marcin33 599 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Na LG G3 z DTM obraz w grach jest dla mnie za jasny, a do tego ABL działa agresywnie. W Forza Horizon 5 co chwilę było widać zmianę jasności. W HGiG jest to znacznie rzadziej zauważalne. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ginn 803 Opublikowano 5 kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 kwietnia No i wylądował wielki skurczybyk 10 3 Cytuj
mario10 547 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Wrzuć fotę jak już będzie zajmował pół ściany Cytuj
ginn 803 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia (edytowane) Będzie sesja, ale dopiero po przeprowadzce (czyli za jakieś dwa miesiące). Na dzień dzisiejszy ląduje za łóżkiem, bo to jedyne miejsce w którym jestem w stanie go zmieścić na 45m2 Edytowane 5 kwietnia przez ginn 4 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Czyli co dwa miechy w kartonie? Trochę lypa. Nie sprawdzisz w ogóle? Cytuj
ginn 803 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia (edytowane) No sprawdziłem sprawdziłem, w polowych warunkach, nie mogłem się oprzeć. Jakość wypala oczyska i doświadcza się czegoś, czego nie da się już odzobaczyć... To teraz żeby nie było za wesoło - czy to normalne, że matryca nie jest idealnie prosta i może sobie trochę pofalować na całej długości, a w samym narożniku odjechać nawet 2 mm od linii prostej? Aha, no i nie sądziłem że fabryczne głośniki mogą tak fajnie brzdąkać. Wychodzi mi, że z budżetu mogę wyrzucić soundbara Wrzuciłem foto - jest w normie, czy się czepiać i wymieniać? Edytowane 5 kwietnia przez ginn Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Krzywe matryce w tej serii to chyba była bolączka od pierwszego modelu? Cytuj
Rash 243 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Była była i jak widać niestety dalej jest. Nie wiem czy bym to reklamował... Sprawdziłbym na pewno matryce pod względem bandingu, pixeli. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia (edytowane) Przeleciałem kilka wątków na Reddicie i jest to faktycznie powszechny problem w tym modelu, który naturalnie nie wpływa na sam odbiór obrazu. U mnie to wygląda i tak nieźle, widziałem gorsze kwiatki Skończy się to tak, że powieszę na ścianie i zapomnę, więc wstrzymam konie z wymianą. @balon u Ciebie z ciekawości jak to wygląda? Prosto jak od linijki? Edytowane 5 kwietnia przez ginn Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Oj u mnie bez takich ekscesów, ale znając mnie to bym zobaczył, podłączył i po 5 min zapomniał. Co do głośników to faktycznie mega grają, jak na TV i szok że je tam upchnęli, jednak mam sb z jakimś tam średnim atmosem i jednak zjada te bardzo dobre głośniki TV. 21 minut temu, ginn napisał: @balon u Ciebie z ciekawości jak to wygląda? Prosto jak od linijki? Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia No ja bym nie dał rady. W szczególności, że czyszczę tv co drugi dzień. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia (edytowane) No dzisiaj jak wstałem, to miałem już trochę inne przemyślenia. Boli mnie fakt, że telewizor za ponad 10 tysięcy jest krzywy. Chyba pójdę jednak w reklamację, tylko na stronie Samsunga widzę out of stock... Edytowane 6 kwietnia przez ginn Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia z ciekawości , czemu nie wziąłeś lg? Cytuj
ginn 803 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia (edytowane) Ze wszystkich recenzji i opinii wyszło mi, że Samsung wychodzi na lekkie prowadzenie. Druga sprawa to cena - udało mi się wyrwać sprzęt na stronie Samsunga taniej niż LG C3 u zaufanych sklepów. Jednak to co było najważniejsze to porównanie ekranów w sklepie. Na obu urządzeniach były wrzucone demka, więc 20 minut porównywałem co mi bardziej pasuje, no i jednak Samsung zrobił na mnie większe wrażenie. Jedyne co mnie niepokoi trochę to brak Dolby Vision - tzn. Czy w perspektywie kilku lat nie okaże się, że strategicznie lepiej było wziąć LG ze względu na rozwój tej technologii. Edytowane 6 kwietnia przez ginn 1 Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia (edytowane) No ja sobie na miesiąc wziąłem Disney, żeby Szogun i loki 2 sezon obejrzeć i tam jest DV I rewelacja na moim C3. Edytowane 6 kwietnia przez Donatello1991 Cytuj
ginn 803 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia (edytowane) Znów znalazłem coś co mnie sfrustrowało. Powiedzcie mi, że przypierdalam się na siłę... Tym tylnym panelem, jak się chwyci po bokach to można sobie normalnie poruszać. Edytowane 6 kwietnia przez ginn Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia Nie wiem, ale na tych zdjęciach wygląda odpustowo. Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia Oddaj i weź C3. Będziesz miał spokój ducha. 1 Cytuj
Rash 243 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia Eh samsung samsung...ta ich kontrola jakości naprawdę woła o pomste do nieba Cytuj
ginn 803 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia No niesmak już pozostał. Na reddit też nie brakuje wątków o podobnych problemach. Nie wiem, im więcej czytam, tym bardziej nastrajam się na zwrot i zmianę obozu - w LG ta jakość wykonania faktycznie wypada lepiej, a mniejszy HDR i trochę węższa paleta kolorów stają się coraz bardziej akceptowalne. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia Aha, no i nie sądziłem że fabryczne głośniki mogą tak fajnie brzdąkać. Wychodzi mi, że z budżetu mogę wyrzucić soundbaraOj musisz mieć bardzo małe wymagania co do dźwięku. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia Prawda, pod tym względem przeciętny Kowalski Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia 5 godzin temu, Słupek napisał: z ciekawości , czemu nie wziąłeś lg? To samo ostatnio miałem. Mocno rozkminki względem G3 vs s95c. Wybrałem S ze względu na lepszy HDR/jasność, one conect box oraz akurat promka fajna wskoczyła. U mnie naszczęscie wsio super z wykonaniem (bo obraz wiadomo kosmos). Mam chyba szczęście do sprzętu (nigdy mi się TV/konsola nie zepsuła), baaa nawet KS mi się nie rozkleił Xd 1 Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, ginn napisał: Prawda, pod tym względem przeciętny Kowalski Ojj, nie rób sobie tego, dobry dźwięk>>>dobry obraz, szczególnie przy filmach. Jak nie ma miejsca na kino to chociaż soundbar, bo na głośnikach z TV jakie to by one nie były dźwięk jest po prostu płaski i hujowy Edytowane 6 kwietnia przez tjery 3 2 Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia (edytowane) Dokładnie. Pomijam DA czy DTS i inne, ale nawet na zwykłym soundbarze 3.1 taka Duina czy BG3 brzmiała fenomenalnie, a jak włączam głośniki TV to jakbym słuchał na słuchawkach tych na kablu co kiedyś można było za 5 zł kupić albo na laptopie. Przy zmianie mieszkania na bank będę inwestował w soundbar, ale 5.1 albo 7.1. Edytowane 6 kwietnia przez Sedrak Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi