Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Qbon napisał:

Przez ile czasu np bym musiał grać w jedną grę tak ciągle żeby coś się mogło pojawić? Wiem, że to chodzi generalnie o te stałe elementy. 

W Diablo 2 na CX ponad 100h a tam jak wiadomo dwie ogromne kule na ekranie drugie w Monster Hunter i pół ekranu przysłonięte HUD-em. W Destiny w dobrych czasach na LCD-eku miałem ponad 2 tyś godzin, podejrzewam że w tym przypadku nie obyłoby się bez skazy :D

Opublikowano

No ja kiedyś w wiedźmina 3 zagrywałem się tyle bez zmiany na inną grę że szło w 200h albo i więcej także też nie wiem jakby to było. Alternatywą dla tych oledow to jak dla mnie jest tylko taki mini Led samsunga, qn91b ale tam też widzę że masa ludzi narzeka na dse, banding. Trudno coś wybrać. 

Opublikowano
30 minut temu, balon napisał:

A c11 czym różni się od c12? Faktycznie cena 77 względem 65 to 100% drożej :/ 

Niestety co ciekawe cena c1 (pewnie ostatnie sztuki) jest prawie taka sama jak c2 wiec lepiej ten drugi. Ale to i tak musisz liczyć 13k. Chyba ze samsung 55 s za 10k. To już jak chcesz. Ja bym nie poszedł w 65 już teraz ale kto co lubi. Inna sprawa nie widziałem jak swieci ten samsung bo moze to jest deal breaker. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Jakim napisał:

Jak nie. W dalszym ciągu bije go na głowę w HDR a jest sporo tańszy. 

Na głowę? HDR mniejszy o 100? Bez przesady. G2 to dalej dobry sprzęt i na ten moment w tym rozmiarze (powyżej 65" a takiego Balon szuka) jedyna opcja na topowe parametry. Ale fakt jak Samsung nie przeszarżuje z ceną za 75 cali to może konkurencja spowoduje że ceny spadną. 

Edytowane przez mozi
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, mozi napisał:

Na głowę? HDR mniejszy o 100? Bez przesady. G2 to dalej dobry sprzęt i na ten moment w tym rozmiarze (powyżej 65" a takiego Balon szuka) jedyna opcja na topowe parametry. Ale fakt jak Samsung nie przeszarżuje z ceną za 75 cali to może konkurencja spowoduje że ceny spadną. 

Patrząc na tabelkę poniżej to raczej samsung w zasadzie wszędzie ma lepszy parametr jasności. Do tego trzeba dodać fakt, iż on tak świeci KAŻDYM kolorem i tutaj jest ta zasadnicza przewaga. NIe w chwilowym "błyśnięciu". Generalnie jednak pewnie i jedna i druga opcja w domu to mega wypas.

jpg lg vs s95.jpg

Game mode:

jpg lg vs s95.jpg

Edytowane przez Jakim