępność. I dotyczy to chyba całego rynku elektroniki, nie tylko TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
eloszki 109 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Czyli jednak widzę ze poczekam na obecnych 55 calach, nie będę się na sile pchał w 65. Ciekawe kiedy to się unormuje wszystko, bo wydaje się jednak ze wszystko już zaczęło działać od dłuższej chwili całkiem normalnie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Widzę, że wszystkie TV zjebane w tym roku - i LCDki i Oledy Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Właśnie kupuje nowe mieszkanie i myślę o tym, jak fajnie wyposażyć. Obecnie mam bardzo budżetowy TV 43, który ma już ponad 2 lata i będę chciał zmienić. Nie celuję w nic większego, jak 50 cali. Na ten moment moim kandydatem wydaje się być: https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-qe50qn91a-smart-tv-uhd-4k-sams.bhtml#opis Mam nadzieję, że na koniec roku będzie poniżej 5k Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Dobrze, że postawiłem na CX Choć ciekawe kiedy zszedł z linii i jaka matryca w nim siedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Dobrze, że postawiłem na CX Choć ciekawe kiedy zszedł z linii i jaka matryca w nim siedzi...To już się pojawiało w CX, ale nie w takim natężeniu i tak widoczne. Tam było głównie na mocnym białym hdr. Teraz odpalasz Świnkę Peppe na yt i masz pasy Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 No to grubo, a jak u Ciebie z tym efektem? bo kojarzę, że ma 77 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 No to grubo, a jak u Ciebie z tym efektem? bo kojarzę, że ma 77No oddałem TV właśnie z tego powodu do sklepu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Z tego co czytam, to już rozumiem ja też tak mam i chyba każdy tak ma jak coś zobaczysz na nie, na swojej matrycy już zawsze to będziesz widzieć, tak było z pierwszym LCD i smużeniem, człowiek nie widział lepiej się żyło ale jak już zobaczył to No i jednak odległość od danej przekątnej też dużo robi, im bliżej dużej przekątnej tym więcej wad widać... Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Soul Cytuj Odnośnik do komentarza
DamianGrecky 477 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Panowie, nie straszcie, bo już się napaliłem na wymianę Oleda w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 1 minutę temu, DamianGrecky napisał: Panowie, nie straszcie, bo już się napaliłem na wymianę Oleda w tym roku Nie szukaj dziury w całym a będzie Pan zadowolony ja mam OLEDA 55 od trzech lat i jest taki fikoł, że już do LCD nie wrócą dla tego wjechał teraz kolejny OLED. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Shago napisał: Właśnie kupuje nowe mieszkanie i myślę o tym, jak fajnie wyposażyć. Obecnie mam bardzo budżetowy TV 43, który ma już ponad 2 lata i będę chciał zmienić. Nie celuję w nic większego, jak 50 cali. Na ten moment moim kandydatem wydaje się być: https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-qe50qn91a-smart-tv-uhd-4k-sams.bhtml#opis Mam nadzieję, że na koniec roku będzie poniżej 5k Abstrahując od modelu to przesiadki z 43 na 50 nie odczujesz w ogóle. No chyba, że mieszkanie z patodeweloperki i od TV do kanapy masz 1 m. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 6 minut temu, Rudiok napisał: Abstrahując od modelu to przesiadki z 43 na 50 nie odczujesz w ogóle. No chyba, że mieszkanie z patodeweloperki i od TV do kanapy masz 1 m. 2.5m będzie w linii prostej. Teraz mam trochę ponad 1.5m i 43 w zupełności mi wystarczają. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 To 55 cali bierz min. i wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi