jimmy 1 300 Opublikowano piątek o 23:16 Opublikowano piątek o 23:16 12 godzin temu, LiŚciu napisał(a): S95D ma tą matową powłokę co wg mnie raczej na plus ale dla innych może być na minus. Na plus że nie odbija światła w dzień, a na minus że co? Przygaszone kolory? Jprdl im dłużej czytam o tych tv tym mniej wiem. Teraz się okazuje jeszcze, że S90D w wymiarach 77" i 83" w Europie to nie matryca Samsunga (QD OLED) tylko WOLED od LG. Tylko 65" w tym modelu ma QD OLEDa, jakaś loteria matrycowa czy coś. Co lepsze to chuj wie, ponoć ten QD OLED. S95D ma tego QD Oleda, ale max 77". I weź tu człowieku wybierz TV Cytuj
LiŚciu 1 342 Opublikowano sobota o 09:20 Opublikowano sobota o 09:20 (edytowane) 17 godzin temu, jimmy napisał(a): Na plus że nie odbija światła w dzień, a na minus że co? Przygaszone kolory? Tak, dużo lepiej tłumi przy jasnym oświetleniu ale może powodować delikatne blaknięcie, zwłaszcza czarnego. Przy wieczornym oglądaniu już jest jak należy. Tyle mówia opinie, ja oglądałem go kilka razy w markecie i sklepie samsunga przy jasnym oświetleniu sklepowym i dla mnie i tak wygladało wszystko super. Taki tip - warto pogadać w sklepie Samsunga. Ten S95D u nich kosztuje 18k w 77 calach ale typ wział ode mnie numer i już za dwa razy dzwonił, że pójdzie raz za 12500 i raz za 12000 jakbym chciał, więc możesz tam spróbować jeśli któregoś wybierzesz. Z dużych warto obczaić też Sony Bravia 8 (XR 80 PAEP). Jasność porównywalna z S90D. Jest DV i cena około 13-14. Ja dzisiaj odbieram Sony A95L który na obecną chwilę chyba wypada najlepiej ze wszystkich dostępnych ale w opcji 65 cali. 77 cali to już koszt powyżej 22 tysięcy. Edytowane sobota o 16:51 przez LiŚciu 1 1 Cytuj
Arkady 1 016 Opublikowano niedziela o 09:19 Opublikowano niedziela o 09:19 Ja się chyba zdecyduje na tego soniacza, miał ktoś z nim kontakt, jakieś opinie? https://mediamarkt.pl/pl/product/_telewizor-led-sony-kd-65x85laep-65-4k-100120hz-google-tv-full-array-led-1476558.html? Cytuj
ThePatrickyo 69 Opublikowano poniedziałek o 21:56 Opublikowano poniedziałek o 21:56 Dobra, czas na moją pierwszą wiadomość w tym temacie Coś od kilku tygodni męczy mnie temat zmiany telewizora. Po tym jak do mojego XSX dołączyło PS5, pomyślałem że może czas wydobyć z nich to co najlepsze i skusić się na jakiś telewizor. Zwłaszcza, że mój obecny to jakiś Samsung 40', który ma spokojnie z jakieś 15 lat (aczkolwiek bardzo sobie w nim cenię, że nadal świetnie daje rade, obraz jest ostry i ma wejście component, więc pod jakieś retro konsole super) Przeglądałem sobie od jakiegoś czasu ten temat, jestem zdziwiony, że tak rzadko tutaj padały propozycje czy też rozważania nad telewizorami Philipsa - rozumiem, że należy je uwzględniać jedynie pod kątem Ambilighta? Tak się składa że jestem zakochany w całym ekosystemie Hue, co prawda jestem świadomy że obecne modele nie mają już wsparcia do łączenia się bezpośrednio, ale póki co to nie jest problem. Chodzi o sam fakt istnienia tego rozwiązania, bez kombinacji. Natomiast potem sobie najwyżej dokupię Hue Sync Boxa. Tak więc na oku mam dwa modele - 909 oraz 819, przy czym ten pierwszy niestety słaba dostępność w naszym kraju, a na dodatek 2 tygodnie temu sklepy w tym samym czasie podniosły jego cenę o 1k więc trochę mój entuzjazm opadł. Natomiast 819 za bardzo od niego nie odstępuje, a przynajmniej różnica w cenie jakoś mi to wynagradza (najważniejsze to był właśnie Ambilight + Google TV + wsparcie dla AirPlay) No i tu mam jeszcze jeden dylemat, szarpnąć się na 55' czy 65'. Odległość od TV to jakoś 1,8-2m a więc wydaje mi się, że byłoby to dość blisko jak na 65'. Z drugiej strony, jak już brać TV to może się szarpnąć na większy, bo do mniejszego pewnie szybko się przyzwyczaję? Z trzeciej strony, względem 40' to nawet takie 55' to już ogromny przeskok, więc może dla komfortu oglądania warto zachować rozsądek? Ciężkie dylematy mam ostatnio Cytuj
Rash 243 Opublikowano poniedziałek o 22:39 Opublikowano poniedziałek o 22:39 Z tej odległości bierz śmiało 65.Ja z odległości 1.8 w sypialni przyszłościowo przy większym przeskoku coś ala hdmi 2.1 na pewno postawie na 77.Jeśli chodzi zaś o modele te które podałeś to główna różnica leży w tym że ten model wyższy ma już MLA czytaj będzie wyraźnie jasśniejszy. 1 Cytuj
ThePatrickyo 69 Opublikowano poniedziałek o 22:44 Opublikowano poniedziałek o 22:44 Dokładnie, to jest główna różnica. Natomiast chyba aż tak mnie to nie boli, zwłaszcza że to będzie mój pierwszy OLED. Być może na dniach podjadę do sklepu i popatrzę sobie...na plus 819 jest to, że od ręki stoi na wystawie. 909 nigdzie nie widziałem, musiałbym wierzyć na słowo wszystkim testom, że jest bardzo dobry Cytuj
Rash 243 Opublikowano wczoraj o 05:50 Opublikowano wczoraj o 05:50 Nie sugerowałbym się mimo wszystko tym co stoi na wystawie.Możesz wybrany model przecież spokojnie zamówić przez neta.Philipsy z tego co pamiętam zwykle mniej łapią się na promocję ale szukałbym też zeszłorocznego +908 którego też masz z MLA. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi