Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

25 miesięcy ... Brat kiedyś kupił bardzo fajna plazmę bodajże Panasonica czy Philipsa ( któraś z tych marek robiła bardzo dobre plazmy) i cyk miesiąc czy dwa po gwarancji też poszła ;)

Opublikowano
13 godzin temu, Słupek napisał:

druga sprawa. Po włączeniu freesynca automatycznie wyłącza się dv. Też podobno z jakąś aktualizacją to włączyli. póki co to nie problem (na plejce to już w ogóle xd). Odpalasz netflixa, materiał w dv, wyłączasz freesync; odpalasz grę włączasz freesync. zobaczymy aj później jak gry będą chodziły w dv.

Piszesz o freesync premium? bo to włączenie jego powoduje wyłączenie DV, ja mam to wyłączone bo mi wystarczy zwykły freesync (VRR)

3 minuty temu, Pure Bladestone napisał:

Wymiana OLED55CX na 55C1 będzie jakimś downgradem? nawet minimalnym? Nie mam jak porównać, a chyba czeka mnie taka wymiana i trochę się boję gorszej matrycy.

Nie będzie żadnym downgradem. 

Opublikowano
2 minuty temu, Lord Protector napisał:

Nie będzie żadnym downgradem. 

Oby tak było, ale zawsze mogę trafić mocny banding czy inne kwiatki, a serwis nie wymieni mi z tego powodu matrycy. Obecna matryca w CX jest  u mnie perfekcyjna, zero bandingu. Znana scena w Marco Polo wygląda idealnie.

Opublikowano
8 godzin temu, Sedrak napisał:

Easye raczej drugi raz nie kupi OLED. I nie zaczynajmy po raz setny tej bezowocnej rozmowy. 

Ja na ta chwile gdyby miał brać TV to bym szedł w stronę X90J. Jestem ciekaw jak by wypadł X95, ale w Polsce on chyba jeszcze nie jest w sprzedaży.

Ale tak na serio to ten lg i tak chodził mu najdłużej i z tych ostatnich tv i nie padła mu elektronika. 

Opublikowano
7 minut temu, mattaman napisał:

Mieszka na dawnym indiańskim cmentarzu?

Klątwa lg. 

Opublikowano

Ale za to jaki przegląd telewizorów, z każdej półki cenowej, z każdej firmy, testowane wszystko na sobie, a nie jak teoretycy co 15 letnie manty wymienili na Oleda i myślą że Pana Boga za nogi złapali. ;)

Opublikowano

Niedługo pojawi, się oczekiwany, update dający wsparcie dla, xsx dla dolby vision w 4k i 120hz dla c1 i g1. 

Wniosek na razie lepiej wyłączyć DV w menu bo grach z hdr jest wymuszony DV i podobno daje gorszy rezultatat niż hdr. Trzeba zaczekać na gry z obsługą DV. 

Opublikowano
20 godzin temu, easye napisał:

No i później wyjeżdża Vizir czy Soul ze swoimi głupimi pytaniami, czemu znowu Sony?!

No nie powiem, na pewno zajebiście jest kupić tv za 12k i żonglować kablami za każdym razem jak chce odpalić inna konsole...

Widocznie Samsung wychodzi z założenia, że jak masz więcej konsol niż 1 to zawsze możesz dokupić amplituner za kolejne 5k. XD

No bo wcale nie bylo beki że w swoim topowym modelu z zeszlego roku XH95 nie ma HDMI 2.1.

ale ci3bie niech dalej piecze dupa że ktoś nie skacze Sony saltem na kutangę XDDD

Opublikowano
11 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Philips OLED  z ambilightem? Można, jak najbardziej. :jp2.jpg:

a teraz szoruj po nowego soniacza eot 

No choćbym 50 razy powtórzył że chce kupić LCD znając jego wady, jak i wady Oleda przez swoje doświadczenia to zawsze wejdzie chłopak z podlasia by 155 raz napisać to samo. :dafuq:

Ziew.

Opublikowano

easye, nie wiem czemu jesteś zdziwiony, że ktoś odpisuje Ci w taki, a nie inny sposób. Tyle tutaj trułes dupę o te wypalenia, twierdziłeś że absolutnie każdego to czeka, podśmiechujki przy każdej możliwej okazji, a wyszło że ten nieszczęsny OLED najdłużej Ci wytrzymał :yao: 

No dobra, a teraz na poważnie - wybrałeś już coś? Z twoim szczęściem bralbym wydłużona gwarancję niezależnie co od wyboru.