Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano
Pytanie do osób posiadających LG C1, jak spisuje się ten nowy tryb Cinematic Movement? Jedyna rzecz która denerwuje mnie w moim B8, to stutter w filmach. Niby można włączyć upłynniacz obrazu, ale nawet na najniższym ustawieniu pojawiają się artefakty graficzne [emoji32] Czy w C1 ten problem nadal występuje?
Jest mega. To jest najlepszy "fjuczer" nowej serii. Nie ma artefaktów. Oczywiście nie licz na całkowitą redukcję, ale jest dużo dużo lepiej niż bez.
  • Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

XH900/X90H dostał w chinach dzisiaj aktualizację na androida 10 i pełen support ALLM i VRR... czekamy na wydanie tego global i jakieś testy. Podobno jutro może być global. 

1072866242_Screenshot2021-09-30at05_36_15.thumb.png.75b174c8821e4ff5eaa216664edaad3b.png

Opublikowano

To trzeba będzie poczekać z tydzien po wyjsciu patcha, bo znając ich to coś innego spierdolili

Opublikowano

Owszem, natomiast podobno Sony pracuje z Mediatekiem nad fixem blura w 4k120. Ciekawe czy coś z tego wyjdzie.

Opublikowano
30 minut temu, kislawa napisał:

Owszem, natomiast podobno Sony pracuje z Mediatekiem nad fixem blura w 4k120. Ciekawe czy coś z tego wyjdzie.

W X90J podobno to naprawione według tego chłopa, ale X900h nadal jest

Opublikowano

A co ma przynieść jak będziesz dalej tak blisko siedział to nie ma bata, że tego nie będzie jak na 55 tego nie widziałem tak na 65 raz na jakiś czas wychodzi. 

Opublikowano
3 godziny temu, kislawa napisał:

XH900/X90H dostał w chinach dzisiaj aktualizację na androida 10 i pełen support ALLM i VRR... czekamy na wydanie tego global i jakieś testy. Podobno jutro może być global. 

1072866242_Screenshot2021-09-30at05_36_15.thumb.png.75b174c8821e4ff5eaa216664edaad3b.png

niech dają jeszcze update do VRR na PS5 i gitarka

Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał:

A ja robię drugie podejście do 77C1. Zobaczymy co tym razem los przyniesie emoji1787.pngemoji1787.png

Ale musisz mieć smutne życie, plejki, telewizory, ile tych telefonów odesłałeś? Dziesięć s21?

prościej zgasić światło i hopla w dół, niż się męczyć. Ew. idź się leczyć.

Opublikowano
Ale musisz mieć smutne życie, plejki, telewizory, ile tych telefonów odesłałeś? Dziesięć s21?
prościej zgasić światło i hopla w dół, niż się męczyć. Ew. idź się leczyć.
A wiesz, jakoś nie narzekam. Dzięki za rady. Widzę masz już jakieś doświadczenie [emoji41]

XSX nie wymieniłem bo był spoko. Każdy towar za który płacę ma spełniać wymagania. Ty płać za buble. Ja nie zamierzam.
Opublikowano
A co ma przynieść jak będziesz dalej tak blisko siedział to nie ma bata, że tego nie będzie jak na 55 tego nie widziałem tak na 65 raz na jakiś czas wychodzi. 
O czym piszesz? O szachownicy na białym? Mam 65B9 i jest to totalnie minimalne. Takie może być. Ale tam było to (pipi)itne niestety.
Opublikowano
48 minut temu, Soban napisał:

@kislawato twoj? na yt cicho o vrr w soniaczach

nie moje, ale podsumowując włączając vrr wyłączamy strefowe wygaszanie. Wiec jednak sony osrane bo albo mamy do wyboru 4k60 fald, 4k120 fald i blur albo 4k120 vrr bez czerni :) 

Opublikowano

Serio?
No trochę beka.
Trudno ja i tak już zdecydowałem że c1 biorę.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Może strefy będą działać, ale nie będzie można ich konfigurować jak dotychczas.

Opublikowano
2 minuty temu, easye napisał:

Może strefy będą działać, ale nie będzie można ich konfigurować jak dotychczas.

nie działają. Vrr wyłącza całkowicie fald. 

Opublikowano

mamy teraz bezużyteczne dolby vision w trybie gra bo nie ma trybu gra i jest 150 laga, 4k120 z blurem ale lag 6ms albo vrr który sprawia ze tv wyglada jak manta. 

Super partia kurwo. Jedyne użyteczne rozwiązanie do grania to 4k60 z hdr10 no ale wciąż 8k za 85 cali to okej cena. Natomiast nigdy więcej sony. Za rok - dwa trzeba będzie iść w 83” oleda od lg. 

Edytowane przez kislawa

Opublikowano

Najlepszy telewizor dla graczy!

Odjebali taką samą maniane jak Samsung! 

A jak w nowych modelach?