Jakim 1 791 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Dawaj od razu porównanie do starego oleda. 1 Cytuj
Rash 240 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 (edytowane) 5 godzin temu, MaZZeo napisał: No nie można było przejść obojętnie Łap ustawienia od chopców zza oceanu https://www.avsforum.com/threads/s95b-settings-thread.3253038/ Aaaaa i najwazniejsze,nie wiem jaką dostales wersje softu ale jesli nie uptejdnoles jeszcze do 14xx to nie rob tego!!! Najnowsza wersja softu jest zbugowana. Zdupiona jest miedzy innymi obsluga vrr. Edytowane 14 listopada 2022 przez Rash Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 4 stycznia tego roku zakupiłem TV, a dokładnie LG OLED65C11LB. Samą jakość obrazu, smart itp. oceniam bardzo dobrze, spełnia wszystkie moje oczekiwania. Taki Returnal czy GoW z kozackim HDRem robi robotę. ALE! Wczoraj się zepsuł Pojawiły mi się dwa pionowe paski na całej matrycy z góry do dołu, nie jest to widoczne zawsze, ale przy jasnym tle widać to dośc mocno. Czasami jeden pasek znika, więc to też dziwne. TV jeszcze na gwarancji + miałem wykupione dodatkowe ubezpieczenie, orientujecie się, z czego lepiej skorzystać? Gwarancja czy z ubezpieczenia? Cytuj
sizacz 12 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 A ubezpieczenie działa w okresie gwarancyjnym? Ja mam takie wykupione na konsolę i w warunkach ubezpieczenia wyraźnie jest napisane, że obejmuje one naprawy/wymiany po okresie gwarancyjnym. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 47 minut temu, sizacz napisał: A ubezpieczenie działa w okresie gwarancyjnym? Ja mam takie wykupione na konsolę i w warunkach ubezpieczenia wyraźnie jest napisane, że obejmuje one naprawy/wymiany po okresie gwarancyjnym. To co ja kupiłem, to tak. Niby nawet jak przy wieszaniu TVika bym go rozwalił, to ubezpieczenie pełne to obejmuje. No ale wiadomo, weryfikacja przyjdzie niedługo:P Albo masz przedlużoną gwarancję, albo dodatkowo ubezpieczasz sobie sprzęt jeśli mnie pamięc nie myli to są dwie rózne rzeczy. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 @FaranellPuść plansze testową z yt i będzie jasne co się dzieje Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 (edytowane) 4 godziny temu, mozi napisał: @FaranellPuść plansze testową z yt i będzie jasne co się dzieje O, dzięki! To rzucę okiem później Sprawdziłem, na niebieskim tle to występuje. Teraz albo korzystam z gwarancji, albo z ubezpieczenia, ubezpieczenie obejmuje od 2 roku w przypadku awarii więc jak zgłoszę po 4.01.2023 to niby wymiana na nowy bez żadnych przeszkód. Edytowane 15 listopada 2022 przez Faranell Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 Dzisiaj już po całości Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 Masz gwarancje to zgłaszaj na gwarancji, lg dosyć sprawnie działa. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 8 minut temu, kislawa napisał: Masz gwarancje to zgłaszaj na gwarancji, lg dosyć sprawnie działa. Orientujesz się co robią w 1 kolejności? Próbują naprawić czy wymiana? Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 13 minut temu, Faranell napisał: Orientujesz się co robią w 1 kolejności? Próbują naprawić czy wymiana? Znając życie wymienią matryce/płytę główną bo obstawiam że z tym jest problem. Na wyminę na nowy podczas pierwszej naprawy gwarancyjnej nie ma co liczyć. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 no ale wymiana matrycy + płyty głównej = nowy TV, jedynie plecki Ci zostaną stare, więc co za różnica. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 18 listopada 2022 Opublikowano 18 listopada 2022 @MaZZeo daj znać czy matryca nie jest krzywa jak się patrzy od boku Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 19 listopada 2022 Opublikowano 19 listopada 2022 @MaZZeo dawaj pierwsze odczucia do starszego oleda, ponieważ ciągle mocno myślę, tym bardziej że w Sonce jeden port 2.1 wziął i się popsuł. Cytuj
Gregorius 495 Opublikowano 19 listopada 2022 Opublikowano 19 listopada 2022 Ja też należę do #teamoled i mam LG B8 55' kupiony w 2018, nigdy nie miałem z nim cienia problemu a stosunek ceny do jakości określiłbym jako niewiarygodnie wysoki. Zostaję na 100% przy tej technologii przy kolejnej przesiadce. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MaZZeo 14 182 Opublikowano 19 listopada 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 listopada 2022 Już śpieszę z moją recenzją Od razu powiem że jakość obrazu nie zwaliła mnie z nóg, przechodząc z LG B8, czym z początku się zmartwiłem bo czułem że ten telewizor to trochę overkill dla mnie, bo aż takim purystą telewizyjnym nie jestem xD Dla mnie jednak najbardziej istotne w nowym TV było HDMI 2.1 (na wszystkich portach) i VRR, co tu dostaje. To co od razu zauważyłem to jasność ekranu która ewidentnie robi największą różnice, jest bez porównania jaśniejszy od LG, przez co też kolory są żywsze. Jakość obrazu jest świetna, ale przyzwyczaiłem się do tego przy LG więc efektu WOW nie było. Przy jasnych scenach, gdzie jest widok na słońce/oświetlenie/neony, tutaj samsung mocno plasuje. Nie byłem jednak pewien jaka jest różnica między telewizorami więc pobawiłem się w gmera z hdtv polska i przystawiłem obok siebie oba TV póki mogę. I co mogę powiedzieć, różnica jest ewidentna, ale jakiejś wielkiej przepaści nie ma. Jeśli ktoś przechodzi ze starszego LEDa to na pewno będzie szukał szczęki na podłodze, ale dla kogoś kto miał już do czynienia z OLEDem to wielkiego skoku jakości nie odczuje. Samsung na górze, LG na dole. Zdjęcie robione telefonem, w dzień i pod lekkim kątem więc niektóre kwestie może zakłamywać. Moim zdaniem największą różnicę w jasności i żywych kolorach widać na scenach gdzie są ciepłe barwy, dlatego taki Mad Max wygląda sporo lepiej, jak widać wyżej. Poniżej screeny z trybu game @Jakim jeśli chodzi o czerń to widać różnicę i Samsung w dzień nie jest idealnie czarny jak LG, ale nie jest też szarością i jakimś dużym problemem. Poza tym jestem w stanie to wybaczyć bo dzięki temu powłoka nie jest tak lustrzana, więc nie muszę zasłaniać okien w dzień by grać komfortowo nie widząc odbicia swojego ryja (co często się zdarzało na LG) @MYSZa7 moim zdaniem matryca jest minimalnie krzywa w jednym miejscu jak się mocno przyjrzeć xD nie jest jednak "pofalowana" jak widać to na niektórych filmikach na YouTube. Poza tym nie wiem czy to nie jest kwestia że u mnie TV wisi na ścianie i jest uchylony o parę stopni. Generalnie w ogóle nie jest to zauważalne. To co moim zdaniem jest głównym minusem jest Tizen - no działa szybciutko i płynnie ale jest mało intuicyjny, udziwniony pod kątem minimalistycznego pilota. Wolę webOS. Irytuje mnie też że pod przyciskiem Home mam miniaturki z aplikacji które sam sobie zdefiniowałem, ale poniżej podsuwa mi jakieś randomowe sugestie, tym samym mimo że jestem zalogowany na YouTube swoim kontem to telewizor mi podpowiada jakieś kurwa vlogi z urodzin Andziaks albo innych rakowych youtuberów których mam w dupie. Ale to w sumie tylko OS w telewizorze więc 8 1 4 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 19 listopada 2022 Opublikowano 19 listopada 2022 Ten Mad Max na Lg jakoś naturalniej dla mnie wygląda, a na Samsungu jakby zbyt intensywne te kolory ciepłe, ale widać, że obraz na nowym nabytku na prawdę dobry. Oby dobrze służył Cytuj
Mike 97 Opublikowano 19 listopada 2022 Opublikowano 19 listopada 2022 (edytowane) Trochę w(pipi)wiające te purpurowe odbicia, ale patrząc na wprost pewnie tego tak nie widać. Edytowane 19 listopada 2022 przez Mike Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 19 listopada 2022 Opublikowano 19 listopada 2022 TRochę totak wygląda jakbyś na szajsie miał ustawioną barwę Ciepła a na LG naturalna. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 20 listopada 2022 Opublikowano 20 listopada 2022 Możliwe ze tak to wyglada, ale i tu i tu kierowałem się ustawieniami podpowiedzianymi z neta. Musicie uwierzyć na słowo, ze jest po prostu jaśniej. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 20 listopada 2022 Opublikowano 20 listopada 2022 @Figuś nasza Sonka np na porcie hdmi 1, tam gdzie nie ma hdmi 2.1 spokojnie obsłuży HDR przy 4k? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 20 listopada 2022 Opublikowano 20 listopada 2022 Jakie macie ustawienia na oledzikach LG przy oglądaniu meczyków w TVPiS 4K? Ja się nie mogę zdecydować czy lepiej jest z mapowaniem tonów HDR na on czy na off Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 20 listopada 2022 Opublikowano 20 listopada 2022 Ktoś ma albo używał Samsung Neo G7? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 20 listopada 2022 Opublikowano 20 listopada 2022 Przy 32 calach idealna rozdzialka to 1440p. Nie ma czegoś takiego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi