Opublikowano 23 sierpnia 20231 r Czy ktoś używa monitora 4k do PS5? Czy ktoś może polecić/odradzić ACER Nitro XV282KKV 28" ?
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r Działa Wam wejście do menu serwisowego przez przeglądarkę w LG C1 po ostatniej aktualizacji softu? U mnie przestało.
Opublikowano 25 sierpnia 20231 r Panowie, warto dołożyć 200 zł do tv z faldem? Zamówiłem hisense e7kq pro i nie wiem czy nie lepszą opcją będzie tcl c745. Budżetowe dylematy
Opublikowano 25 sierpnia 20231 r oczywiscie ze tak, nawet najgorszej jakosci local diming wyeliminuje Ci znacznie clouding, ktory wystepuje w kazdym LCD.
Opublikowano 25 sierpnia 20231 r A jak z kolorami i kontrastem, faktycznie ten fald robi robote, nawet przy budżetówkach?
Opublikowano 26 sierpnia 20231 r 14 godzin temu, S_600 napisał: A jak z kolorami i kontrastem, faktycznie ten fald robi robote, nawet przy budżetówkach? https://www.rtings.com/tv/reviews/tcl/r745-qled Moim zdaniem zdecydowanie warto dolozyc do tego tcl. B fajna jasnosc jak na takie pieniądze.
Opublikowano 26 sierpnia 20231 r Brak wejścia hdmi 2.1? To chyba jakiś błąd...aha to nie ten TV co chce wziąć, ja myśle o c745 Edytowane 26 sierpnia 20231 r przez S_600
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r W dniu 26.08.2023 o 14:47, S_600 napisał: Brak wejścia hdmi 2.1? To chyba jakiś błąd...aha to nie ten TV co chce wziąć, ja myśle o c745 I jak? Na co się wkoncu zdecydowałeś?
Opublikowano 28 sierpnia 20231 r 11 godzin temu, S_600 napisał: Tcl C745 Myśle że napewno warto było dopłacić. Daj znać jak wszystko po ustawiasz jak wrażenia.
Opublikowano 28 sierpnia 20231 r To jest 4 tv w ciągu 2 tygodni. Pierwszy był c735 zanim zdążył przyjechać zrobiłem zwrot bo zauważyłem, że jest jakiś dobry budżetowy hisense 7kq pro, zamówiłem i wysłali mi wersje bez pro czyli 60 hercowy.W trakcie zamowienia wersji pro zauważyłem, że ten hisense nie ma falda. Więc tak padło na 745, z tym że znowu zauważyłem że w cpromce jest c845, a to już miniled...
Opublikowano 28 sierpnia 20231 r @number_nine działa ci przycisk Ambilight na pilocie po ostatniej aktualizacji? Od dawna go nie używałem, ostatnio chciałem przy jakiejś tam okazji ustawić sobie ambisleep i patrzę, że nie działa
Opublikowano 28 sierpnia 20231 r 2 godziny temu, Bartg napisał: @number_nine działa ci przycisk Ambilight na pilocie po ostatniej aktualizacji? Od dawna go nie używałem, ostatnio chciałem przy jakiejś tam okazji ustawić sobie ambisleep i patrzę, że nie działa No właśnie to jest beka, bo ten przycisk jako jedyny przestał mi działać, kiedyś tu o tym wspominałem. Niedawno musiałem zmienić baterie, bo już pilot nie łapał i co? Przycisk od Ambi się naprawił XD także polecam wymienić baterie i może u Ciebie też zadziała
Opublikowano 28 sierpnia 20231 r 2 minutes ago, number_nine said: No właśnie to jest beka, bo ten przycisk jako jedyny przestał mi działać, kiedyś tu o tym wspominałem. Niedawno musiałem zmienić baterie, bo już pilot nie łapał i co? Przycisk od Ambi się naprawił XD także polecam wymienić baterie i może u Ciebie też zadziała No właśnie kojarzyłem, że pisałeś o tym. Haha lol, dobra sprawdzę wieczorem xD
Opublikowano 29 sierpnia 20231 r Dobra podłączyłem pod tivika ps5, urywa głowe, ale czemu VRR jest wył. Czemu jak klikam info to pokazuje 60herców?
Opublikowano 29 sierpnia 20231 r Bo nie każda gra wspiera VRR. Można to wymusić w opcjach, ale jak gra nie ma odblokowanego klatkarzu to i tak nie będzie efektu,
Opublikowano 29 sierpnia 20231 r Coś takiego jak inteligenty obraz - adaptacyjna jasność na on, treść adaptacyjna (wykrywa i dost. ustawienia obrazu automatycznie, dost. dla treści SDR, Dolby Vision i niezaszyfr.) to mam na off. Co w takim.tv można jeszcze zmienić ustawić żeby powiedzmy wycisnąc maksa. Nie jest po żadnej kalibracji. Tak pytam bo zatrzymałem się na etapie ps4 i switcha.
Opublikowano 30 sierpnia 20231 r On 8/28/2023 at 2:39 PM, number_nine said: No właśnie to jest beka, bo ten przycisk jako jedyny przestał mi działać, kiedyś tu o tym wspominałem. Niedawno musiałem zmienić baterie, bo już pilot nie łapał i co? Przycisk od Ambi się naprawił XD także polecam wymienić baterie i może u Ciebie też zadziała Dobra nie ma to żadnego sensu, ale podmiana baterii pomogła xD nawet nie na nowe, tylko wyjete z innego pilota.
Opublikowano 31 sierpnia 20231 r 15 godzin temu, Bartg napisał: Dobra nie ma to żadnego sensu, ale podmiana baterii pomogła xD nawet nie na nowe, tylko wyjete z innego pilota. haha czyli to samo co u mnie XD widocznie ten jeden przycisk potrzebuje więcej energii od pozostałych
Opublikowano 31 sierpnia 20231 r 56 minutes ago, number_nine said: haha czyli to samo co u mnie XD widocznie ten jeden przycisk potrzebuje więcej energii od pozostałych Możliwe przez podświetlanie, ale co najlepsze, bo nie mogłem odmówić sobie sprawdzenia, włożyłem z powrotem te same baterie i też działa Zobaczymy jak długo
Opublikowano 1 września 20231 r Pany, właśnie zamówiłem oledzika LG 65C22LB(zajebista promka na ME jest) i chce się upewnić. Różnica między 65C21LA a 65C22LB to tylko kolor standu i tylnej obudowy tak? Reszta identyko?
Opublikowano 1 września 20231 r Tak, kolor (czarny vs biały czy tam srebrny). Czytałem jeszcze jakieś plotki na pepperze, że różnią się czymś tam odnośnie standardu wifi (?), ale chyba niepotwierdzone.
Opublikowano 1 września 20231 r Ogólnie z tego co śledzę temat. LG co rok wydaje lepszy, ale droższy OLED?
Opublikowano 1 września 20231 r Na to wygląda. Zawsze cośtam odrobinę lepszego, jaśniejszego, dodatkowa ochrona przed wypalaniem, szybszy procek, za to standardowo droższy na premierę.