mario10 517 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Każdy kto ma znajomego kuriera wie, że się im nie ufa bo to co robią z paczkami to Cytuj
ginn 789 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Od telewizora to przyjechała firma, która świadczy usługi transportowe premium dla Samsunga i faktycznie dało się to odczuć. Soundbar posłali DPD. Nie wiem, czy to zwykła złośliwość, czy potencjał na dalsze problemy, ale o dziwo spróbowałem ponownie uruchomić belkę i zatrybiła razem z niskotonowcem. Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja No ja ostatnio pierwszy raz zamawiałem TV przez net i przywieźli transportem Media Expert. Oj duża kulturka, paczka w idealnym stanie, panowie mili i pomocni. Oglądali ze mną dokładnie karton i mówili, że mają mega kary za uszkodzenia. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Wątpię żeby to była wina kuriera. Ta paczka tak została wydana z magazynu Samsunga. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Ale to też chyba kurier nie powinien jej przyjąć w takim stanie? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja cyk i znalazłem pierwszy martwy pixel u góry ekranu w swoim OLEDzie, gdybym nie czyścił go z kurzu i nie leciała biała plansza pewnie nawet bym go nie zauważył orientujecie się od ilu martwych pixeli mogę go oddać na gwarancję? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja W dniu 17.05.2024 o 21:48, Square napisał(a): Ale to też chyba kurier nie powinien jej przyjąć w takim stanie? Oni potrafią przywieźć lustro pęknięte, które od razu wychodzi rozjebane z magazynu. To nie jest ich sprawa w ogóle w jakim stanie magazyn wydaje rzeczy. 3 minuty temu, MYSZa7 napisał(a): cyk i znalazłem pierwszy martwy pixel u góry ekranu w swoim OLEDzie, gdybym nie czyścił go z kurzu i nie leciała biała plansza pewnie nawet bym go nie zauważył orientujecie się od ilu martwych pixeli mogę go oddać na gwarancję? Jak to jest 1 martwy piksel i jeszcze widoczny tylko przy przecieraniu kurzu na białej planszy to weź to chłopie olej. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Wiem wiem @easye, tego nie widać normalnie, chodzi mi to tylko przy jakiej ilości ewentualnie myśleć o gwarancji? Czytałem 13 pixelach przy OLEDach. Cytuj
Donatello1991 1 423 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja 3 godziny temu, MYSZa7 napisał(a): Wiem wiem @easye, tego nie widać normalnie, chodzi mi to tylko przy jakiej ilości ewentualnie myśleć o gwarancji? Czytałem 13 pixelach przy OLEDach. Jaki model? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja 4 minuty temu, Donatello1991 napisał(a): Jaki model? 55C21 Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja na tv by mi nie przeszkadzało, ale na monitorze to już nie mógłbym nie widzieć Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Aż wbiłem sobie whitescreena dla testu i tez mam jednego gnoja w 55C21 xd Gwara chyba jeszcze do grudnia. Nie wiem na ile polityka martwych pixeli ma się do OLEDów, ale do LCD znalazłem coś takiego: https://www.lg.com/za/products/documents/LG-LCD-Monitor-Pixel-Policy.pdf Ogolnie w ogóle bym tego nie zauważył bez celowego sledzenia z nosem przy ekranie. I calkiem możliwe, że mialem to od poczatku, ale bardziej mnie cieszył brak pasów czy wypaleń. 1 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja ja miałem chyba z 10, w różnych miejscach i mi wymienili dzień przed końcem gwary zgłosiłem 2 Cytuj
Donatello1991 1 423 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Ja sobie obiecałem przez pierwsze 2 lata nie sprawdzać c3. Znaczy dopiero przed końcem gwary luknę. Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja (edytowane) Brakuje w telewizorach i na pilotach czegoś takiego jak profil jasności dzień/noc. Zasłaniasz za dnia roletę, klikasz i masz wartość podświetlenia ustawioną na noc. No OK, jest jasność automatyczna, ale to niekoniecznie działa tak jak byś chciał. Edytowane 21 maja przez krzysiek923 1 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja C3 ma kilka profili ustawień, w tym jasny i ciemny, które można dowolnie modyfikować. Chyba norma w obecnych TV, nie? Tylko trzeba te trzy kliki zrobić na pilocie, żeby zmienić. Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Spoko, ale u mnie na przykład tryb gry ma najniższy input lag, a inne tryby poblokowane niektóre ustawienia w zależności od tryby, na przykład standardowy ma zablokowaną zmianę gamy kolorów. I wciąż jeden przycisk to nie trzy kliknięcia. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja On 5/21/2024 at 10:45 AM, krzysiek923 said: Brakuje w telewizorach i na pilotach czegoś takiego jak profil jasności dzień/noc. Zasłaniasz za dnia roletę, klikasz i masz wartość podświetlenia ustawioną na noc. No OK, jest jasność automatyczna, ale to niekoniecznie działa tak jak byś chciał. Też o tym myślałem, na tablecie często sobie zmieniam i również na TV by się przydało, szczególnie, że mój wymaga wchodzenia do menu obrazu, więc nie jest to opcja w trakcie oglądania. Mogliby dać jakiś suwak dotykowy na pilocie na przykład albo po prostu przyciski zamiast jakiś bezużytecznych pierdół czy skrótów. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja Chyba zaraz odpalę ta biała planszę.U mnie już po gwarze i tak bo c1.Ale jak patrzyłem w grudniu to nic nie było.Inna kwestia jest taka że u mnie tv chodzi że 20h tygodniowo, więc nie za wiele.Są dni że w ogóle nie włączam np. dziś : dynia:Edit sprawdziłem.Martwych nie ma ale jest lekki zafarb z jednej strony trochę w róż z drugiej w niebieski ciut wpada.W sumie widziałem to po kupnie i chyba jest jak było.Podczas grania czy oglądania nie na tak że nagle trawa podczas meczu ma rożny kolor więc wisi mi to.Brandingu nie ma absolutnie żadnego co cieszy.W sumie i tak już 3 rok leci to mam to w dupie, nie cackam się.Ze 2/3 lata następne na bank pociągnie więc jest si.Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja "nie cackam się" - "TV włączony 20h tygodniowo..." 1 Cytuj
Donatello1991 1 423 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja Ogólnie mi też wychodzi około 20h na tydzień. Chyba że na wolnym siądę przy CoD to dodatkowe 10h gram nawet. Sprzęt za takie pieniądze ma wytrzymać i uj mnie obchodzi. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja LG C2/3, ostatnio C3 była promka 5,5k. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi