balon 5 371 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca 18 godzin temu, Jakim napisał: To jest w zasadzie ten sam tv, bez paru ficzerow i lekko ciemniejszy (co nie zmienia faktu, że i tak jeden z najjaśniejszych oledow na rynku). Różnica w jasności jest największa w game mode i to był dla mnie bardzo ważny powód. Nie ukrywam, że często w tym trybie w TV oled było dla mnie trochę za ciemno i blokowało mnie przed zamianą technologii. Teraz mam jasność LED, czerń, kolory i płynność oled. Spoiler 1 Cytuj
medzik1992 2 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca (edytowane) Posiadam już w domu C3 55 cali. Ustawiłem sobie materiały w tv (sdr i hd) oraz zwykły hdr na tryb obrazu Film Maker. A co z grami ? Posiada ktoś dobre ustawienia pod PS5 oraz Xbox Series X ? Ps. Zastanawiam się nad C3 65 cali do salonu. Kiedy i jaka może być najlepsza cena na zakup ? Edytowane 14 marca przez medzik1992 Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca 26 minut temu, medzik1992 napisał: Posiada ktoś dobre ustawienia pod PS5 oraz Xbox Series X ? Tutaj masz W dniu 28.06.2023 o 12:50, Rash napisał: Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Podobno Samsung S90D 55", 65" i 77" będzie miał panele qdoled oraz woled od LG, więc szykuje się loteria No chyba że kupicie droższego S95D, bo on ma mieć tylko qdoled. Beware of the 2024 Samsung OLED TV panel lottery Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca S95D będzie miał matową powłokę antyrefleksyjną, one connect box i chyba lepsze głośniki. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca A te matryce WOLED i QD-OLED to czym się różnią, że zwracać uwagę? Rozumiem, że QD dużo lepsza? Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca Pytanko. LG OLED, bodajże z serii B. W trybie gry obraz jest trochę za ciemny, ale na standardzie czy żywym jest idealnie. Żywy, wiadomo, świeci jak psu jajca i ogólnie bieda, ale na standardzie również jest jaśniejszy. Najciemniej mam w trybie gry. Da się coś z tym zrobić? Cytuj
Santi 30 Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca Pytanko. LG OLED, bodajże z serii B. W trybie gry obraz jest trochę za ciemny, ale na standardzie czy żywym jest idealnie. Żywy, wiadomo, świeci jak psu jajca i ogólnie bieda, ale na standardzie również jest jaśniejszy. Najciemniej mam w trybie gry. Da się coś z tym zrobić?A nie da się w trybie „gra” ręcznie podbić jasności? U mnie na panasie można ręcznie każdy tryb dostosować pod swoje preferencje Cytuj
Santi 30 Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca Chodziło mi o zwiększenie jasności w zaawansowanych ustawieniach obrazu. Cytuj
Rash 243 Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca 1 godzinę temu, Nyu napisał: Pytanko. LG OLED, bodajże z serii B. W trybie gry obraz jest trochę za ciemny, ale na standardzie czy żywym jest idealnie. Żywy, wiadomo, świeci jak psu jajca i ogólnie bieda, ale na standardzie również jest jaśniejszy. Najciemniej mam w trybie gry. Da się coś z tym zrobić? W LG to normalne.Game mode jest ciemniejszy. Grając na ps5 lub xsx które obsługują funkcje ALLM możesz śmiało grać w trybie standart czy tez filmmaker mode. Różnica jeśli chodzi o input lag to parę ms.Pamiętaj tylko żeby funkcja ALLM była włączona na konsoli. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca 19 godzin temu, Square napisał: Czym one się różnią? Podejrzewam, że też jasnością. 95c do 90c ma w tym aspekcie dość dużą przewagę szczególnie w trybie gry, a wiadomo że to najważniejszy tryb w tv 1 Cytuj
LiŚciu 1 313 Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca 4 godziny temu, balon napisał: Podejrzewam, że też jasnością. 95c do 90c ma w tym aspekcie dość dużą przewagę szczególnie w trybie gry, a wiadomo że to najważniejszy tryb w tv Ta stopa jest w jakiś sposób regulowana i mozna obniżyć matrycę bardziej stronę dołu? 1 1 Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Obcował ktoś z telewizorami Hisense? Nie znam tego systemu Vidaa, czy wypada dobrze w porównaniu do Tizena czy WebOs. Btw jakby ktoś chciał zerknąć na te dwa modele i podpowiedzieć byłoby miło https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-telewizor-65qned823re-lg-qned-100hz.bhtml https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-hisense-led-65e7kq-pro-qled-4k-uhd-144hz-dolby-atmos-vision-tv-2023 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca W dniu 19.03.2024 o 21:22, LiŚciu napisał: Ta stopa jest w jakiś sposób regulowana i mozna obniżyć matrycę bardziej stronę dołu? Nie, nie jest. Pytanie tylko po co byś miał to robić? Jak coś to jest tu tylko kawałek ekranu. „Stopa” nie jest w realu taka duża. Cytuj
Rash 243 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca W przeciągu paru dni w europie pojawi się aktualizacja webos do wersji 23 dla modeli z 2022 roku. Pozdro Cytuj
Rash 243 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca (edytowane) 2 minuty temu, Square napisał: A ten 4.40.93 spoko? Prawilny. Spokojnie instaluj. Wogole polecam: https://www.xlr8yourmac.com/audio/LG_firmware_updates.html?#LG_C2_G2_OLED_FW_04.40.93 Edytowane 21 marca przez Rash 1 1 Cytuj
vip77 250 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca 7 godzin temu, Rash napisał: W przeciągu paru dni w europie pojawi się aktualizacja webos do wersji 23 dla modeli z 2022 roku. Pozdro Czekam, może mi się naprawią alerty sportowe, przy takiej większej aktualce. Jak swego czasu przestały przychodzić mimo włączonego wszystko na "on" i różnych prób, tak do tej pory nie działają, a ne chcę mi się robić resetu do ustawień fabrycznych. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Od dzisiaj do 21.04 można zgarnąć cashback do 3000 PLN od LG. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca (edytowane) Szkoda, że na C3 i G3 co najwyżej połowa tego cashbacku 77 C3 za 9499. Brać? Czy może jednak do maja wpadnie jakaś lepsza oferta? Premiera nowej serii może zachęcić do obniżek. https://maxelektro.pl/produkt/telewizor-lg-oled77c31la-77-oled-4k-ultra-hd-webos-thinq-ai,29310?utm_source=ceneoCPC&utm_medium=referral&ceneo_cid=75020a94-f9a7-f7de-a1bc-f5c9964e14d1 Edytowane 23 marca przez ginn 1 Cytuj
Rash 243 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca 2 godziny temu, ginn napisał: Szkoda, że na C3 i G3 co najwyżej połowa tego cashbacku 77 C3 za 9499. Brać? Czy może jednak do maja wpadnie jakaś lepsza oferta? Premiera nowej serii może zachęcić do obniżek. https://maxelektro.pl/produkt/telewizor-lg-oled77c31la-77-oled-4k-ultra-hd-webos-thinq-ai,29310?utm_source=ceneoCPC&utm_medium=referral&ceneo_cid=75020a94-f9a7-f7de-a1bc-f5c9964e14d1 Bierz z pocałowaniem ręki.To naprawdę dobra cena za 77. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca No wjechał zakup, jeszcze na fakturę, to już w ogóle cebula mode 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi