Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na LG G3 z DTM obraz w grach jest dla mnie za jasny, a do tego ABL działa agresywnie. W Forza Horizon 5 co chwilę było widać zmianę jasności. W HGiG jest to znacznie rzadziej zauważalne.

Opublikowano (edytowane)

Będzie sesja, ale dopiero po przeprowadzce (czyli za jakieś dwa miesiące). Na dzień dzisiejszy ląduje za łóżkiem, bo to jedyne miejsce w którym jestem w stanie go zmieścić na 45m2 :sadkek:

Edytowane przez ginn
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)

No sprawdziłem sprawdziłem, w polowych warunkach, nie mogłem się oprzeć. Jakość wypala oczyska i doświadcza się czegoś, czego nie da się już odzobaczyć...

To teraz żeby nie było za wesoło - czy to normalne, że matryca nie jest idealnie prosta i może sobie trochę pofalować na całej długości, a w samym narożniku odjechać nawet 2 mm od linii prostej? 

Aha, no i nie sądziłem że fabryczne głośniki mogą tak fajnie brzdąkać. Wychodzi mi, że z budżetu mogę wyrzucić soundbara :szekle:

Wrzuciłem foto - jest w normie, czy się czepiać i wymieniać?

IMG20240405210137.jpgIMG20240405210204.jpg

Edytowane przez ginn
Opublikowano

Była była i jak widać niestety dalej jest. Nie wiem czy bym to reklamował... Sprawdziłbym na pewno matryce pod względem bandingu, pixeli.

Opublikowano (edytowane)

Przeleciałem kilka wątków na Reddicie i jest to faktycznie powszechny problem w tym modelu, który naturalnie nie wpływa na sam odbiór obrazu. U mnie to wygląda i tak nieźle, widziałem gorsze kwiatki :leo: 

Skończy się to tak, że powieszę na ścianie i zapomnę, więc wstrzymam konie z wymianą.

@balon u Ciebie z ciekawości jak to wygląda? Prosto jak od linijki?

Edytowane przez ginn
Opublikowano

Oj u mnie bez takich ekscesów, ale znając mnie to bym zobaczył, podłączył i po 5 min zapomniał.

Co do głośników to faktycznie mega grają, jak na TV i szok że je tam upchnęli, jednak mam sb z jakimś tam średnim atmosem i jednak zjada te bardzo dobre głośniki TV. 

21 minut temu, ginn napisał:

@balon u Ciebie z ciekawości jak to wygląda? Prosto jak od linijki?

Opublikowano (edytowane)

No dzisiaj jak wstałem, to miałem już trochę inne przemyślenia. Boli mnie fakt, że telewizor za ponad 10 tysięcy jest krzywy. Chyba pójdę jednak w reklamację, tylko na stronie Samsunga widzę out of stock... :sapek:

Edytowane przez ginn
Opublikowano (edytowane)

Ze wszystkich recenzji i opinii wyszło mi, że Samsung wychodzi na lekkie prowadzenie. Druga sprawa to cena - udało mi się wyrwać sprzęt na stronie Samsunga taniej niż LG C3 u zaufanych sklepów. Jednak to co było najważniejsze to porównanie ekranów w sklepie. Na obu urządzeniach były wrzucone demka, więc 20 minut porównywałem co mi bardziej pasuje, no i jednak Samsung zrobił na mnie większe wrażenie. Jedyne co mnie niepokoi trochę to brak Dolby Vision - tzn. Czy w perspektywie kilku lat nie okaże się, że strategicznie lepiej było wziąć LG ze względu na rozwój tej technologii.

Edytowane przez ginn
  • Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Znów znalazłem coś co mnie sfrustrowało. Powiedzcie mi, że przypierdalam się na siłę... :sadkek: Tym tylnym panelem, jak się chwyci po bokach to można sobie normalnie poruszać.

IMG20240406111045.jpgIMG20240406111108.jpgIMG20240406111051.jpgIMG20240406111026.jpg

Edytowane przez ginn
Opublikowano

No niesmak już pozostał. Na reddit też nie brakuje wątków o podobnych problemach. Nie wiem, im więcej czytam, tym bardziej nastrajam się na zwrot i zmianę obozu - w LG ta jakość wykonania faktycznie wypada lepiej, a mniejszy HDR i trochę węższa paleta kolorów stają się coraz bardziej akceptowalne. 

Opublikowano

Aha, no i nie sądziłem że fabryczne głośniki mogą tak fajnie brzdąkać. Wychodzi mi, że z budżetu mogę wyrzucić soundbara

Oj musisz mieć bardzo małe wymagania co do dźwięku.
Opublikowano
5 godzin temu, Słupek napisał:

z ciekawości , czemu nie wziąłeś lg?

To samo ostatnio miałem. Mocno rozkminki względem G3 vs s95c. Wybrałem S ze względu na lepszy HDR/jasność, one conect box oraz akurat promka fajna wskoczyła.
U mnie naszczęscie wsio super z wykonaniem (bo obraz wiadomo kosmos). Mam chyba szczęście do sprzętu (nigdy mi się TV/konsola nie zepsuła), baaa nawet KS mi się nie rozkleił Xd 

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ginn napisał:

Prawda, pod tym względem przeciętny Kowalski 

Ojj, nie rób sobie tego, dobry dźwięk>>>dobry obraz, szczególnie przy filmach. Jak nie ma miejsca na kino to chociaż soundbar, bo na głośnikach z TV jakie to by one nie były dźwięk jest po prostu płaski i hujowy ;)

Edytowane przez tjery
  • Plusik 3
  • This 2
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie. Pomijam DA czy DTS i inne, ale nawet na zwykłym soundbarze 3.1 taka Duina czy BG3 brzmiała fenomenalnie, a jak włączam głośniki TV to jakbym słuchał na słuchawkach tych na kablu co kiedyś można było za 5 zł kupić albo na laptopie. Przy zmianie mieszkania na bank będę inwestował w soundbar, ale 5.1 albo 7.1.

Edytowane przez Sedrak