Opublikowano 8 września 20231 r Pany, podrzucicie jakieś ustawienia do oleda C2? Gierki/filmy/tv(głównie sport).
Opublikowano 14 września 20231 r Po dwóch tygsach to ścierwo tcl zaczęło delikatnie migać. W sensie zmienia jasność delikatnie jakby dostosowywał obraz do warunków w pokoju, mimo że mam to wyłączone, hard reset i wyjęcie wszystkich hdmi nie pomaga, co robić?
Opublikowano 14 września 20231 r 6 godzin temu, S_600 napisał: co robić? Wyjebać A tak serio to chyba reklamacja zostaje
Opublikowano 14 września 20231 r 6 hours ago, S_600 said: Po dwóch tygsach to ścierwo tcl zaczęło delikatnie migać. W sensie zmienia jasność delikatnie jakby dostosowywał obraz do warunków w pokoju, mimo że mam to wyłączone, hard reset i wyjęcie wszystkich hdmi nie pomaga, co robić? Jak wyłączenie adaptive brightness nie pomaga to reklamacja, chyba że Ci może jakaś mucha zdechła na czujniku jasności z tyłu telewizora
Opublikowano 14 września 20231 r Jak narazie delilatnie i nie wiem czy te jełopy stwierdzą, że to usterka.
Opublikowano 14 września 20231 r 25 minutes ago, S_600 said: Jak narazie delilatnie i nie wiem czy te jełopy stwierdzą, że to usterka. Nie ma prawa w ogóle bez przesady to nie lampowy telewizor z zsrr.
Opublikowano 14 września 20231 r Może jakiś dynamiczny kontrast masz włączony po jakiejś aktualizacji?
Opublikowano 14 września 20231 r Hugo wie, zrobilem reset do fabrycznych i dalej sobie od czasu do czasu obraz ściemni albo rozjaśni.
Opublikowano 14 września 20231 r 45 minutes ago, S_600 said: Hugo wie, zrobilem reset do fabrycznych i dalej sobie od czasu do czasu obraz ściemni albo rozjaśni. Reset to najczęściej włącza wszystkie takie eco pierdy.
Opublikowano 14 września 20231 r Mi w TCL nie udało się ustawić do dziś żeby zapamiętał ustawienia ekranu. Tzn jest dobrze i nagle potrafi sobie sam na standard wrzucić. Później co wyłączenie trzeba ręcznie przestawiać. Później znowu ok i tak w kółko. Poza tym to raz się zielony ekran pojawił. W menu ok, a jak się chciało cokolwiek włączyć to zieleń. Reset pomógł.
Opublikowano 14 września 20231 r Powyłączałem wszystkie szmery bajery i nadal to samo, od czasu do czasu mignie. Niespodziewalem się że po 2 tyg bede reklamował tv. Obrażam się na markę TCL
Opublikowano 14 września 20231 r Jak reklamacja to tylko z tytulu rękojmi, tak, by jak znowu za 6 tygodni bedzie to samo sklep od razu zwrocił Ci kase. A nie możesz go po prostu zwrocić?
Opublikowano 15 września 20231 r Pewnie chyba moge ;). Tylko to już 4 tv, fakt że poprzednie 3 nie wyjechały nawet z magazynu, już nie mam pomysłu jaki model brać, ten miał być optymalny do 3,5 tysia (tcl c745) Dobra , reklamuje to ścierwo tylko co mam wybrać Produkt przestał działac lub działa nieprawidłowo - zgłoszenie z tytułu gwarancji czy zgłoszenie do sprzedawcy? Edytowane 15 września 20231 r przez S_600
Opublikowano 16 września 20231 r Oled b8 Dziś chwilę pograłem w AoE 4 i zauważyłem takie coś. Świecący czerwony piksel na środku i pozioma linia na środku ekranu. Włączyłem odświeżanie pikseli i zobaczę czy pomogło.
Opublikowano 16 września 20231 r I chooi. Odświeżanie nic nie dało, dalej jest ten pasek pośrodku ekranu + martwy pixel. Ogólnie powiem że się lekko zawiodłem, bo myślałem,że spotka mnie jakieś wypalenie, a nie coś takiego. W domu mam b8 i sony w756 i ten drugi już 7 lat chodzi bez zarzutu, a ma pewnie 10 x tyle godzin.
Opublikowano 16 września 20231 r A bardzo to widać podczas normalnego korzystania? Edytowane 16 września 20231 r przez k0ntra
Opublikowano 16 września 20231 r No raczej jest widoczna linia przez cały tv na samym środku.I widać też zafarb/banding.Ten tv swoję już przeżył i tyle.
Opublikowano 17 września 20231 r A czego @milupl się spodziewałeś ? 5 lat i na szrot przecież tę wspaniałą technologię odpowiednio już wyżyłowałeś? A teraz zamknij oczy i pomyśl sobie o tej czerni jaką w nim miałeś U mnie 3 rok z rzędu leci żadnej martwicy w postaci pikseli 0 i jestem pod małym wrażeniem, ciekawe na jak długo?
Opublikowano 17 września 20231 r Oled, qled, mini led. Tani, drogi, premium. To wszystko nie ma żadnego znaczenia co do trwałości produktu. To tak samo jak kupisz wkrętarkę z np bosha i zdupi sie równiutko po 2 latach a ta sama wkrętarka marki no name może posłużyć Ci 10 lat.
Opublikowano 17 września 20231 r Nie no nie przesadzaj. Ja nigdy LCD nie wymieniałem szybciej niż po 7-10 latach, a te które oddałem nadal działają. Tutaj nic Ci się na matrycy nie pojawi. Z własnego doświadczenia też wiem że jak już miałem jakieś problemy z telewizorami to albo siadały w pierwszych 2 latach, albo dzialay do usranej śmierci.
Opublikowano 17 września 20231 r No LCD zdecydowanie bardziej dojrzała technologia, jedynie co zazwyczaj pada to podświetlenie. OLED też kiedyś taki będzie, i tak z każdym rokiem jest lepiej jeśli chodzi o trwałość.
Opublikowano 17 września 20231 r 28 minut temu, easye napisał: Nie no nie przesadzaj. Ja nigdy LCD nie wymieniałem szybciej niż po 7-10 latach, a te które oddałem nadal działają. Tutaj nic Ci się na matrycy nie pojawi. Z własnego doświadczenia też wiem że jak już miałem jakieś problemy z telewizorami to albo siadały w pierwszych 2 latach, albo dzialay do usranej śmierci. Hm patrząc tylko na własne doświadczenie to u mnie wygląda to jednak trochę inaczej. Np taki średniej klasy lcd od sony kupiony w 2017 roku padl mi po 2 latach. Szwagrowi po niespelna dwóch latach padl lcd od lg a na wymienionej matrycy ma teraz pełno martwych pikseli. To nie tak że człowiek broni w tym wypadku technologi Oled ale przeglądając fora dotyczące lcd można natknąć się na wiele problemów.
Opublikowano 17 września 20231 r No ale potwierdzasz to co napisałem. Jak padają to stosunkowo szybko (np podczas gwarancji) albo raczej wcale. Moje wszystkie TV które padły w pierwszych 2 latach do dzisiaj działają. Dlatego warto przy zmianie TV wykupić przedłużenie gwarancji, bo za 300 -400 zł masz 5 lat spokoju. Przy oledach niby też jest taka opcja, ale nie obejmuje jedynej rzeczy na które technologia jest podatna - wypalen, więc jest bez sensu...