Dahaka 1 863 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Nienawidzę was. Od tych rozmów o zakrzywionej matrycy aż z ciekawości sam sprawdziłem swojego C3 i co? Lekko zakrzywiony. Dzięki forumek, tez muszę żyć z świadomością, że mam krzywą matrycę. 6 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia 2 godziny temu, ginn napisał: z doświadczenia osób posiadających Oledy - jak wygląda użytkowanie telewizora za dnia? Jest to jakiś problem i czy w takim przypadku Miniled znacząco zyskuje? Jako posiadacz s95c nie widzę żadnej, ale to żadnej różnicy względem led. A nie widzę jedną Spoiler obraz i kolory w hu ładniejsze 1 Cytuj
Bartg 5 525 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Az z ciekawości sprawdziłem i Philips umiał prostego Oleda zrobić 1 Cytuj
Rash 243 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Jak wystawka to wystawka. Proszę, do kolekcji Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia 5 godzin temu, ginn napisał: z doświadczenia osób posiadających Oledy - jak wygląda użytkowanie telewizora za dnia? Jest to jakiś problem i czy w takim przypadku Miniled znacząco zyskuje? Jest gorzej niż na mojej starej plazmie, bardziej się odbija wszystko w tv, także bez opcji przyciemnienia pokoju bym chyba odradzał. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Nie wiem jak w poprzednich ale w obecnych modelach oled (np szajsa) w ogóle się tym nie martw. Jasność jak w topowych ledach zarówno sdr jak i HDR. Cytuj
creatinfreak 3 847 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Mój stary b9 idealny i prosty jak linia xboxa. 1 Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 12 kwietnia Opublikowano 12 kwietnia 16 godzin temu, Rash napisał: Jak wystawka to wystawka. Proszę, do kolekcji To seria G od LG? 1 1 Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 12 kwietnia Opublikowano 12 kwietnia Wiem że nie pytam o OLEDa ale może ktoś poświęci minutę https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-telewizor-65qned823re-lg-qned-100hz.bhtml https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-samsung-qe65q80c-65-qled-4k-120hz-tizen-tv-full-array-dolby-atmos-hdmi-2-1-dvb-t2-hevc-h-265?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMInMCsx768hQMViKhoCR2kxQNaEAQYBCABEgKgy_D_BwE Warto brać droższego Samsunga? Zaznaczam że ja jakiegos cudownego oka nie mam do detali;) z góry dzięki Cytuj
C-Boy 52 Opublikowano 12 kwietnia Opublikowano 12 kwietnia (edytowane) Hejka. Polecicie coś za 5 tysi, max 6? Ważne, żeby miał 65 cali i wspierał 100 Hz. Większość z tego co czytam to sugeruje iść w LG z serii C2/C3, ale zastanawiają mnie też hisense które są notorycznie promowane na HDTV. Warto się nimi zainteresować czy olać i bardziej uderzać w kierunku np. tego? https://allegro.pl/oferta/telewizor-oled-lg-oled65c31-65-4k-uhd-2023r-14079947317?utm_feed=3dca5096-1f0f-4ca6-9f37-f55ca2fec4f7&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=polecane&ceneo_cid=275fce0c-bf20-488f-cbdc-fb0815bafc35 Edytowane 12 kwietnia przez C-Boy Cytuj
Rash 243 Opublikowano 12 kwietnia Opublikowano 12 kwietnia 2 godziny temu, LiŚciu napisał: To seria G od LG? G2 Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia Zainspirowany DV na XSX, włączyłem sobie tryb filmmaker w taki Stelar Blade i lepiej wygląda obraz i błyski niż w GO z hgig. Hmmm Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia Są jakieś forumowe polecane ustawienia na LG C3? Cytuj
Rash 243 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia 53 minuty temu, Donatello1991 napisał: Zainspirowany DV na XSX, włączyłem sobie tryb filmmaker w taki Stelar Blade i lepiej wygląda obraz i błyski niż w GO z hgig. Hmmm Pomijając jakieś strzelanki gdzie dla pro graczy każda ms jeśli chodzi o input lag jest ważna to tryb filmmaker mode+allm jest teraz ogólnie polecany dla modeli LG 2022+. Z potwierdzonych informacji premierowy LG G4 pozbawiony jest wkoncu rożnicy w jasnosci kolorów w game mode. Poniżej od 4:33 pokazana jest różnica w jasnosci jak i jakości kolorów pomiędzy game mode a filmaker mode. Ja osobiście od dłuższego czasu gram wlasnie na filmaker mode+dtm gdzie przy wlaczonym allm na tv i konsoli input lag jest praktycznie taki sam. 30 minut temu, Sedrak napisał: Są jakieś forumowe polecane ustawienia na LG C3? https://imgur.com/ADPJQmR 2 Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia W dniu 12.04.2024 o 14:49, Rash napisał: G2 To jest tak że B, C i G jeśli chodzi o coraz lepsze modele? Te TV są teraz takie grube? 1 1 Cytuj
Rash 243 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia 18 minut temu, LiŚciu napisał: To jest tak że B, C i G jeśli chodzi o coraz lepsze modele? Te TV są teraz takie grube? Tak, jest jeszcze model A oparty o 60hz matryce. Co do grubości która swoją drogą wynosi 2,5 cm to tylko seria G odbiega wyglądem od pozostałych bo jak sama nazwa '' Gallery '' wskazuje, jest to model przeznaczony do powieszenia na ścianie i z tąd też widocznie ta grubość. 1 Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 14 kwietnia Opublikowano 14 kwietnia Szybka piłka SONY 75X90K czy 75X85L? Cytuj
boywrc 18 Opublikowano 14 kwietnia Opublikowano 14 kwietnia Szybka piłka SONY 75X90K czy 75X85L?Zdecydowanie 75X90K 1 Cytuj
medzik1992 2 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia Panowie - szczera odpowiedź. Zauważalna przesiadka z 55 cali na 65 ? Cytuj
mario10 547 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia Dla mnie tak te 10" u mnie zrobiło robotę. Ale ja się przesiadałem też z FHD na 4K 120Hz, HDR więc to pewnie też zrobiło swój efekt, ale w wielkości jest odczuwalna różnica. Cytuj
creatinfreak 3 847 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia O tak. Na papierze te 10 cali niby mało. Ale jak to postawisz w pokoju to od razu widać różnicę. Cytuj
Rash 243 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia 33 minuty temu, medzik1992 napisał: Panowie - szczera odpowiedź. Zauważalna przesiadka z 55 cali na 65 ? Też przesiadałem się z 55 na 65 i tak, zdecydowanie warto!! Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia Mialem do tej pory TV 40" a potem dwa razy z rzędu 55" (tu przeskok kosmos z czterdziestki). Jest to kwestia przyzwyczajenia, da sie normalnie używać, czytać napisy itp. (siedzę do 2m od TV), ale faktycznie nie pogardziłbym dziś 65" (wieksze wystawałyby mi z komody RTV xd) Z pewnością większy komfort jak się ogląda z trochę wiekszej odległości np. na krańcu kanapy. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia Godzinę temu, medzik1992 napisał: Panowie - szczera odpowiedź. Zauważalna przesiadka z 55 cali na 65 ? Bardzo zauważalna. 5 cali tak se, ale 10 to już duuuuuża różnica. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi