vip77 250 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia Zawsze lepiej więcej cali niż mniej Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia Nie ma czegoś takiego jak za duży telewizor. Jak pierwsze wrażenie zawsze jest "ale kolos" tak bardzo szybko człowiek myśli, że mógł brać większy. 5 3 Cytuj
mario10 547 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Czasem zmuszają nas okoliczności do rozmiaru. Mam szafkę tv, a nad nią zabudowę i jak zmieniałem tv to maks 65" bo większy się nie zmieści mam po 3-4 cm od góry i dołu tv do szafek ale może jak remont salonu się zrobi to tv się zwiększy Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia (edytowane) Dokladnie. Ja innej opcji na razie nie mam jak 55. Kiedys jak sie przeprowadzimy to pomysle o wiekszym. Chociaz im mniejsze biurku tym większy rozmiar się wydaje. Teraz pod c3 mam większe i nie robi takiego dużego wrażenia jak b8 55 w innym pokoju. Edytowane 17 kwietnia przez Donatello1991 Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Sorry za Offtop, ale wrzuci ktoś fajny zestaw do czyszczenia ekranów LCD? Głównie chodzi o "szmatkę". Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Pany te całe VRR uruchamiać ? Cytuj
Rash 243 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Uruchamiać? Tzn na jakim tv? Pytam tylko ze względu na to że na niektórych lcd podczas włączonego vrr nie działa np local dimming czy dzieją się też inne dziwne rzeczy. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Poczytaj bo Soniacze miały problemy z VRR. 6 godzin temu, Sedrak napisał: Sorry za Offtop, ale wrzuci ktoś fajny zestaw do czyszczenia ekranów LCD? Głównie chodzi o "szmatkę". Zwykła szmatka z mikrofibry np z Rosmana. 1 Cytuj
Rash 243 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia (edytowane) Godzinę temu, Wojtas1986 napisał: No soniacz 75x90K Śmiało włączaj. Sony swego czasu miało właśnie problem z vrr ale jak nie zauważysz nic niepokojącego to korzystaj. Poniżej lap linka do skarbnicy wiedzy https://www.avsforum.com/threads/2022-sony-x90k-owners-thread-no-price-talk.3240745/page-23?nested_view=1 Aaa a poniżej masz ustawienia od Classiego Edytowane 17 kwietnia przez Rash Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia @Rash jakie masz ustawienie do oglądania fimow/seriali? Tylko nie tylko o tryb mi chodzi bo zapewne filmmaker, ale cała reszta typu kolor, gamma, ostrość itd. Cytuj
Rash 243 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia 48 minut temu, Donatello1991 napisał: @Rash jakie masz ustawienie do oglądania fimow/seriali? Tylko nie tylko o tryb mi chodzi bo zapewne filmmaker, ale cała reszta typu kolor, gamma, ostrość itd. https://imgur.com/ADPJQmR Cytuj
C-Boy 52 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Ok, szybka sprawa. Pierwotnie zastanawiałem się nad LG C3 (konkretnie C31LA), ale na Internetach moją uwagę przykuły jeszcze dwa modele. S90C Samsunga oraz Oled718 Philipsa. Rozumiem, że przy takim zestawieniu forumek dalej każe trzymać sztamę z LG? Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Wiadomo Philipsa raczej nikt nie poleci, ale Samsunga tego konkretnego niedawno kupił jeden z forumowiczów, a model wyższy 95C ktoś posiada i bardzo chwalil. Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Kupuj taki co nie ma krzywej matrycy. 1 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia W dniu 13.04.2024 o 13:08, Rash napisał: pozbawiony jest wkoncu rożnicy w jasnosci kolorów w game mode. No to był główny powód dlaczego wziąłem S95c względem G3. Wydaje mi się, że podobnie jest względem C3 vs S90c. @C-Boy Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia W dniu 17.04.2024 o 18:01, Wojtas1986 napisał: No soniacz 75x90K Wojtas a weź zrób coś prosze dla mnie. Odpal na tym Soniaczu jakiś film na Netflix czy innym VOD który ma Dolby Vision i sprawdż czy możesz w ustawieniach ekranu - obrazu zmieniać sety? U mnie jest tak że jak już jest DV w filmie czy serialu to sety po DV są na stałe beż możliwości zmiany. 1 1 Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Ja mam u siebie na Sony tak, że jak jest DV to mogę wybrać tylko tryb ciemny i jasny. Oglądam wszystko w ciemnym, bo są o wiele bardziej naturalne kolory. Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia No ja mam TV z 2021 roku i nie mam tej opcji jasny - ciemny. Ale DV coś się jebie od jakiegoś czasu (czytałem że głównie na Soniaczach). Obraz w DV co chwilę dostosowuje paletę barw. Raz jest zielono, raz odcienie czerwieni, innym razem odcienie niebieskiego. Czasem tak się dzieje co scenę w fimie i już się nie da oglądać. A z kolei nie ma jak wyłączyć DV bo własnie jest na stałe gdy treść filmowa ma DV. No i obraz w DV jest cholernie ciemny i nic nie daje rozjaśnianie. 1 1 Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia 9 godzin temu, Rash napisał: https://imgur.com/ADPJQmR Jak jedna opcja może odmienić obraz i to w grach sprawdziłem xd Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia Jakie macie zdanie o telewizorach TCL? Bo w necie bardzo pozytywne opinie widziałem, a do 4500zl można kupić ich minileda c805. W tym przedziale cenowym to u Samsunga i LG albo brakuje obsługi Dolby Vision albo Dolby Atmos itp Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia Na papierze wydają się być bardzo fajne. Na Rtings ich modele są najczęściej polecane jako najlepszy budżetowy TV do grania, ale na forum chyba nikt nie ma. Cytuj
Emet 1 098 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia (edytowane) 17 godzin temu, LiŚciu napisał: Wojtas a weź zrób coś prosze dla mnie. Odpal na tym Soniaczu jakiś film na Netflix czy innym VOD który ma Dolby Vision i sprawdż czy możesz w ustawieniach ekranu - obrazu zmieniać sety? U mnie jest tak że jak już jest DV w filmie czy serialu to sety po DV są na stałe beż możliwości zmiany. U mnie (55x90j) działa ok. Odpala się automatycznie dany tryb dla danego filmu, ale mogę go zmieniać i modyfikować jego ustawienia. Edytowane 19 kwietnia przez Emet Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia 10 minut temu, Sedrak napisał: Na papierze wydają się być bardzo fajne. Na Rtings ich modele są najczęściej polecane jako najlepszy budżetowy TV do grania, ale na forum chyba nikt nie ma. Ale ogólnie miniled to chyba lepsza opcja niż direct LED lub full array? Czytałem o tym modelu tcl C805 i nawet powiedzmy że jest namiastka HDR Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia Jest teraz promocja na. https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-miniled-tcl-65c845-qled-144-244-hz-full-array-hdr-10-subufer-2-1?gad_source=1 W tej cenie to naprawdę dobry TV. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi