Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 08:54, _Red_ napisał(a):

Kojarze kiedyś dyskusje, ze był problem w tych OLEDach LG by screencastowac obraz z telefonu na ekran. Na wielu smartfonach nie wykrywało TV po wybraniu opcji na Androidzie "przesyłanie ekranu", włącznie z moim. Jakby jednak ktoś potrzebował, to zauważyłem, że jak się doda TV do appki LG Thinq to (poza korzyścią, ze smartfon działa jak pilot), można tam włączyć screen mirroring i sobie rzucić ekran z telefonu na TV.

Dzis poszedl update WebOS w LG C2 i jeśli dobrze rozumiem, to teraz ma wbudowany Chromecast - wiec streaming ekranu jest mozliwy bezpośrednio z telefonu bez udziału tej appki LG Thinq. Po prostu po wybraniu screencasta z opcji Androida w koncu TV jest widoczny na liście urządzeń w pobliżu. Także po latach w koncu jest jakas domyslna forma sharowania ekranu z urzadzenia zewnętrznego.

Opublikowano

No ja też po aktualizacji webosa.Póki co wszystko gra i buczy. Mam wrażenie że belka podpięta pod tv po aktualce też gra jakoś raźniej.

Opublikowano

Zmian tyle że normalnie szok ;)

U mnie po aktualizacji nie widzę kafelka "galeria" czy jak to się tam dokładnie nazywało, gdzie między innymi można było wybrać zdjęcia, które się wyświetlały jak nie było obrazu.

Dalej nie rozumie też, że nie można dać godziny i daty gdzieś ładnie w rogu na domowym ekranie.

Na plus info że C2, będzie miał przez 5 lat aktualki. WebOS 24, to drga duża aktualizacji dla tego tv?